Mallorca for livsnyteren

Bli med oss til vakre Mallorca - opplev den fantastiske øya i Middelhavet som har ALT . Pulserende Palma med sin storbysjarm,postkortvakre Valdemossa og perlen Sóller.

På denne turen er det nytelse, opplevelser og høydepunkter som perler på en snor, samtidig som du har litt tid på egenhånd. Vi skal få en god innføring i vin med sommelieren Gøran Avalon Engquist, vi skal spise på gode restauranter, kjøre Europas kanskje mest sjarmerende tog og rett og slett nyte livet. Vi skal vandre litt, vi skal oppleve naturen, fantastiske utsikter og pittoreske småbyer.

Mai og juni er flotte måneder på Mallorca, hvor fargene er sterke, kveldene lune og dagene solrike. Bli med oss til flotte Mallorca!!

Høydepunkter:
*Palma by
*Vinsmaking med sommelier 
*Vandretur langs "postveien"
*Flott hotell og kort flytur
 

 

Status:
Fullt

Program

 

Dag 1 Ankomst
Avreise fra Oslo Gardermoen på kvelden, med ankomst Palma rett før midnatt.Vi blir hentet på flyplassen, og kjørt til hotellet. Her får vi en liten matbit før sengen kaller.

Dag 2 Palma og velkomstmiddag (F, M)
På formiddagen er det tid til å slappe av og oppleve nærmiljøet. Kanskje en tur på det store shoppingsenteret Porto Pi, som ligger i gangavstand fra hotellet. På ettermiddagen blir vi hentet med buss for en guidet tur til vakre Palma. Her får vi se mye av det denne byen har å by på, inkludert den fantastiske katedralen Le Seu, som pryder Palma med sin storslåtte prakt. De trange gatene i gamlebyen skal utforskes, her er det utrolig vakkert. Etter vandring er det tid for velkomstmiddag og vinsmaking på La Bodeguilla. Restaurantens høykvalitets råvarer kombinert med en spektakulær vinliste har gjort restauranten til en vinner både hos lokalbefolkningen og turistene.

Dag 3 Busstur med Sommelier Gøran og vinsmaking (F, L)
Vi reiser til den lille landsbyen Porrers som ligger nesten midt på øya, omgitt av mange forskjellige typer landbruk - men aller mest vindyrking. En av de mest kjente vingårdene på Mallorca er Mesquida Mora, som er en familiebedrift som har produsert vin i flere generasjoner. De har produsert vinen på en økologisk og bærekraftig måte siden 2004, lenge før dette ble trendy og etterspurt. Vi begynner vandringen i den vakre vingården og lærer om grunnprinsippene i vinproduksjon, og om hvordan dette påvirker de ulike vinene. Etter en liten leksjon om vinproduksjon setter vi oss til bords ved den gamle vindmøllen midt i vingården, med en strålend utsikt over hele området. Her vil vi få servert en stor buffet med alle de tradisjonelle lokale matrettene fra produsenter i nærområdet. Sammen med den svenske sommelieren og Mallorca-vinekspert Gøran Avalon Engquist går vi gjennom og prøver ca fem ulike prisbelønnede viner fra Mesquida Mora, samt at vi får en innføring i hva som er unikt med vindyrkingen på Mallorca. Det blir mulighet for å kjøpe med seg viner til gode priser. Middag på egenhånd.

Dag 4 Vandretur til Bodega Son Vives (F, L)
En av de vakreste vandringene på Mallorca er uten tvil mellom de to byene Esporles og Banyalbufar. Navnet på denne vandringsstien er "Cami des Correu", som enkelt oversettes til postveien. I gamle dager var den eneste forbindelse mellom disse to byene. Denne gamle hovedveien går helt tilbake til 1400-tallet, og den går langs en velmarkert steinlagd sti omgitt av eik- og pinjeskog, olivenlunder og "smultronträd". Etter ca. to timer når vi Banyalbufar, som anses for å være en av Mallorcas mest pittoreske og sjarmerende byer, og den byr på en herlig panormautsikt fra terrassehagene med vinbusker ut over Middelhavets azurblåe hav. Når vi kommer frem til Banyalbufar besøker vi vingården Son Vives for å prøve områdets viner, og nyte en deilig lunsj sammen med vinen. Vi blir guidet gjennom vinene av vår vinekspert Gøran Engquist og vinlager Ramòn Darder.                                                                                                                                                                         

