Skip to main content

Langtidsferie Kypros - Det gode liv

På vårt resort i Ayia Napa bor du sentralt midt i byen under din langtidsferie. De fantastiske hvite sandstrendene og gode fiskerestaurantene er heller ikke langt unna. Nytt for året er at vi tilbyr langtidsferie på 3 uker.

Kypros er det stedet i Middelhavet som har flest soldager i løpet av et år. Vårt resort ligger midt i Ayia Napa, som er en hektisk by i sommermånedene, men svært rolig på vinteren. Leilighetshotellet vi bor på ligger sentralt i byen med kun 5-10 minutters gangavstand fra stranden. Området rundt er flatt slik at det er lett å ta seg rundt, også med sykkel.

En tur mange velger, er å sykle til de mange små landsbyene i nærheten av Ayia Napa. Det er mange gode turmuligheter og turstier i området, og våre verter arrangerer flere utflukter. På Kypros er det absolutt mulig å holde formen ved like under din langtidsferie.

Du kan også dra ut på egen hånd, rett utenfor resorten finner du en bussholdeplass med forbindelser til Larnaca. Herfra finner du bussforbindelser videre rundt på hele øya, og drar du til Paralimni kan du oppleve kypriotisk hverdagsliv, gode tavernaer og et godt utvalg av butikker. Ytterst i Ayia Napa ligger naturperlen Cape Greco, med en fabelaktig utsikt mot Middelhavet.

"Her vil jeg komme igjen - varme i luften og et hyggelig, trygt og godt resort"
- sier våre gjester som kommer tilbake år etter år.

Gode opplevelser

Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. 

De er der for deg og arrangerer aktiviteter som utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag og andre sosiale aktiviteter. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen.

For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du reiser alene.

Gled deg til
 • Moderne leiligheter
 • Dagligvarebutikk, bakeri og restauranter på anlegget
 • Flatt terreng
 • Gode sykkelmuligheter
 • Spa-avdeling, behandlinger koster ekstra
 • Sentralt, midt i sentrum
 • Stabilt klima, over 300 soldager i året

Om resortet

Melpo Antia Hotel Apartments ligger i sentrum av Ayia Napa. Leilighetene er funksjonelt innredet og fremstår som moderne med fint minimalistisk design. Leilighetene har et oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass, soverom, bad og balkong. 

Alle leilighetene har et greit utstyrt kjøkken med komfyr, kjøleskap og vannkoker. Badet har dusj, noen få av leilighetene har badekar. Stuedelen har en sofa/sovesofa, et lite bord og TV. Soverommene har store senger, leselys og små nattbord. Leilighetene rengjøres lett fem ganger i uken. Håndklær skiftes tre ganger og sengetøy en gang i uken. Men kjøkkenutstyret du bruker må du vaske selv.

Leilighetshotellet består av 2 og 3 etasjer, og det er heis i bygningen. Til noen av leilighetene må du gå i trapper.

På resortet finner du det meste du trenger, både restauranter, bar, cafe, trimrom, spa og bakeri hvor du kan kjøpe ferskt brød på resorten og flere butikker i nærheten. Leiligheten er moderne innredet, og i midten av resorten finner du et hyggelig bassengområde. 

Blant annet er Frankie’s Bar & Grill og Avra populære spisesteder. Anlegget har to utendørs svømmebasseng som ikke har oppvarming, samt et spa og et lite treningssenter i kjelleren. Det er ikke inkludert noen måltider, men du kan kjøpe måltider for deler eller hele oppholdet. Det kan du bestille og betale i resepsjonen på hotellet.

Vårt lille kontor befinner seg i resepsjonsområdet hvor våre verter er tilgjengelige alle hverdager. Som tidligere nevnt vil det arrangeres en rekke sosiale aktiviteter og de finner sted i vårt fellesrom i kjelleren eller i en av restaurantene på hotellet.

Hotellet ligger 45 km øst fra Larnaca flyplass, og det tar oss cirka én time med transferbussen til hotellet.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du kan oppleve varierende kvalitet. Vi har en norsk TV-kanal på resortet. Signalet blir mottatt via internett og kan til tider være noe ustabilt. 

