Verona - en operareise

Opera i Verona - noen dager du sent vil glemme!
For mange operaelskere står Arena di Verona som en av de aller største opplevelsene. Det å sitte på den to tusen år gamle romerske arenaen sammen med 20.000 andre operaelskere er helt unikt. Dette er verdens største operascene, og tradisjonene går helt tilbake til 1913. Oppføringene er rett og slett imponerende, og atmosfæren fanatstisk. Flere hundre talentfulle sangere og levende hester er bare noen av innslagene i forestillingene. At det hele foregår i Romeo & Julies romantiske by Verona gjør opplevelsen ekstra stor.
Sceneteppet går opp og vi skal se to av verdens mest kjente og flotte operaer, "Carmen" av Georges Bizet og "Aïda" av Guiseppe Verdi. Begge er perfekte for Arena di Verona’s imponerende sceneoppsetning,

Operaen Carmen er en fransk opera fra 1875 og handler om gatepiken og sigøyneren Carmen og hennes søken etter kjærlighet.
Operaen Aïda omhandler en prinsesse som er tatt til fange og holdes som slave i Egypt. Militærkapteinen Radames slites mellom sin kjærlighet til henne og sin lojalitet til Faraoen. Forholdet vanskeliggjøres ytterligere ved at Faraoens datter, Amneris, er forelsket i Radames, men uten at dette gjengjeldes.

En sanselig opplevelse!
✔ Verdens største operascene
✔ To operaforestillinger
✔ En italiensk 4-retters middagopplevelse
✔ Sentralt hotell

 

Status:
Fullt

Program

Dag 1  Ankomst og innsjekk 
Ankomst til flyplassen Verona. Her venter buss og reiseleder. Under transporten til Verona forteller reiselederen om praktiske forhold i forbindelse med reisen, om tradisjoner og historien bak arenaen og operaen.
Vel fremme i Verona sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell, som ligger perfekt bare et par minutters gange fra arenaen og byens historiske sentrum.

Dag 2 Formiddagsvandring i Verona. Forestilling på ettermiddagen/kvelden. (F)
Etter frokost begir vi oss ut på en historisk vandring i Verona. Vi ser noen av de mange romerske utgravningene som Verona er så stolt over. Vi går forbi Julies balkong, over de flotteste torg som Piazza Erbe og Piazza Signori, ned gjennom de eldste og mindre besøkte bydelene og slutter ved byens hovedstrøk, Via Mazzini. Da er det tid for lunsj. Sent på ettermiddagen møtes vi og får billettene til Arena di Verona og turens første operaopplevelse.

Operaforestilling: Carmen  

Dag 3 Formiddagen fri. Forestilling på ettermiddagen/kvelden. (F)
Dagen er fri til egen disposisjon. Noen vil kanskje utforske denne flotte byen ytterligere, eller se seg om i de flotte butikkene. Uansett er vår reiseleder tilgjengelig med tips og råd – også til gode restauranter. Det vil for øvrig bli satt opp muligheter for ulike sightseeinger i området.
Sent på ettermiddagen møtes vi på ny til turens andre operaoppsetning.

Operaforestilling: Aïda 

Dag 4 Fridag (F, M) 
Dagen er fri til egen disposisjon, men noen vil kanskje ta en lokal buss til den naturskjønne Gardasjøen, andre en liten togreise til Palladio’s Vicenza eller den hyggelige universitetsbyen Padova. Vår reiseleder vil hjelpe til med gode råd og tips.
Flott avslutningsmiddag på lokal italiensk restaurant i gangavstand til hotellet, inkl. vin, vann og espresso 

Dag 5 Hjemreise (F)
Etter frokost reiser vil til flyplassen for hjemreise.

F=Frokost, M= Middag

Hotell

HOTEL MASTINO ***
Corso Porta Nuova 16
37122 Verona

Et hyggelig turistklassehotell som ligger perfekt og meget sentralt rett utenfor Veronas historiske sentrum, kun 5 minutters gange til den kjente Arena di Verona. Alle rom er sjarmerende og forskjellige, men alle har dusj/WC, telefon, TV, aircondition, safe, minibar, hårføner og internett-tilgang. Hotellet ligger i en historisk bygning, og innredningen varierer fra moderne hvite vegger og sengetøy til tregulv og klassiske detaljer. Gjestene har tilgang til et velværesenter med badstu, tyrkisk bad og boblebad på søsterhotellet i nærheten, samt et fullt utstyrt treningssenter.

    

Oppgradering av operabilletter og informasjon

Billetter til Arena de Verona!
Billettene som er inkludert er til de to sentrale sektorene på de unummererte plassene på steintrappene - sektor D og E. Forskjellen er høyre eller venstre side, og vi bestiller normalt D. Her kan det være litt flere folk, men denne siden har mest skygge på ettermiddagen. Her sitter man på steintrapper og har ingen ryggstøtte. Man kan ha pute med seg eller leie ved inngangen (overskuddet går til gode formål).

Du har mulighet for å kjøpe deg opp på billettkategorier ved de 2 operaforestillingene:

 

 

GRØNN Gradinata Numerata: kr 900,-
RØD Poltrone: kr 1200,-
BLÅ Poltronissima: 1.650,-
GULL Gold:kr 1.990,-

Prisene er per forestilling per person.

OBS! Reserverte oppgraderte billetter er ikke refunderbare!

Forklaring:
Grønn (mørkegrønn på kartet. Poltroncina di gradinata nummerata). Dette er også oppe på siden, men nummererte plasser. Dette er små klappstoler i metall, så vi anbefaler 2 puter: en til å sitte på og en til ryggen. Eneste minus her er at det er relativt dårlig plass til bena. Vi forsøker alltid å kjøpe plasser på første rekke for god benplass. Tillegg pr person pr billett kr 900,-.

Rød/Mørkerosa (Poltrone) Disse er nede på selve gulvet, lengst bak. Her er det litt bedre stoler, tettere på scenen, men kanskje litt mindre overblikk. Tillegg pr person pr billett kr 1200,-.

Blå (Poltronissima) Relativt bekvemme stoler, tettere på scenen. Tillegg pr person pr billett kr 1.650,-.

Gull  (Gold) Relativt bekvemme stoler og aller nærmest scenen. Tillegg pr person pr billett kr 1.990,-.

Oppgraderte billetter kjøpes ved bestilling av reise. Oppgraderte billetter er ikke refunderbare ved avbestilling av reisen. 

Mat og drikke/antrekk:
For unummererte plasser er det normalt å ha med litt mat inn, selv om det står at dette ikke er lov. Man går inn 1-2 timer før for å kapre så gode plasser som mulig.
På nummererte plasser er det ikke vanlig (eller lov) til å ta med verken mat eller drikke, og dette kjøpes inne til litt dyrere priser.
På grønne plasser er det kleskode. Nivået ligger over jeans.
På rød, blå og gull forventes formell påkledning, dvs minimum mørke bukser og skjorte, noen kommer til og med i smoking og ballkjole.