Opera i Verona

For mange operaelskere står Arena di Verona som en av de aller største opplevelsene.

Det å sitte på den to tusen år gamle romerske arenaen sammen med 20.000 andre operaelskere er helt unikt. Dette er verdens største operascene og tradisjonene går helt tilbake til 1913. Oppføringene er meget imponerende og atmosfæren utrolig. Flere hundre talentfulle sangere og levende hester er bare noen av innslagene. At det hele foregår i Romeo & Julies romantiske by Verona gjør opplevelsen ekstra stor.

Verona er en særdeles flott by, som ble grunnlagt før romerne kom hit. På 1200- og 1300-tallet opplevde Verona en blomstring som stadig i dag sees på hvert gatehjørne, i form av flotte bygninger, imponerende festningsanlegg og historiske monumenter. Verona er i tillegg en kulinarisk by hvor det vrimler av gode restauranter og hyggelige vinbarer.

På denne turen besøker vi også vakre Venezia som kun ligger en og en halv times kjøretur unna. Siden dette er en musikkreise opplever vi en flott kirkekonsert som avslutning på vårt besøk i Venezia.

Opera forestillinger vi skal se er Nabucco & Aida (6.-10. juli), Turandot & Aida (13.-17.juli) eller Carmen & Aida (10.-14. aug).

Gå ikke glipp av denne minneverdige og musikalske reisen!

Høydepunkt:

  • Verdens største operascene
  • To forestillinger
  • Utflukt og konsert i Venezia
  • Sentralt hotell

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

HOTEL MASTINO ***
Corso Porta Nuova 16
37122 Verona

Et hyggelig turistklassehotell som ligger perfekt og meget sentralt rett utenfor Veronas historiske sentrum, kun 5 minutters gange til den kjente Arena di Verona. Alle rom er sjarmerende og forskjellige, men alle har dusj/WC, telefon, TV, aircondition, safe, minibar, hårføner og internett-tilgang. Hotellet ligger i en historisk bygning, og innredningen varierer fra moderne hvite vegger og sengetøy til tregulv og klassiske detaljer. Gjestene har tilgang til et velværesenter med badstu, tyrkisk bad og boblebad på søsterhotellet i nærheten, samt et fullt utstyrt treningssenter.

   

Program

Dag 1 - Ankomst (Middag for gruppen med ankomst 6.juli) Opera Turandot (13.juli)
Ankomst flyplassen i Italia (Milano i juli og Verona i august). Her venter buss og reiseleder, og på vei til Verona forteller reiselederen ikke bare om praktiske forhold i forbindelse med reisen, men også om tradisjoner og historien bak arenaen og operaen. Vel fremme i Verona sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell, som ligger perfekt til bare et par minutters gange fra byens historiske sentrum. For juli gruppene blir kveldens velkomstmiddag en god spasertur fra hotellet, men vel fremme blir dette en flott matopplevelse med fem retter, trøfler og hele fem forskjellige typer vin.

Dag 2 - Byvandring og Nabucco (7.juli) / Aida (14.juli og 11.august) (F) (Lunsj for august gruppen og gruppen med ankomst 13.juli)
Etter frokost begir vi oss ut på en historisk vandring i Verona. Vi ser noen av de mange romerske utgravningene som Verona er så stolt over. Vi går forbi Julies balkong, over de flotteste torg, ned gjennom de eldste og mindre besøkte bydeler og slutter ved byens hovedstrøk, Via Mazzini, ved lunsjtid. Ettermiddagen er fri til å utforske Verona på egen hånd, før vi sent på ettermiddagen møtes og får billettene våre til Arena di Verona og turens første operaopplevelse.  Flott italiensk lunsj for vår august gruppe.