Du kan enten levere klesvasken i resepsjonen slik at de vaskes mot betaling, eller benytte deg av et myntvaskeri på hotellet som er et billigere alternativ. Det er ikke vaskemaskin i leilighetene på Ayia Napa.

Det er dessverre ikke mulig for våre reisende å ta imot overnattingsgjester på vår resort i Ayia Napa.

Resort Kypros: Melpo Antia Hotel Apartments
4, Nissi Avenue
Ayia Napa, Kypros 

Fasiliteter hotell

2-3 etasjer, 130 leiligheter

Heis

Bakeri

Restaurant

Bar/cafe

Utendørs svømmebasseng 

Myntvaskeri (ca kr 40 for vask/ kr 30 for tørk)

Treningsrom

Spa-avd, behandling (koster ekstra)

 

Fasiliteter leilighet 

Aircondition (varme og kjøling)

Gratis safe

Kjøkkenutstyr (middels)

Vannkoker

Kjøleskap med frys

Kokeplater

Dusj eller badekar 

Hårføner

Lett dyne

Wi-fi 
(middels kvalitet)

TV m/norsk kanal (ustabil kvalitet)

Nærmiljøet

Apotek
7 min
Matbutikk
7 min
Minimarked
2 min
Bank
15 min
Minibank
2 min
Restauranter
2 min
Kjøpesenter
10 min
Flyplass
45 min
Storby, Larnaca
45 min
Strand
10 min

 

Ayia Napa ble kjent takket være sine fantastiske hvite sandstrender, og har utviklet seg til en komplett ferieby som er blitt svært populær hos skandinaviske besøkende. Om sommeren syder Ayia Napa av liv med puber, restauranter og underholdningstilbud på hvert et hjørne.

Under vinterhalvåret senker tempoet seg betraktelig, og du finner roen i byen. Turistene er færre og sammen med de lokale fastboende finner man en koselig rytme som passer for våre besøkende. En del restauranter, kaféer, butikker og barer holder fortsatt åpent. Vår resort ligger i hovedgaten Nissi Avenue, midt i hjertet av Ayia Napa. Her er det kort vei til den langstrakte strandpromenaden som egner seg ypperlig for gåturer. I enden av strandpromenaden og kun 700 meter fra resortet finner du den hyggelige havnen med sine gode fiskerestauranter. Her skal du sette av noen timer til å nyte en god fiskemeze. 

Byen er også kjent for sine mange og langgrunne strender. Totalt 12 strender på øya har fått EUs internasjonale miljøsertifisering Blue Flag, de to lengste og mest populære er Grecian Bay og Nissi Beach. Like ovenfor vår resort ved torget finner du et gammelt kloster fra 1570-tallet, og det er absolutt verdt et besøk.

I området rundt Ayia Napa finnes det mange små landsbyer som du lett kan sykle til. De kalles ofte de røde landsbyene fordi jordsmonnet er jernholdig og dermed rødlig. Ellers er det gode turmuligheter og turstier i området, og våre verter arrangerer flere utflukter.

50 meter fra resortet finner du en bussholdeplass med forbindelser til Larnaca. Det tar cirka 50 minutter inn til sentrum av Larnaca og koster rundt 2 euro. Herfra finner du bussforbindelser videre rundt på hele øya om du ønsker å gjøre noen turer på egenhånd. 

Vi anbefaler en tur til Paralimni hvis du vil oppleve det lokale kypriotiske hverdagslivet. Her finner du gode tavernaer og et bra utvalg med butikker. Ytterst i Ayia Napa ligger naturperlen Cape Greco, med en fabelaktig utsikt mot Middelhavet. Dette regnes som et av de vakreste stedene på hele Kypros, og skal visstnok ha sitt eget sjømonster.

Et populært innslag i Ayia Napa er Sjømannskirken som samarbeider med Svenska Kyrkan i Utlandet (SKUT) om et tilbud til de skandinaviske gjestene. Her kaller vi den «Den skandinaviske Kirken i Ayia Napa». De har åpent fra mandag – lørdag kl. 10:00 – 14:00. 

