Skip to main content

To operaer - to hovedsteder - - Tryllefløyten i Zagreb & Faust i Ljublijana

Opplev to land, to hovedsteder og to operahus! Det er duket for dager med flotte opplevelser, hvor høydepunktene blir to operaforestillinger.

Denne gang får vi oppleve Mozarts «Tryllefløyten» i Zagreb og operaen «Faust» av Charles Gounod i Ljublijana. En forestillingen som er basert løselig på Johann Wolfgang von Goethes drama Faust fra 1808 .

Slovenias hovedstat Ljubljana føles mer ut som en sjarmerende landsby enn en pulserende hovedstad. Små og fargerike hus, blomsterkasser som bugner av fargerike planter og arkitekturstiler som gir et innblikk i byens lange historie. Elven Ljubljanica, som byen har fått sitt navn fra, slynger seg gjennom den gamle og nye bebyggelsen og over alt dette troner det gamle slottet oppe på høyden av byen.

Kroatias hovedstad Zagreb, en by som ennå ikke er oppdaget av skandinaviske turister, men som har uendelig mye å by på av kultur og skjønnhet. Den romantiske gamlebyen er full av godt bevarte bygninger, og her går vektere fremdeles runden ved solnedgang og tenner gasslyktene i gatene.

Bli med vår erfarne reiseleder Sonja Kotur Lovrekovic og få gode og autentiske opplevelser.

Gled deg til
 • To operaforestillinger i to land
 • Lokalkjent guide og reiseleder
 • Kulturbyen Zagreb og sjarmerende Ljubjana
 • Interessant historie og kultur i to hovedsteder

Slik bor du

 • HOTEL DUBROVNIK, ZAGREB

  Flott hotel som ligger sentralt i Zagreb og i gangavstand til det fleste attraksjoner og shoppingområde. Hotellet har SPA avdeling med forskjellig tilbud på massasjer, treningsrom og egen restaurant – Steak House samt bar.

  Hotellet tilbyr 222 komfortable rom med elegant og lun innredning og gratis Wi-Fi.

 • HOTEL CITY, LJUBLJANA ***

  Hotellet ligger sentralt i bysentrumet i Ljubljana, med korte avstander til attraksjoner, severdigheter, lokalerestauranter og shopping område.
  Rommene er nyrenoverte med en smakfull historisk dekor på veggene og romslige bad. Det er treningsfasiliteter på hotellet samt restaurant, bar og en terrasse med utsikt til vakre Ljubljana slott.
  Hotellet har 207 rom.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost L= Lunsj M= Middag

 • DAG 1: Oslo - Zagreb(M)

  Vi ankommer Zagreb flyplass på ettermiddagen. Her møter vi reiseleder Sonja og bussen som kjører inn til Hotel Dubrovnik i sentrum av Zagreb, hvor vi sjekker inn. Deretter er det middag på en lokal restaurant.

  Oslo - Zagreb(M)
 • DAG 2: Zagreb - Tryllefløyten (F,M)

  Etter frokost blir det byvandring i Zagreb med vår lokale guide. Etter byvandringen blir det litt tid på egnen hånd samt tid til å kjøpe seg lunsj på en av de mange restaurantene. Reiseleder er gjerne behjelpelig med råd.Vi spiser felles middag før vi går i operaen.

  Kroatias Nasjonalteater i Zagreb, til vanlig kaldt HNZ Zagreb er både teater, opera og ballett scene. Den eies og drives av det Kroatiske kulturdepartementet. Teateret er utviklet fra det første by teateret som ble oppført i 1836. I 1860 fikk den Nasjonalteater status og i 1895 ble den nye teaterbygningen innviet av den østeriske-ungarske keiseren Frans Josef I.

  Vi skal overvære operaen Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart, som hadde premiere i Wien 30.september 1791.