Dag 3 - Fri formiddag og Aida (8.juli) / Carmen (12.august) (F)
Enten du vil ta en lokal buss til den naturskjønne Gardasjøen, ta en liten togreise til Palladio’s Vicenza eller den hyggelige universitetsbyen Padova, så er dagen fri til å utforske på egen hånd. Vår reiseleder vil hjelpe til med gode råd og tips. På ettermiddagen møtes vi igjen, til turens andre operaforestilling.

Dag 4 - Venezia (F,M)
Etter frokost venter nye store opplevelser på oss: Marco Polo’s forunderlige Venezia! Vår buss fører oss til en privat motorbåt, som kjører oss gjennom Giudecca-kanalen og inn til byens bankende hjerte, Markusplassen. Vi går sammen opp til Canal Grande og Rialto-broen før det blir god tid til å gå på egen hånd, besøke muséer, Markuskirken eller utstillinger. Noen lokkes nok av en tur i de berømte gondolene, mens andre velger å nyte en kopp kaffe eller et glass hvitvin på Markusplassen til orkesterets livlige toner. Apropos livlige toner, så møtes vi sent på ettermiddagen til en hyggelig middag på en av Venezias tradisjonelle fiskerestauranter. Herfra går vi til en flott Barokk-kirke, hvor nok en konsert venter oss. Fra kirken går vi den korte veien til motorbåten. Turen tilbake til bussen er flott med Venezias belysning i bakgrunn.

Dag 5 - Hjemreise (F)
Etter frokost kjører vi til flyplassen for hjemreise (Verona i juli og Milano i august).

F=frokost     L=lunsj       M=middag

Italias tradisjoner og kuriositeter

Betraktninger fra vår reiseleder i Italia, Ole Dyck Madsen.

Det å beskrive Italia og italienerne med få linjer er vanskeligere enn man tror. Landet er så fullt av ulikheter at man egentlig forundres over at det er ett land. Men det var det heller ikke før samlingen i 1861, hvor man flyttet hovedstaden fra Torino, kortvarig via Firenze og så til Roma i 1871. Intill det var Italia oppdelt i mange små stater. Dette har nok medvirket til de store forskjellene fra en region til en annen, både kulturelt og i mentaliteten hos italienerne. Landets geografiske utstrekning med Alpene i nord, de vinkledde bakkelandskaper og den herlige kysten har også hatt en innflytelse på ulikhetene.

Felles for alle italienere er at det er det folkeslaget som historisk har hatt sterkest påvirkning på Europas kulturelle utvikling fra etruskerne, romerne over Renessansen og opp til det moderne Europa. Det er et kulturelt folkeslag, og et folk med stor livsglede!

Når man som fremmed turist kommer til Italia oppdager man at italienernes språkkunnskap ikke er så stor. På de tradisjonelle turiststedene snakkes både engelsk og ofte også tysk eller fransk, men utenfor allfarvei er det ganske begrenset. Dette blir likevel sjelden en hindring for å kommunisere eller få nye venner. Ved hjelp av smil, imøtekommenhet og et imponerende gestikulert tegnspråk løses alle hverdagens store og små utfordringer. Ja, man sier at den eneste måten å få en italiener til og tie stille på, er å tvinge ham til å holde hendene i lommen! Selv når de snakker i mobiltelefonen, som de gjør både titt og ofte, understreker de deres uttalelser med kraftige håndbevegelser.