I kirken arrangeres gudstjenester og kveldsmesser, hyggekveld med sang og foredrag på tirsdager, lørdagsgrøt etc. Kirken er svært aktiv i sitt diakonale arbeid i området, spesielt rettet mot ungdom i sommerperioden. Det finnes også en norsk klubb i Ayia Napa. Den ble i sin tid startet for å hjelpe nordmenn som ønsket å slå seg ned her i vinterhalvåret.

Foruten klimaet, skiller Kypros seg ut i forhold til mange andre reisemål gjennom den kypriotiske gjestfriheten og den gode servicen. Kypriotene møter turismen med et smil og vet hvordan gjestene deres ønsker å bli behandlet. Dette merkes kanskje spesielt på spisestedene. Kypriotene legger nemlig all sin ære i maten de lager. 

Middelhavsøya har et klima som gjør at det dyrkes mange gode råvarer. Eksempelvis er potetene anerkjente, men det dyrkes også mange andre grønnsaker og frukter, noe kypriotene vet å utnytte.

På restaurantene finner du flere velsmakende retter som skulle passe de fleste. Meze er et koldtbord med mange ulike retter av lokale spesialiteter, og bør absolutt prøves.

Verter, aktiviteter og utflukter

På langtidsferie hos oss i «Det Gode Liv» knytter du nye vennskap og opplever meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Våre norske, voksne verter er der for å gjøre ditt opphold best mulig og arrangerer mange forskjellige aktiviteter og hyggestunder.

På Aya Napa blir det arrangert mange aktiviteter, og fra tidligere sesong har blant annet disse vært populære; quiz, bingo, sang, foredrag, dans, vaffelstunder, faste gåturer, pub besøk og andre sosiale aktiviteter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert ukeplan og tilbud får du ved ankomst. 

Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen, blant annet utflukter til Nikosia, Trodos-fjellene og den nord-kypriotiske delen, Famagusta.

Alle i Aller Travel er opptatt av at du skal få gode opplevelser sammen med oss – og vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Dagsprogram

 • Hver uke vil våre verter presentere en ukesplan med ulike aktiviteter og utflukter. Under ser du et eksempel på hvordan en uke i Ayia Napa kan se ut. Programmet vil kunne variere fra uke til uke.

 • Mandag - fredag: Hver morgen:

  08:30 Gåtur i vandretempo, inkludert stretching, ca 45 min

  Hver morgen:
 • Mandag - fredag: Kontortid:

  10:30-12:00 Kom innom dersom du har spørsmål, trenger tips eller råd. Vertene er her for å hjelpe deg, slik at du får en minnerik ferie.

  Kontortid:
 • Mandag - fredag: Eksempler på aktiviteter:

  11:30 Boccia
  12:30 Skulpturparken
  14:30 Rusletur i området

  Eksempler på aktiviteter:
 • Mandag - fredag: Eksempler på kveldsarrangement:

  16:30 Vaffelstund med quiz
  17:00 Bingo og info
  19:00 Vi arrangerer singelmiddag og bli kjent middag. Møt opp dersom du vil være med ut å spise.
  21:00 Sang & Dans - underholdning på hotellet

  Eksempler på kveldsarrangement:
 • Utflukter: Eksempler på våre mest populære utflukter:

  Bli med oss og oppdag de mange perlene langs Middelhavets solrike øy: storbyen Larnaca, Trodos-fjellene, Afrodites fødested samt spennende Famagusta. Du får mer informasjon om våre populære utflukter ved ankomst.


  Eksempler på våre mest populære utflukter:

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • Trenger du hjelp til å sjekke inn på innsjekkingsautomatene? Ta kontakt med flyselskapets representanter som er tilgjengelige i området.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling

Flytider
Flytider og flyselskap for sesongen er ikke bekreftet for alle avganger og kan variere noe fra måned til måned.

Turen til Larnaca flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere avhengig av flyselskap

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere avhengig av flyselskap

Tillegg for enkeltrom

Enkeltromstillegg vil forekomme, men vil kunne variere. Mer informasjon finner du under hver enkelt avgang. 