  Zagreb - Tryllefløyten (F,M)
 • DAG 3: Zagreb - Ljubljana (F, M)

  Etter frokost tar vi farvel med Kroatias hovedstad og setter kursen nordvest over mot hovedstaden i Slovenia. Dette er en tur på i overkant av 2 timer gjennom varierende landskap og vakkert kulturlandskap. Slovenia har en overraskende stor andel skog og høyt som liggende terreng, noe som gjør at vi finnes mange dyktige skiløpere i Slovenia. Etter ankomst til Ljubljana sjekker vi inn på hotellet, før vi starter med sightseeing i denne interessante byen. Slovenias hovedstad har ca.280.000 innbyggere og er en av Europas minste hovedsteder. Etter sightseeingen blir det tid på egenhånd og samt lunsj på egenhånd. Felles middag på lokal restaurant på kvelden.

  Zagreb - Ljubljana (F, M)
 • DAG 4: Ljubljana – Faust (F, M)

  Etter frokost er dagen til fri disposisjon til å utforske byen på egenhånd. Dersom noen ønsker det blir reiseleder med på en tur opp til Ljubljana Slott, som ligger vakkert til opp på en høyde i byen. Slottet ble opprinnelig bygget som en festning på 1100-tallet. Før vi på kvelden går i Opera Balet Ljubljana, spiser vi felles middag.
  Kveldens høydepunkt er operaen Faust som er en grand opéra i fem akter av Charles Gounod med fransk libretto av Jules Barbier og Michel Carré, basert på Carrés drama Faust et Marguerite, igjen basert løselig på Johann Wolfgang von Goethes drama Faust fra 1808. Nøkkelen til operaen ligger i Mefistos arie «Dansen rundt Gullkalven». Der fører teksten og musikken inn i vår egen tid i vårt jag
  etter å ta for oss av de goder penger kan skaffe. Mefisto (djevelen) påvirker Faust med hele sitt repertoar av tilbud og fristelser.

  Ljubljana – Faust (F, M)
 • DAG 5: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og bussen henter oss for transport til flyplassen i Ljubljana og hjemreise til Norge.

  Hjemreise (F)

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Sonja Kotur Lorvrekovic
  Sonja Kotur Lorvrekovic
  Sonja Kotur Lorvrekovic
  Vår dyktige reiseleder Sonja er opprinnelig dansk, men siden 1994 har hun jobbet som reiseleder og reisearrangør i Kroatia. Historie og kunst er hennes store kjærlighet, og hun går ofte i teateret for å se opera og ballett. Sonja har inngående kjennskap til landene som inngikk i det tidligere Jugoslavia, deres historie og kultur. «Utover å elske det jeg jobber med, så er jeg glad i mennesker! Ethvert nytt menneske jeg møter er en berikelse i livet. Jeg er avslappet, men har samtidig full kontroll og overblikk. Mine gjester kan lene seg tilbake og nyte reisen».

Om flyreisen

Tilslutningsfly

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider og at tidsendringer kan skje.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Zagreb flyplass

Varighet
ca. 6 timer
Flyselskap
KLM

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Ljubljana flyplass

Varighet
ca. 6 timer
Flyselskap
LOT

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo - Zagreb og Ljubljana - Oslo med skatter og avgifter
 • 2 netter med frokost på Hotel Dubrovnik **** i Zagreb
 • 2 netter med frokost på Hotel City *** i Ljubljana
 • 4 middager på lokale restauranter
 • Billetter på opera «Tryllefløyten» i Zagreb og «Faust» i Ljubljana
 • Byvandring i Zagreb med lokal guide
 • Omvisning i Kroatias nasjonalteater
 • Byvandring i Ljubljana med lokal guide
 • All transport som nevnt i program
 • Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst Zagreb
Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips og øvrige måltider

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 100,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mars 2023

8/3Oslo GardermoenTo operaer - to hovedsteder Zagreb og Ljubljana5 dagerFå ledige9 950,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.