Italienerne har 4 religioner; Katolisismen, mamma, fotball og maten! Den viktigste av disse er mamma! Hun er det naturlige samlingspunkt. Familiefølelsen er sterk og fordommene om at italienerne bor hjemme er ikke uten grunn, ofte flytter man først hjemmefra i 30-35 års alderen.
De øvrige 3 er vel stort sett like viktige, der katolisismen stadig har et kraftig grep om folket, og kirkene er fylt til bristepunktet søndag formiddag. Fotball kommer man aldri utenom og er det store samtaleemnet når man treffes på de ulike kaffebarene. Maten er et helt kapittel for seg selv. Som landet generelt er det innenfor gastronomien også store forskjeller mellom Italias 20 regioner. Det italienske kjøkken er ikke bare pizza, pasta og lasagne, men bugner av tradisjoner, lekre og friske råvarer og en utrolig respekt for det kulinariske. Her lever man virkelig for å spise og måltidene er dagens høydepunkter. Hver enkelt region, provins og kommune har sine egne retter, hver lille landsby har sine særegne pølser, skinker og oster, og det er ikke tilfeldig at så vel Slow Food- som Kilometer Zero-bevegelsene er oppstått nettopp i Italia. Til de mange gode matrettene hører jo et godt glass vin! Italia er i dag verdens største vinprodusent. På dette området var landet tidligere kjent for ganske billig masseproduserende vin, men nå er Italia blitt en reell konkurrent til de franske årgangsvinene. Det lages riktig mange gode og spennende viner i Italia! Og de kan kjøpes til overkommelige priser!

På det kulturelle området kan ingen andre land sammenlignes med Italia, her finnes mer enn halvdelen av verdens kulturelle og historiske bygninger og monumenter. Det er kunst og historie på hvert eneste gatehjørne! Så når man en gang er blitt grepet av Italia og alt det italienske, så blir man aldri ferdig. Det er alltid nye severdigheter, områder, matretter og vin, som bare venter på å bli oppdaget.

Dette er La Dolce Vita, livsnyternes eget hjemland!

Oppgradering operabilletter

Billetter til Arena de Verona!

Billettene som er inkludert er til de to sentrale sektorene på de unummererte plassene på steintrappene - sektor D og E. Forskjellen er høyre eller venstre side, og vi bestiller normalt D. Her kan det være litt flere folk, men denne siden har mest skygge på ettermiddagen. Her sitter man på steintrapper og har ingen ryggstøtte. Man kan ha pute med seg eller leie ved inngangen (overskuddet går til gode formål).

Du har mulighet for å kjøpe deg opp på billettkategorier ved de 2 operaforestillingene:

 

 

GRØNN Gradinata Numerata: kr 900,-
RØD Poltrone: kr 1200,-
BLÅ Poltronissima: kr 1650,-
GULL Gold:   kr 1990,-

Prisene er per forestilling per person.

OBS! Reserverte oppgraderte billetter er ikke refunderbare!

Forklaring:
Grønn (mørkegrønn på kartet. Poltroncina di gradinata nummerata). Dette er også oppe på siden, men nummererte plasser. Dette er små klappstoler i metall, så vi anbefaler 2 puter: en til å sitte på og en til ryggen. Eneste minus her er at det er relativt dårlig plass til bena. Vi forsøker alltid å kjøpe plasser på første rekke for god benplass. Tillegg pr person pr billett kr 900,-.

Rød/Mørkerosa (Poltrone) Disse er nede på selve gulvet, lengst bak. Her er det litt bedre stoler, tettere på scenen, men kanskje litt mindre overblikk. Tillegg pr person pr billett kr 1200,-.

Blå (Poltronissima) Relativt bekvemme stoler, tettere på scenen. Tillegg pr person pr billett kr 1650,-.

Gull  (Gold) Relativt bekvemme stoler og aller nærmest scenen. Tillegg pr person pr billett kr 1990,-.

Oppgraderte billetter kjøpes ved bestilling av reise. Oppgraderte billetter er ikke refunderbare ved avbestilling av reisen. 

Mat og drikke/antrekk
For unummererte plasser er det normalt å ha med litt mat inn, selv om det står at dette ikke er lov. Man går inn 1-2 timer før for å kapre så gode plasser som mulig.
På nummererte plasser er det ikke vanlig (eller lov) til å ta med verken mat eller drikke, og dette kjøpes inne til litt dyrere priser.
På grønne plasser er det kleskode. Nivået ligger over jeans.
På rød, blå og gull forventes formell påkledning, dvs minimum mørke bukser og skjorte, noen kommer til og med i smoking og ballkjole.