Nyttår på Madeira

Bli med på en magisk og uforglemmelig nyttårsfeiring på denne blomsterrike og gjestfrie øya i Atlanterhavet!

Funchal er pyntet til fest med flotte lysdekorasjoner, og hele desember er det utstillinger, kulturelle arrangementer og konserter som får deg i rett stemning. Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor på et all inclusive 5-stjerners hotell ved sjøen, i utkanten av Funchal. Nyttår feires med festmiddag og underholdning, og det spektakulære fyrverkeriet ser vi fra en høyde med fantastisk utsikt. De tre inkluderte utfluktene tar deg nesten øya rundt og i tillegg kan du melde deg på ekstra utflukter med vår lokale guide. 

På denne turen har vi ingen reiseleder som er med gruppen hele oppholdet, men vår lokale guide vil være med på alle utflukter og vil også tilby ekstra utflukter og være tilgjengelig på hotellet til faste tider.

Høydepunkter:
✔ 5-stjerners hotell med all inclusive
✔ Mange flotte utflukter
✔ Behagelige temperaturer
✔ Liten gruppe (maks 20)

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Alle måltider er inkludert på hotellet.

DAG 1:  ANKOMST
Vi ankommer Madeira tidlig ettermiddag og møtes av vår skandinavisktalende guide i ankomsthallen. På veien til hotellet med buss blir vi introdusert for øya og dagene som venter oss. Vi sjekker inn, får et glass Madeira-juice og tar resten av dagen fri etter at guiden har vist oss hotellet og området rundt. Middag på hotellet fra kl 18.30.

Ekstra utflukt: På kvelden blir det mulighet til å delta på en ekstra sightseeing for å se den vakre Julebelysningen. Bestilling og betaling skjer direkte med guiden på stedet.

DAG 2:  BYVANDRING I FUNCHAL
Finn frem gode sko, for idag blir det byvandring i Madeiras lille hovedstad. Etter frokost henter bussen oss og byvandringen starter foran Funchals domkirke, som er byens kjennetegn. Funchal er en middels stor by med ca. 100.000 innbyggere, men den føles ikke så stor som antallet innbyggere antyder. Byens sentrum har en god atmosfære og flere spesialbutikker, et shoppingsenter og mange kafeer der lokalbefolkningen møtes.

Denne vandringen fører oss gjennom Funchals historiske sentrum, som nesten er som en utendørs kunstutstilling med en herlig kreativ atmosfære. I den gamle bydelen er det i tillegg et hav av restauranter og barer, som du kan utforske nærmere når du skal rundt i Funchal på egenhånd. I Rua Santa Maria-gaten har unge kunstnere utsmykket alle gatedørene. Vi går forbi Zarco-statuen, og hører historien om de store oppdagelsesreisende da Madeira ble oppdaget. Vi passerer også Rådhusplassen på vei gjennom brosteinsgatene.

Det er ved elven mellom den nye og den gamle bydelen vi besøker det store grønnsaks-, frukt- og blomstermarkedet ”Mercado dos Lavradores”. I markedsbygningen er det opplevelser i flere etasjer. Her får vi et innblikk i hvordan Madeiras milde klima er årsaken til at markedet har ferske råvarer året rundt. Smak på de lokale pasjonsfruktene som fås i flere smaksvarianter, og nyt synet av Madeiras flotte blomster.

Byvandringen slutter i Funchal før lunsj. Bli i byen og gå på oppdagelsestur på egenhånd, eller retur til hotellet (på egen hånd) .
 
DAG 3: HELDAGS UTFLUKT TIL MADEIRAS NORDKYST
Madeira er geografisk sett ikke så stor, men likevel er landskapet mangfoldig og skifter karakter alt etter hvor på øya du befinner deg. Dette gjør også at det er mye å oppleve i løpet av en ukes opphold.

I dag kjører vi inn i Madeiras indre for å oppleve naturens mange ansikter og de utallige små byene vi passerer. Vi begynner i Cabo Girão – en av Europas høyeste kystklipper. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over sydkysten fra den nye "sky-walk'en", en plattform med gjennomsiktig glass. Vi fortsetter videre tvers over øya, over store fjellandskap med vill natur. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz for en liten pause. Her kan vi nyte solen, havet og været. Hvis tiden tillater det, kan de som er interessert ta en hurtig dukkert i de naturlige bassengene (husk badetøy og håndklær), som er formet av de gamle vulkanene. Dagens nest siste etappe bringer oss til byen São Vicente, som ligger midt på nordkysten. Som i Porto Moniz har lava fra tidligere tiders vulkanutbrudd hatt en avgjørende faktor for byens utseende og oppbygging. Vi avslutter i Câmara de Lobos, hvor Churchill oppholdt seg i løpet av sine besøk på Madeira. Vi spiser lunsj underveis.
Vi returnerer til hotellet sent på ettermiddagen og spiser middag på hotellet.

