Madeira - karneval og kultur

Herlige Madeira – varmt og godt året rundt! På denne turen skal vi utforske den vakre øya samtidig som vi får oppleve det årlige fargerike karnevalet. Gjør deg klar til en folkefest i gatene og den store paraden med fargerike kostymer og sambadansende øyboere.

Her finnes hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre. Disse skaper til sammen et grønt hav av velduftende vekster på slettene og i de dype dalene mellom fjellene. I tillegg har du Madeiras unike urskog som er med på UNESCOs bevaringsliste - det 2.150 km lange nettet av vanningskanaler (levadas), som sørger for vann til gårdene og den ville kysten med bratte klippevegger. På bakgrunn av sin skjønnhet og sitt varierte landskap har denne skogen nylig blitt kåret til én av de syv naturlige underverker i Portugal.

Madeira er ikke bare storslagen natur og overdådig blomsterprakt. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner og service har blitt ett av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som et solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit. Her tar man seg tid til å prate med hverandre, både om livets vesentligheter, om alt og ingenting.

Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor på et all inclusive (3 hovedmåltider med fri bar) 4-stjerners hotell ved sjøen i utkanten av Funchals Lido-område. Med fast base her har vi satt sammen en reise med gode utflukter hvor vi får se og lære om Madeiras historie og kultur. 

Vår svensktalende guide Alina Fontes er lokalkjent og er med gruppen på alle turer og transport.

Høydepunkt:
✔ Det årlige karnevalet
✔ Hotell med all inclusive
✔ Vinsmaking hos lokal vinprodusent

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende, og endringer kan forekomme.

DAG 1: ANKOMST MADEIRA
Vi ankommer Madeira tidlig ettermiddag og møtes av vår lokale guide i ankomsthallen. Vår buss tar oss til hotellet og på veien introduseres vi for øya. Vi sjekker inn, får et glass Madeira-juice og guiden viser oss hotellet og området rundt. På kvelden får vi oppleve den store åpningsparaden for karnevalet. Hele Funchal er pyntet til fest og et spektakulært opptog venter oss. Middag på hotellet fra kl. 18.30.

DAG 2: FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT
Dagen er fri til å oppleve karnevalet og alt som skjer i Funchal på egenhånd. De som vil kan også bli med guiden på en ekstra utflukt. Turen bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

DAG 3: HALVDAGS BYVANDRING I FUNCHAL OG BOTANISK HAGE
Finn frem gode sko, for i dag blir det byvandring i Madeiras lille hovedstad. Funchal er en middels stor by med ca. 100.000 innbyggere, men som nok ikke føles så stor som antallet innbyggere antyder. Byens sentrum har en god atmosfære og spesialbutikker, et shoppingsenter og mange kafeer der lokalbefolkningen møtes. Denne vandringen fører oss gjennom Funchals historiske sentrum, som nesten er som en utendørs kunstutstilling med en herlig kreativ atmosfære. I den gamle bydelen er det i tillegg et hav av restauranter og barer, som du kan utforske nærmere når du skal rundt i Funchal på egen hånd. Det er ved elven mellom ”den nye og den gamle” bydelen vi besøker det store grønnsaks-, frukt- og blomstermarkedet: ”Mercado dos Lavradores”. I markedsbygningen er det opplevelser i flere etasjer. Her får vi et innblikk i hvordan Madeiras milde klima er årsaken til at markedet har ferske råvarer året rundt. Prøv å smake på de lokale pasjonsfruktene som fås i flere smaksvarianter, og nyt synet av Madeiras flotte blomster. Etter omvisningen besøker vi den flotte Botaniske hagen, hvor vi lærer om Madeiras blomster og planter. Tilbake til hotellet tidlig ettermiddag.

DAG 4: HELDAGS UTFLUKT TIL SØR OG NORDVEST MED FOSSEFALL OG SUKKERRØR FABRIKK
Vi starter dagen med å kjøre buss til Câmara de Lobos, en sjarmerende fiskelandsby som inspirerte Winston Churchills malerier. Landskapet preges av dyrkede terrasser med bananplantasjer eller vinavlinger. Vi fortsetter til Ribeira Brava og stopper for å besøke kirken "São Bento" og det etnografiske museet. Vi er fortsatt på sørkysten og kommer til Calheta, hvor vi besøker en sukkerrørsfabrikk. Vi kjører så videre til Paul da Serra-platået, hvor landskapet minner om det skotske høylandet (1500 m). Her nyter vi vakre utsikter før vi fortsetter til Porto Moniz, best kjent for sine naturlige havbasseng og lavasteiner. Det er tid for lunsj og vi får smake på lokale spesialiteter. På veien tilbake langs den ville og flotte nordkysten passerer vi flere flotte fossefall. Vi returnerer til hotellet sent på ettermiddagen og spiser middag på hotellet.

