Musikkfest i Dublin

Bli med på en reise i Irsk folkemusikk og opplev hyggelige Dublin i full feststemning! Det er duket for både musikalske, kulturelle og sosialt hyggelige stunder, og med oss har vi en lokalkjent skandinavisk guide og reiseleder.

Festivalen «TradFest» er en årlig begivenhet som byr på konserter og musikalske opplevelser i fem hele dager til ende. Alt foregår i hjertet av Dublin og konserter arrangeres i hele byen, inkludert Dublin Slott, Rådhuset, St.Patricks Cathedral og mer intime historiske steder som The House of Lords og St.Werburgh Church. Området rundt Dublin byr dessuten på vakre landskap, spennende kulturhistorie og storslåtte severdigheter.

Vi legger opp til 3 arrangerte konserter i løpet av oppholdet, bytur med omvisning og lunsj på Guiness Store house, utflukt til Malahide slott og Hooley Night med levende musikk, show og middag på populære Johnnie Fox`s Pub. Det blir i tillegg mulighet for utflukt til middelalderbyen Kilkenny og reiseleder legger opp til felles måltider slik at gruppen samles.
    
Arlington Hotel ligger like ved O`Connell bridge og bare 5 min. gange fra Temple Bar området - perfekt for en gruppe som skal på Tradfest!

Høydepunkt:
✔ Festivalen Tradfest
✔ Utflukt til Malahide slott
✔ Utflukt til Kilkenny
✔ Hooley Night på Johnnie Fox`s

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst Dublin (M)
Avreise fra Norge på morgenen og ankomst Dublin på formiddagen. Her møter vi vår guide og reiseleder og med buss tar vi oss til vårt hotell for innsjekk. Det blir litt tid til avslapping før vi rusler til Temple Bar og spiser en tidlig middag på The Playwright Restaurant på ærverdige Wynns Hotel. På ettermiddagen/kvelden blir det Tradfest-konsert i Temple Bar området.

Dag 2    Omvisning Dublin (F, L)
Etter en deilig irsk frokost starter vi dagen med en bytur med buss og guide, for å lære Dublin bedre å kjenne. I løpet av byturen passerer vi hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin og hovedpostkontoret GPO, som før i tiden var en viktig plass for den irske kampen om selvstendighet. Vi ser Dublins glansfulle kvartaler samt parkene St. Stephen’s Green og Phoenix Park, som påminner om glamour på 1700-tallet. De nye bygningene viser den moderne og livlige hovedstaden. Vi runder av med besøk og lunsj på Guinness Storehouse. I hjertet av St.James`s Gate Brewery ligger Guinness Bryggeri, som er Irlands største turistattraksjon. Her får vi lære oss om den glansfulle historien som strekker seg nesten 250 år tilbake i tiden. Bryggeriet ble bygget i 1904 for å huse apperater for gjæringsprosessen. Denne fantastiske bygningen er bygget etter Chicago-arkitektur, med massive stålbjelker som holder strukturen oppe. På slutten av omvisningen når vi The Gravity Bar, hvor vi får smake på en velfortjent Guinnessøl. 

På ettermiddagen/kvelden blir det Tradfest-konsert.

Dag 3    Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske byen og festivalen på egenhånd. Det er også mulig å være med på en heldags utflukt til Kilkenny for de som ønsker det (kr. 690,- pr.pers m/lunsj - min. 15 deltakere). 

Avreise fra hotellet med buss til middelalderbyen Kilkenny (ca. 2 timer). På 1640-tallet var Kilkenny Irlands hovedstad i sju år. Ved ankomst får vi en omvisning på Kilkenny Castle.

Kilkenny slott ble bygget på 1200-tallet for William Marshal. Under de åtte århundrene som slottet har eksistert har det skjedd en hel del forandringer, og i dag er det derfor en blanding av ulike byggestiler. Slottet var bebodd i over 600 år av den adelige familien Butler. Familien hadde viktig status ettersom de dominerte Irlands og Englands vinhandel på den tiden. Kilkenny Slott eies i dag av den irske staten, som overtok det på slutten av 1960-tallet. Slottet er innredet i 1800-talls stil. Etter lunsj blir det tid til å gå rundt i Kilkenny sentrum før vi returnerer til Dublin.

Middag på egenhånd ved ankomst Dublin. På kvelden møtes vi igjen for Tradfest-konsert i Temple Bar.

Dag 4    Utflukt til Malahide Slott (F, M)
På formiddagen blir det halvdags utflukt til det kjente Malahide Slott hvor vi får en guidet omvisning. Hvis tiden strekker til besøker vi den vakre fiskelandsbyen Howth på vei tilbake til Dublin.