Dag 5 Fridag (F)
I dag er dagen til å enten legge seg rundt bassenget eller ta en tur inn til sentrum av Palma for litt shopping, eller bare rett og slett sette seg på en cafe og se på livet.

Dag 6 Togtur fra Palma til Puerto Sóller (F, L)
I dag skal vi oppleve Mallorcas eventyrlige vestkyst, med sine vakre fjell og fantastiske landskap. Vi tar den gamle appelsinekspressen som ble innviet i 1912 fra Palma til den romantiske perlen Sóller, og herfra videre til den underbare havnen. Det føles nesten uvirkelig å reise slik man gjorde rundt forrige århundreskifte. Her spiser vi lunsj og har litt tid på egenhånd til å utforske Sóller. Her kan man besøke den modernistiske katedralen, se på markedet hvor fiskerne kommer inn og selger dagens fangst eller rett og slett sette seg på en cafe å ta en kaffe. Vi kjører bussen ned gjennom tunnelen tilbake til Palma. Kvelden på egenhånd.

Dag 7  Valdemossa og avskjedsmiddag (F, M)
I dag går turen til den vakre byen Valdemossa. Byen ligger på den nordvestre siden av Mallorca og landsbyen er nok mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene. Det gamle munkeklosteret ble solgt for omlag 200 år siden og ble da utleid til utlendinger med mye penger. En av disse var den berømte polske komponisten med sin franske kjæreste forfatteren George Sand, som bodde her vinteren 1838/1839. Vi får en guidet tur i byen som har sin egen helgen, sine underbare smug og prøver selvfølgelig byens spesialitet "Coca de Patatas". Vi reiser videre ut til Sa Foradasa og nyter den vidunderlige utsikten i selskap av et glass Cava.
 
På kvelden blir vi hentet og kjørt til den gamle bymuren i Palma. Her skal vi spise avskjedsmiddag på restauranten Es Baluard, en fantastisk restaurant med en uslåelig utsikt mot katedralen, strandpromenaden og Bellver-slottet. Restauranten ligger i tilknytning til det moderne museumet for samtidskunst, og dette er en fantastisk måte å avslutte denne reisen.

Dag 8  Hjemreise (F)
Vi blir hentet med buss på formiddagen og kjørt til flyplassen for hjemreise til Norge.

 

Hotell

Catalonia Majorica ****
Calle Garita 3
07015 Palma de Mallorca
Telefon:0034 971400261

Hotell Catalonia Majórica er et 4-stjerners hotell med en fantastisk utsikt over Middelhavet. Hotellet er moderne og ligger i utkanten av Palma, med kort vei til kjøpesenteret Porto Pi og buss nr 3 som tar deg til gamlebyen og Katedralen på ca 15 minutter. Man når enkelt strandpromendaden og den sjarmerende lille båthavnen Ca'n Barbara. Hotellet har både innendørs- og utendørs svømmebasseng, boblebad, treningsrom, restaurant og bar. Rommene er store og fine, har Air Condition, Tv, minibar, safe, hårføner og WiFi. 

   

 

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Mallorca er kjent for sin middelhavsvarme, sol og strand. Dette ser vi spesielt i sommermånedene, hvor temperaturen gjerne går over 27 grader, og i vintermånedene går temperaturen sjeldent under 10 grader på dagtid. 

Palma de Mallorca

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

15

4

5

Februar

16

4

5

Mars

17

5

5

April

19

7

5

Mai

23

11

4

Juni

27

15

2

Juli

31

17

1

August

31

18

2

September

28

16

4

Oktober

23

12

6

November

19

8

6

Desember

16

5

6