DAG 5: FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT
Du har nå fått et godt innblikk i Funchals mange muligheter enten det gjelder shopping, restauranter eller kulturelle formål. Har du mest lyst på en dag med avslapping på egen hånd er hele dagen til fri disposisjon. De som ønsker kan bli med guiden på en valgfri utflukt. Turen bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

DAG 6: HALVDAGS UTFLUKT - UTSIKTER OG MONTE 
Har du lyst til å se noen av Madeiras fabelaktige utsikter opplever vi dem i dag. Tross den relativt korte avstanden fra Funchals byliv, kommer vi raskt inn i en helt annen verden, når vi nærmer oss utsiktspunktet til "Nonnenes Dal". Området betraktes som et av de skjønneste på øya, og herfra skuer vi utover store fjellmassiver og grønne terrasser, samt husene rundt. Her kan du ta «postkort-bilder» – og kommer du hit på en skyfri dag vil det være «prikken over i’en». Vi hører naturligvis også historien om hvorfor dalen på folkemunne kalles "Nonnenes Dal". 

Fra Eira do Serrado kjører vi gjennom forstedene videre oppover i terrenget til landsbyen Monte, som ligger i et kupert terreng ovenfor Funchal. Herfra kan vi nyte en særdeles flott utsikt over bukten, og vi vil raskt oppdage at Funchal dekker et stort område. Monte er kjent for sin landlige idyll i pittoreske omgivelser, valfartskirken og ikke minst den urgamle tradisjonen med å kjøre slede.

DAG 7: HALVDAGS UTFLUKT TIL VINPRODUSENT OG CABO GIRAO
Dagen starter med busstur til Estreito de Camara de Lobos og besøk hos vinprodusenten "Barbeitos". Her får vi høre om Madeiras vinhistorie og dagens produksjon. Vi får også smake på noen av vinene. Vi kjører så videre til Cabo Girão – en av Europas høyeste kystklipper. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over sydkysten fra den nye "sky-walken", en plattform med gjennomsiktig glass.
 
DAG 8: HJEMREISE TIL NORGE 
Bussen tar oss til flyplassen i Funchal for retur til Norge på ettermiddagen. 

Hotell

PESTANA OCEAN BAY ALL INCLUSIVE ****
Praia Formosa
9000-247 Funchal

Pestana Bay All Inclusive er et hyggelig og godt hotell beliggende ved havet i utkanten av Funchals Lido-område. Som navnet antyder ligger hotellet direkte ved bukten og med en flott havutsikt. 

Alle rom har balkong og tekjøkken (kjøleskap med liten fryser, og kokeplater), TV, telefon, WC / Dusj, hårføner, aircondition og safe (mot betaling). Hotellet har et utendørs svømmebasseng, trimrom, sauna, bar og restaurant. 8 etg og heis. Internett (WIFI) er gratis i hotellets lobby.

Pestana Bay All Inclusive ligger 5 km utenfor Funchal sentrum. Hotellet tilbyr gratis shuttlebuss til og fra sentrum. Det er også et stoppested for offentlig busstransport like ved hotellet. 
Stranden hvor hotellet ligger heter Praia Formosa, og er en stenstrand med grå vulkanske sten.

ALL INCLUSIVE
Pestana Bay All Inclusive er et ”all inclusive” hotell som inkluderer:
•    Frokost, lunsj og middag
•    Snacks på ettermiddagen
•    Fri bar mellom 11-23

Maten serveres som buffet. Det er et bredt utvalg av ulike retter, og maten holder en god standard.  Det er dog viktig å understreke at det på et ”All Inclusive hotell” ikke kan forventes ”gourmet mat”. Du kan fritt velge drikkevarer som kaffe, te, vann, mineralvann, øl, vin og sprit (lokale merker).