Malahide slott ligger i en 100 hektars park ved den vakre kystbyen Malahide. Slottet var både en festning og et privat hjem i nesten 800 år. Den adelige familien Talbot bodde her mellom 1185 og 1973, når den siste Lord Talbot døde. Slottet er vakkert innredet med møbler fra tiden, samt en stor samling irske portretter, de fleste fra the National Gallery. Det finnes en souvenirshop og restaurant i slottet. 

Ettermiddagen i Dublin er fri frem til bussen tar oss til Johnnie Fox`s Pub, som ligger i Glencullen i Dublin-fjellene. Johnnie Fox’s er en av de mest berømte tradisjonelle pubene i Irland, og definitivt den med høyest beliggenhet. Deres Hooley Experience show er verdenskjent for sin originalitet og unike atmosfære. Vi serveres en 4-retters middag som følges av live irsk musikk, alt fra tradisjonell folkemusikk til ballader og allsang. Musikken akkompagneres av Johnnie Fox berømte dansere. Den kjente Riverdance-koreografen Belinda Murphy har satt sammen programmet. Danseshowet har blitt utnevnt til et av de beste kulturelle show i landet. Kvelden avsluttes rundt midnatt og bussen tar oss tilbake til hotellet.  

Dag 5    Hjemreise (F)
Tidlig utsjekk og bussen tar oss til flyplassen for retur til Norge.

F= frokost    L= lunsj     M= middag

Hotell

ARLINGTON HOTEL ***
23-25 Bachelors Walk, O`Connell Bridge
D1 Dublin

Godt hotell med sentral beliggenhet midt i Dublin sentrum, med utsikt over elven Liffey og bare noen få minutter fra Grafton Street og Temple Bar. Trinity College og Dublin Castle ligger en 5-minutters spasertur unna. Hotellet har bar og restaurant og huser Dublins eldste tradisjonelle irske middags- og danseforestilling. 

Rommene på hotellet har bad med badekar og dusj, sittehjørne, hårføner og kostnadsfri Wi-Fi.

    

Om festivalen Tradfest

TradFest festivalen pågår i 5 dagar fra 24.-28.januar 2018. I 10 år har Temple Bar arrangert denne festivalen i slutten av Januar. Festivalen er en kombinasjon av store konserter, gratis pub-konserter og gatemusikk. Det finnes også utstillinger, workshops, filmvisninger, utendørs musikk og irske blåseband på gatene i Temple Bar området.
 
Konserter foregår i hjertet av Dublin og lokaler inkluderer Dublin Slott, Dublin City Hall, St.Patricks Cathedral og mindre og mer intime steder som The House of Lords, St. Werburgh kirke og St. Michan kirken. Alle arenaer ligger i gangavstand fra hverandre og Temple Bar området.

Om Dublin

Dublin er Irlands hovedstad og byen har nesten 1,5 millioner innbyggere. Byen ligger på den østlige siden av Irland, ved munningen av elven Liffey. Dublin ble grunnlagt av vikingene og ble hovedstad da normannerne invaderte. I løpet av 1600-tallet ekspanderte byen raskt og var for en kort tid den nest største i britisk herredømme. Da øya ble delt inn i Nord-Irland og Irland i 1922, ble Dublin hovedstaden i Republikken Irland.

Dublin er et populært reisemål som tilbyr noe for alle. Guinness og Jameson er det de fleste tenker på først, og deres bryggerier er vel verdt et besøk. Det er mange museer - de fleste av dem gratis, og svært gode puber og butikker. Her er Dublin Castle, Christchurch Cathedral og mange bygninger med en lang og ofte sterk historie. En guidet tur i Dublin gir besøket en dybde og forståelse av irsk historie.

Dublin er et paradis for shoppere, og det kompakte sentrum gjør at du kan utforske de mange shoppingområdene til fots. De viktigste shoppinggatene i sentrum er Grafton Street og Henry Street. Butikkene er åpne hver dag unntatt 1.juledag og 1.påskedag.

Dublin ble valgt som en UNESCO City of Literature og mange kjente forfattere har levd og besøkt denne byen. Dublin er kjent for sine teatre, spesielt kjent er Abbey Theatre og det nye Grand Canal Theatre.

Temple Bar og dens omgivelser er sentrum for Dublins natteliv. Med mange puber, klubber og restauranter er det noe for enhver smak. Mange puber har levende musikk og det er mulig å bestille en irsk aften med musikk og Riverdance danseshow.

Rundt Dublin finner man flere slott, fantastisk vakre fjell og klostre som den Hellige St. Patrick sies å ha levd i. For de som er interessert i historie er også Newgrange steingrav innen rekkevidde med en times reise fra Dublin.