Opera i Praha

Dette er reisen for deg som er glad i opera og kultur! To flotte forestillinger, flott arkitektur, spennende historie og en fargerik folkekultur – dette er bare noe av det som venter oss.

Praha er litteraturens, kunstens og fremfor alt musikkens by. Her levde noen av verdens største komponister og Mozart hadde et spesielt forhold til byen. Hans opera Don Giovanni hadde også premiere her. En av forestillingene vi skal se er Mozarts Figaros Bryllup.

Den gamle kulturbyen Praha er uten tvil en av Europas vakreste hovedsteder og vi skal oppleve dens høydepunkter. Det blir blant annet bytur, hyggelige måltider, gode musikkopplevelser og utflukt til den UNESCO listede byen Kutna Hora.

Vi bor godt og sentralt og reiser med en norsk reiseleder.

Høydepunkt:

  • To operaforestillinger i beste kategori
  • Hotell midt i byen
  • UNESCO listede Kutna Hora

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

 

Status:
Fullt

Program

DAG 1    ANKOMST (L, M)
Vi ankommer Praha flyplass tidlig formiddag og bussen tar oss til vårt hotell i sentrum av Praha. Vi leverer bagasjen på hotellet før vi spiser lunsj og tar en liten byvandring med reiseleder, På kvelden blir det velkomstmiddag i nærheten av hotellet.

DAG 2    BYTUR I PRAHA OG OMVISNING GODSTEATRET (F, L)
Etter frokost blir det bytur i Praha sentrum med lokalguide. Vi kjører først ca. 1 time med buss på et større område i Praha sentrum og omegn, før vi lærer slottsdistriktet og gamlebyen bedre å kjenne (ca. 4 timer tilsammen). Lunsj nyter vi på en lokal restaurant, før vi får en omvisning i et av de vakreste og mest kjente theatrene i Praha - Godsteatret. Det var på dette teatret Mozart hadde verdenspremiere på både Don Diovanni (1787) og La clemenza di Tito (1791). Under omvisningen blir vi servert et glass musserende vin. 

DAG 3    FRIDAG OG OPERA (F)
Dagen er fri til å utforske byen på egenhånd. På kvelden blir det operaen Juliette av Bohislav Martinu på Nasjonalteatret. Billetter er booket i kategori 1.

DAG 4    KUTNA HORA OG OPERA (F, L, M)
I dag blir det utflukt til den UNESCO listede middelalderbyen Kutna Hora, bare 1,5 timers kjøring fra Praha. Byen var en av de rikeste og viktigste byene i Kongeriket Böhmen grunnet sine sølvgruver. På 1300-tallet var befolkningen her lik som i London, men i dag er det bare en liten by med drøyt 20 000 innbyggere. Den gotiske St.Jakub–kirken (1330) og St.Barbora–katedralen (1388) er noen av de viktigste arkitektoniske minnesmerkene vi får se. Det blir lunsj på en lokal restaurant underveis. Varighet ca. 5 timer.

Vi spiser avskjedsmiddag i sentrum av Praha på ettermiddagen. På kvelden står operaen Figaros Bryllup av W.A.Mozart på agendaen - på Godsteatret. Billetter er booket i kategori 1.

DAG 5    HJEMREISE (F)
Etter frokost blir det transport til flyplass  og retur til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Hotell

HOTEL CLEMENT ****
Klimentska 30
11000 Praha

Godt hotell som ligger i det historiske sentrum av Praha, bare noen få skritt fra elven Vltava og kjøpesenteret Palladium. Hotellet tilbyr en rikholdig frokostbuffet, lobbybar og gratis Wifi.

Alle rom har aircondition, skrivebord, satellitt-TV, gratis Wifi, safe, minibar og kaffe- og tekoker. Bad med dusj eller badekar samt hårføner.

Gamlebytorget og Václavplassen ligger en kort spasertur fra Hotel Clement.