Mallorca for livsnyteren

Bli med oss til vakre Mallorca - opplev den fantastiske øya i Middelhavet som har ALT . Pulserende Palma med sin storbysjarm,postkortvakre Valdemossa og perlen Sóller.

På denne turen er det nytelse, opplevelser og høydepunkter som perler på en snor, samtidig som du har litt tid på egen hånd. Vi skal få en god innføring i vin med sommelieren Gøran Avalon Engquist, vi skal spise på gode restauranter, kjøre Europas kanskje mest sjarmerende tog og rett og slett nyte livet. Vi skal vandre litt, vi skal oppleve naturen, fantastiske utsikter og pittoreske småbyer. Vår norske reiseleder møter gruppen på flyplassen i Mallorca og sørger for en sosial og hyggelig tur!

Høydepunkter:
✔ Palma by
✔ Vinsmaking med sommelier 
✔ Vandretur langs "postveien"
✔ Flott natur 

Pris fra:
14 350,-
Dager:8
Inkludert
• Fly tur/retur Oslo-Palma inkl flyskatter
• 7 netter på hotell Joan Miro Museum
• Transport fra flyplass til hotell tur/retur
• 7 frokoster
• 3 lunsjer inkl vin og vann
• 2 middager inkl vin og vann
• 5 utflukter ifølge programmet
• Vinsmaking med sommelier
• Alle transporter i forbindelse med utflukter
• Norsk reiseleder møter på Mallorca

Ikke inkludert
• Måltider ikke nevnt i programmet
• Reise- og avbestillingsforsikring
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Dag 1 Ankomst 
Avreise fra Oslo Gardermoen på kvelden, med ankomst Palma rett før midnatt. Vi blir hentet på flyplassen av bussen, og kjørt til hotellet for innsjekk. Ettersom vi ankommer sent får vi med oss en matpakke.
 
Dag 2 Palma og velkomstmiddag (F, M) 
På formiddagen er det tid til å slappe av og oppleve nærmiljøet. Kanskje en tur på det store shoppingsenteret Porto Pi, eller til stranden Cala Mayor bare 500 meter unna. På ettermiddagen blir vi hentet med buss for en guidet tur til vakre Palma. Her får vi se mye av det denne byen har å by på, inkludert den fantastiske katedralen Le Seu, som pryder Palma med sin storslåtte prakt. De trange gatene i gamlebyen skal utforskes, her er det utrolig vakkert. Etter vandring er det tid for en hyggelig velkomstmiddag på restauranten Es Baluard, en fantastisk restaurant med en uslåelig utsikt mot katedralen, strandpromenaden og Bellver-slottet. Transport tilbake til hotellet.
  
Dag 3 Busstur med Sommelier Gøran og vinsmaking (F, L) 
Vi reiser til den lille landsbyen Porrers som ligger nesten midt på øya, omgitt av mange forskjellige typer landbruk - men aller mest vindyrking. En av de mest kjente vingårdene på Mallorca er Mesquida Mora, som er en familiebedrift som har produsert vin i flere generasjoner. De har produsert vinen på en økologisk og bærekraftig måte siden 2004, lenge før dette ble trendy og etterspurt. Det blir omvisning på den vakre vingården og vi lærer om grunnprinsippene i vinproduksjon, og om hvordan dette påvirker de ulike vinene. Etter en liten leksjon om vinproduksjon setter vi oss til bords ved den gamle vindmøllen midt i vingården, med en strålende utsikt over hele området. Her vil vi få servert en stor buffet med alle de tradisjonelle lokale matrettene fra produsenter i nærområdet. Sammen med den svenske sommelieren og Mallorca-vinekspert Gøran Avalon Engquist går vi gjennom og prøver ca fem ulike prisbelønnede viner fra Mesquida Mora, samt at vi får en innføring i hva som er unikt med vindyrkingen på Mallorca. Det blir mulighet for å kjøpe med seg viner til gode priser. Middag på egen hånd. 
 