DAG 4: FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT
Du har nå fått et godt innblikk i Funchals mange muligheter, enten det gjelder shopping, restauranter eller kulturelle formål. Har du mest lyst på en dag med avslapping på egenhånd er hele dagen til fri disposisjon.

Ekstra utflukt: De som ønsker kan bli med guiden på en halvdags utflukt til den botaniske hage og en av Madeiras vinprodusenter.  Vi lærer mer om Madeiras blomster og planter i Botanisk hage. Etterpå får vi kunnskap om og får smake på "Barbeitos" - den mest kjente vinen på Madeira. Turen bestilles og betales hos guiden på stedet.

Guiden er tilgjengelig på hotellet mellom 17:15 - 18:15..

DAG 5:  HALVDAGS UTFLUKT TIL EIRA DO SERRADO, MONTE OG KRISTUS-FIGUREN I GARAJAU
I dag får vi se noen av Madeiras fabelaktige utsikter. Tross den relativt korte avstanden fra Funchals byliv, kommer vi raskt inn i en helt annen verden, når vi nærmer oss utsiktspunktet til "Nonnenes Dal". Området betraktes som et av de skjønneste på øya, og herfra skuer vi utover store fjellmassiver og grønne terrasser, samt husene rundt. Her kan du ta postkort-bilder og kommer du hit på en skyfri dag vil det være «prikken over i’en». Vi hører naturligvis også historien om hvorfor dalen på folkemunne kalles "Nonnenes Dal". 

Fra Eira do Serrado kjører vi gjennom forstedene videre oppover i terrenget til landsbyen Monte, som ligger i et kupert terreng ovenfor Funchal. Herfra kan vi nyte en særdeles flott utsikt over bukten, og vi vil raskt oppdage at Funchal dekker et stort område. Monte er kjent for sin landlige idyll i pittoreske omgivelser, valfartskirken og ikke minst den urgamle tradisjonen med å kjøre slede.
Vi fortsetter til et av de beste utsiktspunktene i Funchal: Miradoro das Neves, med en enestående utsikt over Funchalbukten og byen. Vi avslutter med et besøk ved Christo Rei-statuen (1927), som minner om den berømte Jesus-statuen i Rio de Janeiro. Vi er tilbake på hotellet til lunsj.

DAG 6:  NYTTÅRSFEIRING OG VALGFRI UTFLUKT
Formiddagen er fri til egen disposisjon. Guiden besøker hotellet mellom 12:30 - 13:30.

Ekstra utflukt: Naturreservatet Ribeiro Frio og  et av Madeiras høyeste punkt - Pico do Arieiro. På denne turen tar vi oss opp til Pico do Arieiro, 1818 moh. På morgenen er det vanligvis klart og god sikt. Vi besøker også Ribeiro Frio, et vakkert og beskyttet naturområde nord på øya, der vi kan rusle blant flotte planter og staselige trær. Utflukten bestilles og betales hos guiden på stedet.

På kvelden blir det staselig Nyttårsmiddag og underholdning på hotellet.

Ekstra: Kl. 23:00 hentes de som ønsker med buss for å se det flotte fyrverkeriet fra en høyde i nærheten med flott utsikt. Her får vi også servert et glass musserende vin. Retur til hotellet ca. 00:25, hvor underholdningen fortsetter for de som ønsker det. Utflukten bestilles og betales hos guiden på stedet.

DAG 7:  FRIDAG
Nyt den siste dagen på egenhånd. Guiden er tilgjengelig på hotellet mellom 12:30-13:30.
 
DAG 8:  HJEMREISE  
Etter frokost sjekker vi ut og sammen med guiden kjører vi til flyplassen for retur til Norge. 
 
Pris på valgfrie utflukter vil bli oppgitt i reiseinformasjonen nærmere avreise. 

Hotell

PESTANA ROYAL HOTEL *****
Estrada Monumental 275, Sao Martinho
9000-250 Funchal

Flott all inclusive-hotell (frokost, lunsj, middag, snacks og lokal drikke) som ligger rett ved havet, bare 2 minutters gange fra Formosa strand og 15 min. fra Funchal sentrum. Hotellet tilbyr helårs utendørs basseng, minigolf, tennis, flere restauranter, strandpromenade og 2 barer. Parkering er gratis og resepsjonen er døgnåpen. Wifi er gratis på hele hotellet. 

Alle rom er 21 kvm, har flatskjerm-TV, minibar, safe og bad med dusj eller badekar, toalettartikler og hårtørker. Mot tillegg kan man få rom med balkong.