Placido Domingo i Verona

Vin i Valpolicella, en verdensstjerne i Verona og Vivaldi i Venezia!

I juli oppfører Arena di Verona en gallaforestilling med Placido Domingo, og vi har sikret oss gullbilletter! Videre får vi oppleve Aïda, den første operaen som ble vist på arenaen i 1913, og vi skal besøke Marco Polos Venezia, hvor vi får være med på en flott kirkekonsert.

Arena di Verona har en unik plass blant verdens store operascener. Her oppføres forestillinger utendørs for opp til 15.000 tilskuere, uten noen form for elektroniske
hjelpemidler. Det er bare høyt kvalifiserte operasangere som får opptre på arenaen.

Verona er dessuten en særdeles spennende by med flotte bygninger, romerske monumenter, gammel historie og et vell av gode restauranter og hyggelige vinbarer.

På denne turen bor vi godt på en familiedrevet vingård i hjertet av vindistriktet Valpolicella, kjent for blant annet Amarone-vinen.

Dette er virkelig en reise for livsnytere!

HØYDEPUNKTER:

  • De beste billetter til Placido Domingo
  • Aïda med mulighet for oppgradering
  • Utflukt til Venezia med kirkekonsert

Turen er i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

Agriturismo Costa degli Ulivi ***
Via Costa, 5
37022 Fumane di Valpolicella

Historisk familiedrevet vingårdshotell med beliggenhet i Valpolicellas grønne åser, i Fumane, ikke langt fra Verona by. Hotellet har utendørs basseng, restaurant og en god buffetfrokost. Wifi er gratis.

Romslige og lyse rom med flott utsikt, i varme omgivelser. Bussen stopper rett utenfor hotellet.

      

Program

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer Milano midt på dagen og reiseleder møter oss på flyplassen. Vår buss tar oss til vårt vingårdhotell i Valpolicella for innsjekk (ca. 3,5 timers busstur med stop). På kvelden blir det vinsmaking og velkomstmiddag på gårdens egen restaurant, med flere av gårdens egne viner til.

Dag 2    Omvisning Verona og opera Aida (F)
Formiddagen er fri. Nyt hotellets deilige basseng eller gå den korte turen ned til Fumane, en av de fem klassiske kommunene i Valpolicella, hvor det finnes flere gode restauranter. På ettermiddagen setter vi kursen mot Verona hvor vi får en guidet omvisning (ca. 30 min. busstur). Tid til middag på egenhånd før forestillingen Aida på Arena di Verona. Bekledning sommerlig pent, men ikke galla. Retur til hotellet sent.

Dag 3    Opera Placido Domingo (F)
Formiddagen fri og tid til å hvile etter gårdagens sene hjemkomst. Ut på ettermiddagen returnerer vi til Verona, og det blir litt tid til å utforske byen i eget tempo og finne en god restaurant for en tidlig middag. På kvelden blir det gallakonsert med Placido Domingo, og her har vi booket de aller beste plassene. Her pynter vi oss for forestillingen. Retur til hotellet sent.

Dag 4    Fridag (F)
Etter to sene kvelder er denne dagen fri til avslapping. Hotellets restaurant er åpen både for lunsj og middag. Kanskje det frister med en liten vandretur blant vinrankene?

Dag 5    Dagstur til Venezia (F)
Litt ut på formiddagen reiser vi til vakre Venezia. Denne helt spesielle byen kommer vi til først med buss og deretter med vår private motorbåt inn til det historiske sentrum.

Venezia opplevde sin storhetstid under den sene middelalderen, når byen tjente enorme formuer på handelen mellom øst og vest. Vi får tid til å oppleve byen i eget tempo og spise en tidlig middag, før vi avslutter med en stemningsfull klassisk kirkekonsert i en av byens vakre barokkirker. Transport med båt og buss tilbake til hotellet på kvelden.

Dag 6    Hjemreise (F)
Etter frokost går turen til Milano for retur til Norge.

F= frokost     L= lunsj     M= middag

Oppgradering av operabilletter Aida

Billetter til Aida på Arena de Verona!

Billettene som er inkludert er til de to sentrale sektorene på de unummererte plassene på steintrappene - sektor D og E. Forskjellen er høyre eller venstre side, og vi bestiller normalt D. Her kan det være litt flere folk, men denne siden har mest skygge på ettermiddagen. Her sitter man på steintrapper og har ingen ryggstøtte. Man kan ha pute med seg eller leie ved inngangen (overskuddet går til gode formål).

Du har mulighet for å kjøpe deg opp på billettkategorier på operaforestillingen Aida:

 

GRØNN Gradinata Numerata: kr    800,-
RØD Poltrone:                             kr 1.000,-
BLÅ Poltronissima:                     kr 1.300,-
GULL Gold:                                  kr 1.550,-

OBS! Reserverte oppgraderte billetter er ikke refunderbare!

Forklaring:
Grønn (mørkegrønn på kartet. Poltroncina di gradinata nummerata). Dette er også oppe på siden, men nummererte plasser. Dette er små klappstoler i metall, så vi anbefaler 2 puter: en til å sitte på og en til ryggen. Eneste minus her er at det er relativt dårlig plass til bena. Vi forsøker alltid å kjøpe plasser på første rekke for god benplass. Tillegg pr. person pr. billett kr 800,-.

Rød/Mørkerosa (Poltrone) Disse er nede på selve gulvet, lengst bak. Her er det litt bedre stoler, tettere på scenen, men kanskje litt mindre overblikk. Tillegg pr. person pr. billett kr 1.000,-.

Blå (Poltronissima) Relativt bekvemme stoler, tettere på scenen. Tillegg pr. person pr. billett kr 1.300,-.

Gull  (Gold) Relativt bekvemme stoler og aller nærmest scenen. Tillegg pr. person pr. billett kr 1.550,-.

Oppgraderte billetter kjøpes ved bestilling av reise. Oppgraderte billetter er ikke refunderbare ved avbestilling av reisen. 

Mat og drikke/antrekk

For unummererte plasser er det normalt å ha med litt mat inn, selv om det står at dette ikke er lov. Man går inn 1-2 timer før for å kapre så gode plasser som mulig.
På nummererte plasser er det ikke vanlig (eller lov) til å ta med verken mat eller drikke, og dette kjøpes inne til litt dyrere priser.
På grønne plasser er det kleskode. Nivået ligger over jeans.
På rød, blå og gull forventes formell påkledning, dvs minimum mørke bukser og skjorte, noen kommer til og med i smoking og ballkjole.