Puccini i Toscana

To vakre operaforestillinger og kulturelle opplevelser som perler på en snor!

Hvert år hedres den verdenskjente operakomponisten Giacomo Puccini med Puccini-festivalen, som finner sted i den lille byen Torre del Lago. I denne byen bosatte Puccini seg og fant inspirasjon til flere av sine hovedverk. Operaparken ble innviet i 2008 og hvert år oppføres hans operaer i friluft, med innsjøen Massaciuccoli som romantisk bakgrunn.

Forestillingene vil være Turandot & Madame Butterfly i august. 

Vår reise byr også på andre spennende opplevelser, som Puccinis fødeby Lucca og den sjarmerende byen Pistoia. Vi spiser middag på en toskansk vingård og vi besøker det skjeve tårnet i Pisa. Det blir også mulighet for å oppleve renessansens høyborg Firenze samt Volterra og San Gimignano.

Bli med og bli henført!

Høydepunkter:

  • To operaforestillinger
  • Utflukt til sjarmerende Pistoia
  • Sentralt hotell i kurbyen Montecatini Terme
  • Middag på toskansk vingård

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

HOTEL BIONDI 
Viale IV Novembre, 83
51016 Montecatini Terme

Et enkelt, men hyggelig og godt turistklassehotell beliggende sentralt i den termiske byen Montecatini. Hotellet har hage med terrasse, utendørs svømmebasseng (åpent fra ca. mai - oktober), restaurant og bar. Det tilbys gratis Wi-Fi i fellesområdene. Alle rom har klassisk innredning, klimaanlegg og dusj/WC, telefon, TV, safe, minibar, hårføner og internettilgang.

Hotellrestauranten serverer lokale spesialiteter på kveldstid og en frokostbuffét med søtt og salt hver morgen. 

   

Program

Dag 1      Ankomst 
Vi ankommer flyplassen i Pisa på kvelden. Her venter vår buss, og på vei til hotellet (ca. 1 times busstur) vil reiseleder informere om dagene som venter oss. Vi bor godt i sentrum av den fasjonable og sjarmerende termalbyen Montecatini Terme. 

Dag 2      Fridag / Mulighet for ekstra utflukt til Firenze (F, M)
Dagen på egenhånd, men mulighet for utflukt til Toscanas hovedstad Firenze (kr. 300,- pr.pers). 

Vi tar lokaltoget til Firenze og spaserer så til San Lorenzo-kirken hvor vi møter guiden vår som vil være med oss hele dagen. Vi får mange flotte inntrykk fra de sjarmerende smugene og den unike atmosfæren. Vi vil besøke de vakreste attraksjonene og vi tar oss også tid til å titte i de fristende butikkene. Tilbake i Montecatini på ettermiddagen. Felles velkomstmiddag på kvelden.

Dag 3     Halvdags utflukt til Pistoia (F)
Etter frokost tar vi lokaltoget til provinshovedstaden Pistoia. Pistoia er ikke veldig godt kjent, men likevel en flott by å besøke. I det lille historiske sentrum er du med ett satt tilbake slik det en gang var, med små spesialforretninger, et avslappet tempo og en smilende lokalbefolkning. Byens torg ved katedralen er blant de vakreste i Italia, og her finnes det også flere gode restauranter. Vi tar toget hjem på ettermiddagen.

Dag 4     Utflukt til Lucca og vingård. Opera på kvelden: Turandot (17. aug) (F, M)
Vi tar toget til den sjarmerende byen Lucca. Byen er best kjent for sine imponerende bymurer, som på 1500- og 1600-tallet ble bygget som et forsvar mot Medicienes imperialistiske tendenser. En spasertur tar oss opp på murene og over det berømte amfiteater-torget. Om ettermiddagen besøker vi en vingård hvor vi også spiser en tidlig middag, inkludert vin. Herfra drar vi videre til operaen for vår første forestilling, som foregår på en stor utendørs operascene, som ligger vakkert til med innsjøen som bakgrunnskulisse. 

Dag 5     Formiddagen fri. Opera på kvelden: Madame Butterfly (18. aug) (F, M)
Formiddagen på egenhånd. Montecatini har mye å by på, enten man ønsker å tilbringe dagen i en vakker park, spasere i gatene eller kanskje vil man ta den lille togbanen opp til den gamle bydel Montecatini Alto og spise en god lunsj. Utpå ettermiddagen reiser vi til Pisa hvor det blir muligheter for å se nærmere på Det skjeve tårnet, den imponerende domkirken og dåpskapellet. Så drar vi videre mot Torre del Lago, spiser en lett middag og kommer seilende i båt til operaen hvor kveldens forestilling skal foregå - en helt spesiell opplevelse. Vi er tilbake på hotellet sent på kvelden/natten.

Dag 6     Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske på egenhånd.

Dag 7     Fridag / Mulighet for ekstra utflukt til Volterra og San Gimignano (F)
Dagen på egenhånd, men det er mulighet for å bli med på en heldags uflukt til Volterra og San Gimignano (kr. 600,- pr.pers.)

I dag har du mulighet for å oppleve Toscanas billedskjønne natur. Dagen begynner med et besøk til kanskje den mest berømte av Toscanas middelalderbyer, nemlig San Gimignano. Byen har vært filmkulisse i mange filmer, som ”Te med Moussolini”. Det blir også litt tid på egenhånd og lunsj ordner du selv. Etter lunsjtid fortsetter vi gjennom det vakre landskapet mot den høytliggende byen Volterra, som blant annet er kjent for sitt etrusker-museum. Her blir det tid til en tur rundt i gamlebyen før vi returnerer til Montecatini.

Dag 8     Hjemreise (F)
Vi kjøres til flyplassen i Pisa (ca. 1 times busstur) og flyr tilbake til Norge på ettermiddagen/kvelden.

F=frokost     M=middag

Oppgradering av operabilletter

Reisen inkluderer operabilletter i sektor fire (gult felt). Det er mulighet for å oppgradere til bedre seter. Dette gjøres ved bestilling og betales før avreise. Se priser for de ulike sektorene i salkartet under:

Sektor 4 (gul) inkludert i prisen

Sektor 3 (grønn)    kr 320,-

Sektor 2 (oransje) kr 690,-

Sektor 1 (lyseblå)  kr 1.150,-

Sekor Gull (rød)    kr 1.540,-

Kart

Kart