Opera i Leipzig & Dresden

På denne reisen besøker vi to tyske perler; Sachsens hovedstad Dresden og delstatens største by Leipzig. 

Det er duket for dager fylt av flotte opplevelser, hvor høydepunktene blir de to operaene “Le nozze di Figaro" av Wolfgang Amadeus Mozart og  "Carmen" av Georges Bizet. 

Videre blir det vandringer hvor reiseleder deler av sin vide kunnskap, besøk i kunstmuseet Gemäldegalerie Alte Meister, gode måltider samt mulighet for å besøke Felix Mendelssohn Bartoldy musem.

Vi bor på gode og sentrale 4-stjerners hotell, i gangavstand til begge opera-husene.

Med oss har vi en norsk lokalkjent reiseleder.

Høydepunkt:
✔ To operaforestillinger i beste kategori
✔ Se to flotte og mektige operahus
✔ Gemäldegalerie Alte Meister
✔ Byvandring i begge de vakre byene

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst (M) 
Vi ankommer Berlin midt på dagen. Her hentes vi med buss som tar oss direkte til Dresden (ca. 3 timer). Husk å kjøp med deg noe lett å spise på flyplassen, ettersom middagen først serveres på kvelden. Etter ankomst og innsjekk blir det felles velkomstmiddag på en hyggelig restaurant.

Dag 2 Byvandring og opera (F, L)
Byvandring i Dresden med reiseleder. Vi besøker blant annet Gemäldegalerie Alte Meister før vi spiser en bedre lunsj på den tradisjonelle restauranten Kurfürstenschänke, rett ved Frauenkirche.

Litt tid til å utforske byen på egenhånd eller å shoppe litt før første operaforestilling i Semperoper; «Le nozze di Figaro» av Wolfgang Amadeus Mozart. Vi har billetter i beste kategori og i pausen serveres vi en saltkringle og et glass musserende vin. 

Dag 3 Fridag i Dresden (F)
Dagen er fri til å utforske området på egenhånd, eller sammen med reiseleder. De som ønsker kan bli med reiseleder på en lokal kneipe på kvelden.

Dag 4 Buss til Leipzig og opera (F, L)
Etter frokost kjører vi videre til Leipzig (ca. 2 timer). Ved ankomst spiser vi felles lunsj før innsjekk på hotellet og litt tid til å slappe av. 

På ettermiddagen er det tid for vår andre operaforestilling i Opernhaus; «Carmen» av Georges Bizet. Vi har billetter i beste kategori.

Dag 5 Byvandring Leipzig (F, M) 
Byvandring i Leipzig med reiseleder. Det blir mulighet for et besøk i Felix Mendelssohn Bartoldy musem samt i St.Thomas-kirken. På kvelden spiser vi avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant.

Dag 6 Hjemreise (F) 
Transport til flyplass i Berlin (ca. 3-3,5 timer) og retur til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Hotell

HOTELL DRESDEN 20.-23.FEB:

Steigenberger Hotel de Saxe Dresden ****
Neumarkt 9
01067 Dresden

Godt hotell som ligger på Neumarkt-torget i hjertet av Dresden. Hotellet tilbyr elegante rom, gratis Wi-Fi, velværeavdeling og en stor sommerterrasse med utsikt over kjente Frauenkirche.

Alle rom har klimaanlegg, flatskjerm-TV med kabelkanaler, minibar, laptop-safe og kaffe- og tekoker.

Under oppholdet kan du slappe av i badstuen, treningsstudioet og skjønnhetssalongen, og du kan også bestille massasje.

Steigenberger serverer en rikholdig frokostbuffé hver morgen, og Restaurant de Saxe serverer sunne og internasjonale retter som du kan innta på balkongen i sesong.

Det kjente kongeslottet Zwinger, Semperoperaen og Albertinum-museet i gamlebyen i Dresden ligger under 8 minutters gange fra Steigenberger. 

   

 

HOTELL FOR LEIPZIG 23.-25.FEB:

Leipzig Marriott Hotel ****
Am Hallischen Tor 1
04109 Leipzig

Elegant hotell som ligger sentralt i Leipzig, midt mot sentralstasjonen. Hotellet kan skilte med en flott spaavdeling med innendørs basseng, 2 restauranter, et velutstyrt helsestudio og en lobbybar.

Alle rom har komfortable senger med designsengetøy og myke puter, justerbart klimaanlegg og Wi-Fi (mot et pristillegg).

På kvelden kan du besøke restauranten Creme Brühlé, som serverer internasjonale retter, eller Champions - American Sports Bar, som serverer amerikanske spesialiteter i en uformell atmosfære. Salongbaren 5Ten20 byr på drikkevarer og snacks hele dagen.