Wien - musikkens og romantikkens hovedstad

Vakre Wien er en raffinert perle med mye å se og gjøre. Klassisk musikk, imponerende arkitektur og den sjarmerende kafékulturen er bare noe av det vi får oppleve.  

Donau deler byen i to og skaper idylliske turstier og grøntarealer. Severdighetene ligger nært hverandre, med gangavstand til det meste. Selve bykjernen, den gamle delen av byen, er på UNESCOs verdensarvliste og fremtoner som et stort utendørs museum.

Vi skal få med oss det beste av Wien og omegn: byvandring, klassisk konsert, god mat og drikke,  fyrstelige og overdådige palasser samt vingårdsbesøk og landsbyliv. Med oss har vi en dyktig norsk reiseleder.

Opplev våren med oss i romantikkens og musikkens hovedstad!

Høydepunkt:
•    Middag og klassisk konsert i Kursalon
•    Guidet omvisning på Schönbrunn Palass
•    Omvisning på Esterházy Palace og Haydns hus

Dette er en reise i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Wien midt på dagen og møter vår buss som tar oss til hotellet for innsjekk. Litt tid for avslapping før vi møtes for middag på hotellet på kvelden.

Dag 2    Omvisning med buss i Wien og klassisk konsert (F, M)
I dag vil guiden vår vise oss høydepunktene i byen. Vi hentes med buss og kjører langs den berømte Ringstrasse, hvor vi finner Operahuset, Burg Theateret og Parliamentet. Vi får også se mange andre severdighetene som Belvedere-palasset, og selvfølgelig det mest kjente landemerket av alle, Stephansdom, som ligger i hjertet av byen. Det blir tid for lunsj før vi avslutter med en guidet omvisning i det flotte Schönbrunn-palasset, som tidligere var residens for kongefamilien. Retur til hotellet med buss etter omvisningen.

På kvelden nyter vi en 3-retters middag i imponerende Kursalon, etterfulgt av høydepunktet for dagen: en klassisk konsert i Kursalons fortryllende lokaler. Konsert: Strauss & Mozart Concerts. Der Johann Strauss selv pleide å lede sitt orkester fra stillingen som første fiolin, får vi oppleve den absolutte essensen av Wiens klassiske musikk. "Den Salonorchester Alt Wien" presenterer en kveld full av wiener sjarm med den oppløftende toner av vals, polka, arier, duetter samt operette og piano concerto melodier. De akkompagneres av gode opera vokalister og fortryllende ballett solister. Wiens klassiske musikk åpenbarer seg som et levende fyrverkeri for alle sanser.

Dag 3    Dagstur til Burgenland (F, L)
I dag besøker vi Burgenland, den østligste provinsen i Østerrike. Vårt første stop blir hovedstaden i Burgenland - Eisenstadt, også kalt "Haydens by". Vi rusler gjennom den historiske gamlebyen, full av sjarmerende hus. Esterházy Palace i Eisenstadt er et av de vakreste barokke palasser i Østerrike. Her får vi en guidet omvisning og innsyn i det strålende livet som en gang var ved hoffet til Prinsesse Esterházy. Haydnsaal - verdenskjent for sin akustikk - er høydepunktet på denne turen. 

Det største vin-museet i Østerrike ligger i kjelleren på Esterházy Palace, med mer enn 700 gjenstander. Etter en guidet omvisning får vi smake på tre av vinene fra regionen. 

Til slutt besøker vi Haydn House like ved palasset. Joseph Haydn kjøpte dette huset og bodde der med sin kone Aloisia Keller i 12 år. Originale møbler og instrumenter gjør denne samlingen til en sann fest for sansene. 

Etter så mye kultur, musikk og historie nyter vi en tradisjonell lunsj akkompagnert av ungarsk sigøynermusikk. På ettermiddagen blir det tid til en spasertur gjennom den idylliske vinlandsbyen Rust før vi kjører tilbake til hotellet i Wien. Kvelden fri.

Dag 4    Fridag (F, M)
Benytt dagen til å vandre langs Donau, shoppe eller bare nyte det gode liv. Det finnes et stort utvalg av cafeer og konditorier i Wien, og det må man jo utnytte når man er her. Reiselederen vil være behjelpelig med forslag for de som ønsker det.

På kvelden blir det avskjedsmiddag i koselige omgivelser ved Donau.

Dag 5    Hjemreise (F)
Transport til flyplass for retur til Norge på ettermiddagen.

F=frokost    L=lunsj     M=middag

Hotell

HOTEL & PALAIS STRUDLHOF ****
Pasteurgasse 1, 09. Alsergrund
1090 Wien

Hotel & Palais Strudlhof ligger i en elegant, neo-klassisistisk bygning i Wiens 9. distrikt, omgitt av en 2000 m² stor park. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi, døgnåpen resepsjon, hotellbar, en stor park for bare gjester og takterrasse med flott utsikt over byen.
Strudlhofstiege, en utendørs trapp i jugendstil, ligger bare noen meter fra Palais Strudlhof. Währinger Straße trikkeholdeplass ligger bare 1 minutts gange unna.

Alle rom har klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler, minibar, safe og bad med badekar og dusj. Du kan glede deg over både nypresset juice og hjemmelaget yoghurt fra frokostbufféen.