Avganger

Vi har avganger fra Oslo i oktober, november, februar, mars og april. Opphold på 3 uker.

Viktig informasjon

 • For å delta på turen må man være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre verter skal bistå med dette.
 • Spesielle behov av helsemessige årsaker på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær

Kypros er et av reisemålene i Europa hvor varmen varer lengst. Øya er kjent for sitt stabile klima også vinterstid med mer enn 300 soldager i året. I sommermånedene ligger dagtemperaturen gjennomsnittlig på 31 grader og det regner svært sjelden.

I vintermånedene går temperaturen sjelden under 16 grader på dagtid. De fleste vinterdager er klare og solfylte, men temperaturene kan variere betydelig. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjøligere 10 grader.

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
11
6
12
februar
10
7
12
mars
9
8
14
april
6
9
17
mai
3
11
21
juni
2
12
24
juli
1
13
27
august
1
12
27
september
1
11
25
oktober
4
9
22
november
6
8
17
desember
11
5
14

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvor mye bagasje kan jeg ta med meg?

  Normalt 2 kolli à 23 kg på alle våre reiser med Norwegian og Flyr. Andre flyselskap kan forekomme og da er ofte 1 kolli à 23 kg inkludert. Mer informasjon finner du under presentasjonen av hvert enkelt resort samt i reisedokumentene som sendes ut 2-3 uker før avreise

 • Kan jeg forhåndsbestille seter på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Vi kan søke om seteplasser og assistanse på flyplassen kun av medisinske årsaker og mot dokumentasjon av legeattest. Ta kontakt med oss i god tid og senest 35 dager før avreise. 

 • Vil det kunne bli endringer på min reise?

  Ja, vi gjør dere oppmerksom på at flyselskapene noen ganger endrer avgangstider, ruter o.l. etter at våre turer er lagt ut på nett eller er annonsert.

 • Kan dere bestille tilslutningsbilletter?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan sjekker man inn på flyplassen?

  Du kan benytte en automat for å sjekke inn på egenhånd. Det er ikke mulig å velge seteplass på gruppereiser med Norwegian. Gruppen vil dog bli plassert så samlet som mulig, og seter vil tildeles ved innsjekk.
  Skulle du ha behov for hjelp ved innsjekk er det personale på flyplassen som kan hjelpe deg. Vær oppmerksom på at det i utlandet kun vil være engelsktalende personale. Vi anbefaler at du er på flyplassen i god tid og senest 2 timer før avgang. For oversjøiske reiser er det andre tider som gjelder.
  Alle har individuelle billetter og skal sjekke inn hver for seg. Dette kan du gjøre så tidlig du ønsker på avreisedagen.

 • Er flymat inkludert?

  Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelsen på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og maks 1000 ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer maks 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag). For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids.

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan bestiller jeg rullestolassistanse på flyplassen?

  Hvis du reiser med egen rullestol eller trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten din, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet. Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Hvem er våre verter?

  På langtidsferie er det skandinavisktalende verter på stedet som er tilgjengelige gjennom hele oppholdet. Informasjon om hvilke verter som er hvor, finner du på vår nettside og når du mottar våre reisedokument.

 • Hvem møter oss på flyplassen?

  Det er ingen reiseleder som følger med fra Norge. En representant møter gruppen på flyplassen etter passering av tollkontrollen på bestemmelsesstedet. De står da med et skilt merket «Det Gode Liv». Til enkelte resort går bussene fra flyplassen uten representant, men du blir da møtt av vertene ved ankomst til hotellet. Ved returreisen får du transport til flyplassen, men du må sjekke inn på egenhånd.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2-3 uker før avreise vil du få tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om din reise, blant annet inneholder vertens navn og telefonnummer. Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Er det mulig å ta med husdyr på langtidsoppholdet?

  Nei, dette er dessverre ikke tillatt.

 • Kan jeg ettersende post fra Norge til langtidsresortet?

  Nei, dessverre, dette er ikke tillatt da resortene ikke har kapasitet til å motta og fordele post.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg.