Midtens Rike - Shanghai, Xian & Beijing

Vil du oppleve det ekte Kina og rikets store mangfold? På denne rundreisen vil vår fantastiske reiseleder Erik vise deg sitt helt eget Kina. Vi skal oppleve nesten hele det gigantiske landet og vi møter et yrende folkeliv, gamle tradisjoner, kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina.

Reisen går først til verdensmetropolen Shanghai hvor vi blant annet skal opp i Kinas høyeste bygning. Så reiser vi videre til Xian med et av 1900-tallets største arkeologiske funn; terrakottahæren. Vi avslutter i hovedstaden Beijing, med Den kinesiske mur, Den forbudte by og Sommerpalasset.  Vi får møte et yrende folkeliv, gamle tradisjoner (ikke minst mattradisjoner), kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina. Vi bor midt i sentrum i byene vi skal besøke. Det gir oss mulighet til å oppleve ting på egen hånd, når det ikke er fastlagt program.

Etter de store severdighetene venter det berømte kinesiske kjøkken på deg. De mange restaurantene i byen tilbyr en kulinarisk reise med spennende smaksopplevelser – fra de små matbodene på fortauet, der menykartet består av en tur i kjøkkenet, til luksusrestauranter der man bokstavelig talt føler seg som keiseren selv! Og glem ikke de store shoppinggledene som venter… Dette er en tur som vil gi minner for livet!

Ikke la denne muligheten gå fra deg! 

Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok, og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse. 

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1  AVREISE (M)
Avreise fra Gardermoen med SAS via København. Middag serveres ombord. Flyturen tar ca. 10 timer.

DAG 2  ANKOMST SHANGHAI (F, L, M)
Etter frokost på flyet lander vi på Shanghai Pudong Airport. Her møter vi vår dyktige norsktalende guide. Ettersom rommene på hotellet ikke er klare ennå begynner vi dagen med sightseeing. Vi tar blandt annet en tur opp i Shanghai Tower, Kinas høyeste hus. Huset er 632 meter høyt og på toppen her kan vi nyte en flott utsikt over hele Shanghai. Før vi sjekker inn på hotellet spiser vi lunsj. Middag spiser vi i området the Bund, gaten eller strandpromenaden som gar langs Huangpu-elven. For mer enn 100 år tilbake var Shanghai kalt Østens Paris, og the Bund var på den tiden Kinas økonomisenter. For de som ønsker avslutter vi dagen med et flott elvecruise på Huangpu-elven. Denne turen koster CNY 200,- per person (ca. NOK 235,-) og betales på stedet.

DAG 3 ZHOUZHUANG  (F, L)
Etter frokost reiser vi til den lille idylliske kanalbyen Zhouzhuang og her spaserer vi langs de pittoreske kanalene og beundrer de tradisjonelle kinesiske hagene. Bussturen tar litt over en time. En kort båttur er selvsagt populært her, og den må vi ha med oss. Lunsj. Etter lunsj kjører vi med buss tilbake til Shanghai. Middag på egen hånd. 

DAG 4  XIAN (F, L, M)
Etter frokost kjører vi til flyplassen og flyr til Xian. Flyturen tar litt over 2 timer. Lunsj spiser vi på flyplassen etter ankomst til Xian. Etter lunsj kjører vi til byen og tar en spasertur på Den gamle bymuren. Muren er 14 km lang og ble bygget på 1400-tallet. Der er også mulighet for å leie sykler (mot ekstra betaling) for å ta en liten sykkeltur oppe på muren. Vi reiser så videre til hotellet for å sjekke inn. Felles middag.

DAG 5   XIAN (F, L, M)
Denne dagen byr på et av turens høydepunkter. Vi skal til Qin-keiserens mausoleum som kineserne selv kaller for verdens 8. vidunder, med den verdensberømte Terrakottahæren. Mausoleet fra Qin-dynastiet ca 200 år f. Kr, er et monument over keisernes groteske makt i det gamle Kina. Lunsj. På veien tilbake skal vi besøke et kunstmuseum, hvor vi kan lære oss den kinesiske kunsthistorien, og t.o.m lære oss å skrive kinesiske tegn! Om kvelden får vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplings (Jiao Zi) og får oppleve en fantastisk dans- og sangforestilling fra Tang-dynastiet.  

DAG 6  BEIJING (F, M)
Formiddagen fri til egen disposisjon. Kl. 12 sjekker vi ut fra hotellet og kjører til togstasjonen. Vi skal nå ta hurtigtog til Beijing. Strekningen er på 120 mil og turen tar 4 timer og 35 minutter.  Lunsj på egen hånd. Middag i Beijing.

DAG 7  BEIJING (F, L, M)
Vi starter litt tidlig i dag med en spasertur på den begivenhetsrike Tiananmen-plassen (Den himmelske freds plass). Plassen er et politisk symbol for staten Midtens Rike og kan romme hele 1 million mennesker på en gang. Derfra går vi til det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst.   Etter besøket her spiser vi lunsj. Deretter besøker vi en silkebutikk der vi får se silkeproduseringen. Det er også muligheter for å handle litt her Denne butikken har godt utvalg på alle typer silkevarer. Kveldens underholdning er en storslagen akrobatikk-forestilling.

