Puccini i Toscana

Opera i Italia er en drøm for mange, og denne reisen byr på vakker musikk under den årlige Puccinifestivalen. 

Toscana har gjennom århundrer fostret mange kjente personligheter. En av disse var operakomponisten Giacomo Puccini. Hvert år hedres han med den verdenskjente Puccini-festivalen, som finner sted i den lille byen Torre del Lago. I denne byen bosatte Puccini seg, og fant inspirasjon til flere av sine hovedverk. I 2008 ble denne store operaparken innviet, og hvert år i juli og august oppføres hans operaer i friluft med Massaciuccoli Lake som en romantisk bakgrunn. Operaforestillingene på denne reisen er Madame Butterfly og Tosca.

Vår reise har også andre spennende opplevelser, blant annet besøker vi Puccinis fødeby Lucca og den ganske ukjente, men sjarmerende byen Pistoia. Vi skal spise middag på en toscansk vingård, og vi skal få se det skjeve tårnet i Pisa. Det er også muligheter for valgfrie tilleggsprogram, blant annet til renessansens høyborg Firenze, hvor det er museer og kunstskatter nok til mange besøk. 
Bli med og bli henført!

Høydepunkt:
✔ To operaforestillinger
✔ Utflukt til sjarmerende Pistoia
✔ Sentralt beliggende hotell i Montecatini Terme

 

Status:
Fullt

Program

Dag 1 Ankomst og innsjekk 
Ankomst på flyplassen i Pisa om kvelden. Her venter bussen, og på vei til hotellet vil reiseleder informere oss om turen. Vi sjekker inn på et godt turistklassehotell i sentrum av den fasjonable og sjarmerende spabyen Montecatini Terme. 

Dag 2 Fridag, mulighet for ekstra utflukt (F, M)
Dagen på egen hånd, men mulighet for utflukt til Toscanas hovedstad Firenze (tillegg i prisen kr 300). Felles velkomstmiddag om kvelden. 

Tilleggsprogram: Vi tar lokaltoget og spaserer så til San Lorenzo-kirken hvor vi møter guiden vår som vil være med oss hele dagen. Vi får mange estetiske inntrykk fra de sjarmerende smugene og den unike atmosfæren. Vi vil besøke de vakreste attraksjonene og vi tar oss også tid til å titte i de fristende butikkene. Tilbake i Montecatini på ettermiddagen.
 
Dag 3 Utflukt til Pistoia (F)
Etter frokost tar vi lokaltoget til provinshovedstaden Pistoia. Pistoia er ikke godt kjent, men likevel en flott by å besøke. I det lille historiske sentrum, er du med ett satt tilbake slik det en gang var; med små spesialforretninger, et avslappet tempo og en smilende innbydende lokalbefolkning. Byens torg ved katedralen er blant de vakreste i Italia, og her finnes det også flere gode restauranter. Vi tar toget hjem på ettermiddagen.
 
Dag 4 Utflukt til Lucca og vingård. Opera på kvelden: Madame Butterfly (F, M)
Vi tar toget til den sjarmerende byen Lucca. Byen er best kjent for sine imponerende bymurer, som på 1500- og 1600-tallet ble bygget som et forsvar mot Medici'ernes imperialistiske tendenser. En spasertur tar oss opp på murene og over det berømte amfiteater-torget. Om ettermiddagen besøker vi en vingård hvor vi også spiser en tidlig middag, inkludert vin og vann. Herfra drar vi videre til operaen for forestillingen Madame Butterfly, som foregår på en stor utendørs operascene, som ligger vakkert til med innsjøen som bakgrunnskulisse. Vi er tilbake på hotellet sent om kvelden/natten.
 
Dag 5 Dagen fri (F)
Vi har dagen på egen hånd.

Dag 6 Formiddagen fri. Opera på kvelden Tosca (F, M)
Vi har formiddagen på egen hånd. Montecatini har mye å by på, enten man ønsker å tilbringe dagen i en vakker park, spasere i gatene eller kanskje vil man ta den lille togbanen opp til den gamle bydel Montecatini Alto og spise en god lunsj. Utpå ettermiddagen reiser vi til Pisa hvor det blir muligheter for å se nærmere på Det skjeve tårnet og den imponerende domkirken og dåpskapellet. Så drar vi videre mot Torre del Lago, spiser en lett middag, og denne kvelden kommer vi seilende i båt til operaen hvor kveldens forestilling skal foregå - en helt spesiell opplevelse. Vi er tilbake på hotellet sent om kvelden/natten.
 
Dag 7 Dagen fri, med mulighet for ekstra utflukt (F)
Vi har dagen på egen hånd, men det er mulighet for å bli med på en heldagsuflukt til Volterra og San Gimignano (tillegg i prisen, kr 600)

Tilleggsprogram: I dag har du mulighet for å oppleve Toscanas billedskjønne natur.
Dagen begynner med et besøk til kanskje den mest berømte av Toscanas middelalderbyer, nemlig San Gimignano. Byen har vært filmkulisse i mange filmer, bl.a «Te med Moussolini». Det blir også litt tid på egen hånd, og lunsj ordner du selv.
Etter lunsjtid fortsetter vi gjennom det vakre landskapet mot den høytliggende byen Volterra, som bl.ad er kjent for sitt etrusker-museum. Der blir tid til en tur rundt i gamlebyen, før vi returnerer til Montecatini.
 
Dag 8 Hjemreise (F)
Vi kjøres til flyplassen i Pisa og flyr tilbake til Norge.

(F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag)
 

Hotell

HOTEL BIONDI 
Viale IV Novembre, 83
51016 Montecatini Terme

Et enkelt, men hyggelig og godt turistklassehotell beliggende sentralt i den termiske byen Montecatini. Hotellet har hage med terrasse, utendørs svømmebasseng (åpent fra ca. mai - oktober), restaurant og bar. Det tilbys gratis Wi-Fi i fellesområdene. Alle rom har klassisk innredning, klimaanlegg og dusj/WC, telefon, TV, safe, minibar, hårføner og internettilgang.

Hotellrestauranten serverer lokale spesialiteter på kveldstid og en frokostbuffét med søtt og salt hver morgen.

INFO OM OPPGRADERING AV OPERABILLETTER

Inkludert i reisen er billetter i sektor fire (gult felt). Det er mulighet for å oppgradere til bedre seter, dette gjøres ved bestilling og betales før avreise. Se priser for de forskjellige sektorene under salkartet.

Oppgradering MÅ gjøres ved reservasjon av reisen da vi kjøper billettene tidlig for å få gode plasser. Operabillettene er derfor ikke endrings- eller refunderbare etter bestilling. 

 

Sektor 4 (gul) inkludert i prisen

Sektor 3 (grønn)    kr 320,-

Sektor 2 (oransje) kr 690,-

Sektor 1 (lyseblå)  kr 1.150,-

Sektor Gull (rød)    kr 1.540,-

Kart

Kart