Dag 4 Vandretur til Bodega Son Vives (F, L) 
En av de vakreste vandringene på Mallorca er uten tvil mellom de to byene Esporles og Banyalbufar. Navnet på denne vandringsstien er "Cami des Correu", som enkelt oversettes til postveien. I gamle dager var den eneste forbindelse mellom disse to byene. Denne gamle hovedveien går helt tilbake til 1400-tallet, og den går langs en velmarkert steinlagd sti omgitt av eik- og pinjeskog, olivenlunder og "smultronträd". Etter ca. to timer når vi Banyalbufar, som anses for å være en av Mallorcas mest pittoreske og sjarmerende byer, og den byr på en herlig panoramautsikt fra terrassehagene med vinbusker ut over Middelhavets azurblåe hav. Når vi kommer frem til Banyalbufar besøker vi vingården Son Vives for å prøve områdets viner, og nyter en deilig lunsj sammen med vinen. Vi blir guidet gjennom vinene av vår vinekspert Gøran Engquist og vinlager Ramòn Darder.                                                                                                                                                                    

Dag 5 Heldagsutflukt til La Calobra og Puerto Sóller (F, L) 
I dag skal vi oppleve Mallorcas eventyrlige vestkyst, med sine vakre fjell og fantastiske landskap, og vi benytter buss, båt, trikk og tog for å komme oss rundt. Vi skal kjøre buss gjennom Lluc-dalen, kjent for sitt vakre kloster og ankommer spektakulære Calobra og Torrent de Pareis-kløften. La Calobra er en uforglemmelig plass; en liten strand, med turkist, krystallklart vann, omringet av høye klipper på opptil 200 meter. Vi får litt tid på egen hånd før vi går om bord i båten som skal ta oss til havnebyen Puerto Soller (værforbehold, evt buss i stedet). Herfra går den gamle trikken til den romantiske perlen Sóller. Her kan man besøke den modernistiske katedralen, se på markedet hvor fiskerne kommer inn og selger dagens fangst eller rett og slett sette seg på en cafe å ta en kaffe. Tilbake til Palma tar vi den gamle appelsinekspressen som ble innviet i 1912. Det føles nesten uvirkelig å reise slik man gjorde rundt forrige århundreskifte. Kvelden på egen hånd. 
 
Dag 6 Fridag (F) 
I dag er dagen til å enten legge seg rundt bassenget eller ta en tur inn til sentrum av Palma for litt shopping, eller bare rett og slett sette seg på en cafe og se på livet. 

Dag 7  Valldemossa og avskjedsmiddag (F, M) 
I dag går turen til den vakre byen Valldemossa. Byen ligger på den nordvestre siden av Mallorca og landsbyen er nok mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene. Det gamle munkeklosteret ble solgt for omlag 200 år siden og ble da utleid til utlendinger med mye penger. En av disse var den berømte polske komponisten med sin franske kjæreste forfatteren George Sand, som bodde her vinteren 1838/1839. Vi får en guidet tur rundt i byen før vi reiser videre ut til Sa Foradasa og nyter den vidunderlige utsikten i selskap av et glass Cava. 
Om kvelden spaserer vi til en restaurant i nærheten av hotellet for avskjedsmiddag.
     
Dag 8  Hjemreise (F) 
Vi blir hentet med buss på formiddagen og kjørt til flyplassen for hjemreise til Norge. 
 
F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag 
 

Hotell

Joan Miro Museum Hotel Hotel (4*)
C/ Bartolome Fons 8 Cala Mayor 07016 Palma de Mallorca 

Velkommen til det første og eneste Hotel Joan Miró Museum i verden, et temahotell inspirert av kunstneren og huser flere av hans originale verker. Hotellet ligger i utkanten av Palma i Cala Mayor, og ca 3 minutters gange fra stranden. Det ligger også nære shoppingsenteret Porto Pi. Hotellet har utendørs bassen, restaurant, bar og gratis wi-fi. Rommene har TV, safe, minibar, wi-fi, balkong og hårføner.

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Mallorca er kjent for sin middelhavsvarme, sol og strand. Dette ser vi spesielt i sommermånedene, hvor temperaturen gjerne går over 27 grader, og i vintermånedene går temperaturen sjeldent under 10 grader på dagtid. 

Palma de Mallorca

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

15

4

5

Februar

16

4

5

Mars

17

5

5

April

19

7

5

Mai

23

11

4

Juni

27

15

2

Juli

31

17

1

August

31

18

2

September

28

16

4

Oktober

23

12

6

November

19

8

6

Desember

16

5

6

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
5/9Oslo GardermoenMallorca for livsnyterenMer enn 814 350,-BestillMer informasjon

Informasjon

Enkeltromstillegg kr 3.890,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:

Oslo Gardermoen - Palma      20:00-23:30
Palma - Oslo Gardermoen      15:45-19:20 

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.