DAG 8  BEIJING  (F, L)
I dag skal vi besøke det idylliske Sommerpalasset, et tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utendørs korridor. På veien legger vi et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske ferskvannsperler. Vi spiser så lunsj før vi drar videre til OL-byen. Her vi det bli mulighet for å besøke Fugleredet (hovedstadion til OL 2008). Inntreden må betales på stedet. Etter OL-byen tar vi en tur til hutongene og får oppleve hverdagslivet i Kina. Hutong er de gamle boligområdene i Beijing og består av trange gater og smug og står i sterk kontrast til de moderne delene av Beijing. Her skal vi også bli syklet rundt i sykkeldrosjer. Middag på egenhånd.

DAG 9  BEIJING  (F, L, M)
Den kinesiske mur står på dagens program idag, et stort høydepunkt på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. Muren strekker seg over 6350 km fra øst til vest. På veien til muren skal vi besøke en håndverksfabrikk som har spesialisert seg på cloisonné.  Etter lunsj kjører vi til til det berømte Silkemarkedet, noe som den handleglade vil sette stor pris på. Silkemarkedet er viden kjent for sitt store utvalg, her kan man få kjøpt det meste. Felles middag på kvelden.

DAG 10 BEIJING  (F, M)
Dagen er satt til egen disposisjon. Reiselederen gir tips og råd om hva som kan gjøres i byen. Lunsj på egen hånd. Om kvelden blir det avskjedsmiddag med Pekingand på en hyggelig restaurant i Beijing.

DAG 11 HJEMREISE  (F)
Etter frokost kjøres vi til flyplassen og flyr tilbake til Norge. Hjemkomst samme kveld. 

F= Frokost   L= Lunsj   M= Middag

Hotell

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL

15. - 17.OKT:
SHANGHAI AMBASSADOR HOTEL ****

818 Wanhangdu Road, Jian'an, 200042 Shanghai

Godt hotell som ligger i bydelen Jing'an i Shanghai, en 5-minutters kjøretur fra tunnelbanestasjonen Lóngdé Lù (linje 11). Hotellet tilbyr et treningssenter, 3 spisesteder og rom med gratis internettilgang.

Ambassador Hotel ligger en 15-minutters kjøretur fra Shanghai togstasjon og en 20-minutters kjøretur fra Hongqiao lufthavn. Du finner Bund 6,5 km unna, og Pudong internasjonale lufthavn en 40-minutters biltur unna.

Rommene har moderne innredning, varm belysning, klimaanlegg, minibar, flatskjerm-TV med satellittkanaler samt et eget bad med dusj og gratis badeprodukter.

Grand Palace Restaurant serverer et godt utvalg av lokale og kantonesiske spesialiteter, mens du kan nyte internasjonale retter på Clivia Coffee Shop. Japanese Restaurant & Teppanyaki Yawara tilbyr et utvalg av japansk mat. 

  

17. - 19.OKT:
GRAND DYNASTY CULTURE HOTEL XIAN ****

172 Lian Hu Road. Shaanxi, Lianhu, Xian 

Nylig renovert og flott hotell med strålende beliggenhet i sentrum av Xian, ca. 2 km fra Xian Trommetårn og Klokketårn.  Hotellet tilbyr en lang rekke fasiliteter, som restaurant, bar, innendørs basseng, sauna og treningssenter. Gratis Wifi i lobbyen. Alle rom er velutstyrte med flatskjerm TV, minibar og 24-timers romservice. 

  

19. - 24.OKT:
BEIJING CAPITAL HOTEL *****

No. 3 Qianmen East Street, Beijing

Flott hotell som ligger ved de mest kjente historiske stedene og populære shoppingområder som Wangfujing, Den himmelske freds plass og shoppingområdet Chongwenmen. Hotellet har romslige rom med gratis wi-fi. Her tilbys også innendørs basseng, en stor hage og minigolfbane. Capital Hotel ligger bare en 5-minutters kjøretur fra Beijing jernbanestasjon og en 9-minutters spasertur fra Chongwenmen t-banestasjon (linje 2 og 5). Beijing internasjonale lufthavn ligger en 45-minutters kjøretur fra hotellet.

Rommene er sjarmerende og har tradisjonell innredning med utskårne møbler i mørkt tre. I tillegg har rommene satellitt-TV, minibar og eget bad med hårføner og tøfler.

  

 

Viktig informasjon innreise

VISUM
Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Visum må søkes hos visaavdelingen til den Kinesiske ambassade, i Holmenveien 5 i Oslo (Obs! Dette er ikke på samme adresse som selve ambassaden). For deres visumtjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/ Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise. Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden. 
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum tidligere enn 3 måneder før avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, og ca. en måned før avreise.  
Pris for visum til Kina er per dags dato kr. 600,- for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. For de som ikke selv vil/kan møte på ambassaden, kan man benytte seg av et visum servicebyrå. PS: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlige møte opp på ambassaden i god tid!

Alle må fylle ut søknad, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd etter hjemkomst og ett passfoto (3x4cm i farger). Vi får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnr med utløpsdato og fødselsdato.  

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonsklinikk for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.

Kart

Kart