Opera i Leipzig & Dresden

På denne reisen besøker vi to tyske perler; Sachsens hovedstad Dresden og delstatens største by Leipzig. Det er duket for dager fylt av flotte opplevelser, hvor høydepunktene blir de to operaene “La Cenerentola» av Gioacchino Rossini og «L`elisir d`amore"Otello» av Gaetano Donizetti. Videre blir det vandringer hvor reiseleder deler av sin vide kunnskap, besøk i Edvard Griegs hus, gode måltider samt mulighet for å oppleve kunstmuseet Gemäldegalerie Alte Meister. Vi bor på gode og sentrale 4-stjerners hotell, i gangavstand fra begge opera-husene.

Bli med vår erfarne reiseleder Jan Heider og få gode og autentiske opplevelser.

Høydepunkt:
✔ To operaforestillinger er inkludert
✔ Se to flotte og mektige operahus
✔ Edvard Griegs hus i Leipzig
✔ Byvandring i vakre Dresden

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst (M) 
Vi ankommer Berlin midt på dagen. Her hentes vi med buss som tar oss direkte til Leipzig (ca. 2,5 timer). Etter ankomst og innsjekk blir det felles velkomstmiddag med tysk mat.

Dag 2 Byvandring og opera (F, L)
Byvandring i Leipzig med vår lokalkjente reiseleder. Vi besøker blant annet huset der Edvard Grieg bodde 1858-60. Felles lunsj på lokal restaurant. Litt tid til å utforske byen på egenhånd eller å shoppe litt før første operaforestilling i Opernhaus; La Cenerentola av Gioacchino Rossini.

Dag 3 Buss til Dresden og byvandring (F, L)
Etter frokost kjører vi til Dresden (ca. 1,5 timer). Felles lunsj før bytur til fots med lokal guide. Innsjekk på hotellet og ettermiddagen fri. De som vil kan besøke kunstmuseet Gemäldegalerie Alte Meister.

Dag 4 Fridag og opera (F, M) 
Dagen er fri til å utforske vakre Dresden. Alle museer er åpne, men ingen butikker.

På ettermiddagen er det tid for vår andre operaforestilling i Semberoper; L`elisir d`amore av Gaetano Donizetti. Vi spiser felles middag på Restaurant William (500 meter fra Semperoper) etter forestillingen. 

Dag 5 Hjemreise (F) 
Transport til flyplass i Berlin (ca. 2 timer) og retur til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Hotell

HOTELL LEIPZIG 08.-10.MAR:

Leipzig Marriott Hotel ****
Am Hallischen Tor 1
04109 Leipzig

Elegant hotell som ligger sentralt i Leipzig, midt mot sentralstasjonen. Hotellet kan skilte med en flott spaavdeling med innendørs basseng, 2 restauranter, et velutstyrt helsestudio og en lobbybar.

Alle rom har komfortable senger med designsengetøy og myke puter, justerbart klimaanlegg og Wi-Fi (mot et pristillegg).

På kvelden kan du besøke restauranten Creme Brühlé, som serverer internasjonale retter, eller Champions - American Sports Bar, som serverer amerikanske spesialiteter i en uformell atmosfære. Salongbaren 5Ten20 byr på drikkevarer og snacks hele dagen. 

   


HOTELL DRESDEN 10.-12.MAR:

Steigenberger Hotel de Saxe Dresden ****
Neumarkt 9
01067 Dresden

Godt hotell som ligger på Neumarkt-torget i hjertet av Dresden. Hotellet tilbyr elegante rom, gratis Wi-Fi, velværeavdeling og en stor sommerterrasse med utsikt over kjente Frauenkirche.

Alle rom har klimaanlegg, flatskjerm-TV med kabelkanaler, minibar, laptop-safe og kaffe- og tekoker.

Under oppholdet kan du slappe av i badstuen, treningsstudioet og skjønnhetssalongen, og du kan også bestille massasje.

Steigenberger serverer en rikholdig frokostbuffé hver morgen, og Restaurant de Saxe serverer sunne og internasjonale retter som du kan innta på balkongen i sesong.

Det kjente kongeslottet Zwinger, Semperoperaen og Albertinum-museet i gamlebyen i Dresden ligger under 8 minutters gange fra Steigenberger.