Levadavandring på Madeira

Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs levadaene.

På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap, på øya med sommer og blomstring året rundt. Vi bor sentralt i Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program.

Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer og mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.

Naturen er dramatisk og storslagen, så man bør ikke ha høydeskrekk. Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra.

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Reiseleder på turen er Aline Fontes.

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer Madeira og blir møtt av vår guide og reiseleder. Bussen tar oss til vårt hotell (ca. 25 min.) for innsjekk før vi møtes igjen til middag på kvelden. 

Dag 2     1.vandring: Levada Vale Paraiso og den botaniske hagen (F) / Ca. 09:00-13:00
Vår første vandring, som en introduksjon av levadaene, blir langs Levada do Paraiso til Moises Bar. Etter fotturen besøker vi den flotte botaniske hagen før vi returnerer til hotellet.

Nivå 1 - lett / ca 1 times vandring / Avstand 4 km. / Høydemeter min/max: 750 - 800 m.

Dag 3     2.vandring: Marocos Valley (F) / Ca. 09:00-13:00
Dagens vandring vil foregå i dalen Machico, på levadaen Vermelha - også kjent som Levada das Mimosas. Vi følger en sti omgitt av mimosa-trær. Dalen byr på vakkert landskap og vi får innsikt i hvor hardt det er å jobbe på de små landbruks-terrassene. Vandringen starter ved Canical-tunellen og avslutter med en bratt nedoverbakke (ca 10 min.) før vi når bussen vår.

Nivå 2 - flatt terreng med bratt avslutning / ca 2,5 timers vandring / Avstand 4 km. / Høydemeter min/max: 220 - 250 m.

Dag 4     3.vandring: Boa Morte - Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F) /Ca. 08:00-13:30
Dagens vandring starter tidlig og foregår på den lengste vanningskanalen på øya; Levada do Norte. På denne stien får vi vakre utsikter over sørvest-kysten. Løypen er veldig behagelig og kan gåes året rundt ettersom den ligger på den sørlige delen av øya, hvor klimaet er mildere. Et kort stopp på klippen Cliff Cabo Girão (inngang ikke inkl.), før vi fortsetter ned til landsbyen Câmara de Lobos for en lett snacks.

Nivå 2 - moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand 4 km. / Høydemeter min/max: 520 - 870 m.

Dag 5     Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske øya på egenhånd. Besøk gjerne markedet "Mercado dos Lavradores", gamlebyen, katedralen eller bare nyt livet på en fortauskafe. 

Dag 6     4.vandring: Ponta S. Lourenco - Cais do Sardinha (F) / Ca. 09:00 - 13:00
Som en del av Madeiras naturreservat ligger denne løypa helt på østspissen av øya, i Canical. Underveis nyter vi flott havutsikt mot den nordlige og sørlige delen av øya. 

Nivå 2 - moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand 8 km. / Høydemeter min/max: 5 - 110 m.

Dag 7     5.vandring: Levadavandring ved Lamaceiros (F, M) / ca. 09:00 - 16:00
Dette er en flott levada som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz. På denne turen har vi flotte utsikter over dalen Riberia da Janela. Flotte omgivelser, den frodige vegetasjonen og det unike landskapet byr på flotte fotoøyeblikk. Vi går til første tunell så tilbake samme vei.

Etter turen kjører vi til Seixal hvor vi besøker en familiedrevet vingård, og det blir både vinsmaking og lokale spesialiteter. Middag på kvelden.

Nivå 1 - lett / Ca. 2,5 timers vandring / Avstand ca. 4 km. 

Dag 8      Hjemreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen for hjemreise til Norge.

F=frokost      M=middag 

Hotell

Hotel Girassol ****
Estrada Monumental, 256, Sao Martinho
9004-539 Funchal

Hotel Girassol ligger i en tropisk palmehage med 2 svømmebasseng og utsikt over Atlanterhavet. Hotellet tilbyr treningsrom og moderne, romslige rom med egen balkong.

Hotellet er innredet i varme farger og har gulv til tak-vinduer som vender ut mot balkongen. Suitene har et eget lite oppholdsrom, soverom med to enkle senger, balkong, bad med hårføner, takvifte, telefon, safe og flatskjerm-TV med kabelkanaler. Hotellet renoverte alle fellesområdene mot slutten av 2016.

Den romslige restauranten vender mot hagen og tilbyr et utvalg av sjømat, salater og pastaer. Restauranten har også en terrasse. Gjester kan nyte en kveldsdrink i den maritime baren.

Bassengområdet har solterrasse samt en delvis overbygd terrasse. Innendørs kan gjestene spille litt dart, biljard og bordtennis i spillrommet.

Girassol ligger 2 km. fra Funchal sentrum, som ligger en 30-minutters spasertur unna. 

     

Temperatur og klima

Temperatur og klima