Opera i Zagreb & Ljubljana

Opplev to land, to hovedsteder og to operahus! Det er duket for dager med flotte opplevelser, hvor høydepunktene blir to operaforestillinger av Giuseppe Verdi; «Il trovatore» og «Rigoletto»

Kroatias hovedstad Zagreb, en by som ennå ikke er oppdaget av skandinaviske turister, men som har uendelig mye å by på av kultur og skjønnhet. Den romantiske gamlebyen er full av godt bevarte bygninger, og her går vektere fremdeles runden ved solnedgang og tenner gasslyktene i gatene.

Slovenias hovedstad Ljubljana føles på mange måter mer ut som en sjarmerende landsby enn en pulserende hovedstad. Små og fargerike hus, blomsterkasser som bugner av fargerike planter og arkitekturstiler som gir et innblikk i byens lange historie. Elven Ljubljanica, som byen har fått sitt navn fra - slynger seg gjennom den gamle og nye bebyggelsen og over alt dette troner det gamle slottet oppe på høyden av byen.

Bli med vår erfarne reiseleder Sonja Kotur Lovrekovic og få gode og autentiske opplevelser.

Høydepunkter:
✔ To operaforestillinger i to land
✔ Lokalkjent guide og reiseleder
✔ Interessant historie og kultur i to hovedsteder

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

HOTEL PALACE ZAGREB ****
Square J.J. Strossmayer 10, Donji Grad
10 000 Zagreb

Tradisjonelt hotell innredet i jugendstil, som ligger ypperlig til i Zagreb sentrum. Hotellet tilbyr en hjemmekoselig atmosfære og et imøtekommende personale.

Hotellet har utsikt over en av Zagrebs vakreste parker, og ligger bare en 5-minutters spasertur fra torget Jelačić og den historiske delen av byen.

Restauranten serverer først og fremst lokale spesialiteter komponert av kjøkkensjefen, men internasjonale retter er også tilgjengelig. Du kan trene gratis i treningssenteret på stedet.

  

HOTEL CITY LJUBLJANA ***
Dalmatinova Street 15
1000 Ljubljana

Hotel City ligger i hjertet av Ljubljana, bare 300 meter fra Prešeren-plassen, og tilbyr en à la carte-restaurant og en lobbybar. Du kan låne gratis sykkel for å se deg rundt i byen, og kostnadsfri rask Wi-Fi er tilgjengelig overalt.

Alle rom er innredet i lyse farger og har klimaanlegg, flatskjerm-TV med kabelkanaler, safe, skrivebord og eget bad med dusj og hårføner.

Hver morgen kan du starte dagen med en rikholdig frokostbuffé. På stedet har du møtelokaler, en salong og et bibliotekshjørne, og sommerterrassen med kaffebar har fantastisk utsikt over Ljubljana slott.

Trippelbroen (Tromostovje) ligger 350 meter unna, og Gamlebyen i Ljubljana ligger 500 meter unna. Du har flere restauranter, butikker og barer i gangavstand, og Ljubljana slott ligger 1 km unna.

  

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Zagreb flyplass midt på dagen. Her møter vi reiseleder og tar buss til vårt hotell sentralt i Zagreb. Vi spiser felles velkomstmiddag før første opera «Troubadur» av Verdi.

Dag 2    Zagreb (F, M)
Etter frokost blir det byvandring i Zagreb med vår lokale guide. Det blir fritid til lunsj og reiseleder kommer med anbefalinger. Etter lunsj blir det omvisning på nasjonalteateret. Det kroatiske nasjonalteateret, også kalt HNK Zagreb, er både teater, opera- og ballethus. Det drives av kulturdepartementet og er Kroatias nasjonale scene for opera og ballett. Felles middag på lokal restaurant. 

Dag 3    Zagreb - Ljubljana (F, M)
Etter frokost reiser vi videre til Ljubljana (ca. 2 t. busstur). Etter ankomst sjekker vi inn og tar en byvandring i Ljubljana med vår lokale guide. Lunsj og ettermiddag fri, før vi spiser felles middag i byen på kvelden. Rundt markedet finnes det mange koselige små spisesteder.

Dag 4    Utflukt til innsjøen Bled (F, L)
I dag går turen til Bled. Vi starter med et besøk i det lokale bymuseet som ligger i borgen på klippen over innsjøen. Vi får tid til en kopp kaffe med utsikt. Vi kjører så videre til nabobyen Radovljica, hvor vi går en rundtur og spiser lunsj. Tilbake i Ljubljana på ettermiddagen. Kvelden fri.

Dag 5   Fridag og opera (F, M)
Dagen er fri til å utforske byen på egenhånd. De som ønsker kan bli med reiseleder på byvandring. På ettermiddagen møtes vi igjen for operaen «Rigoletto» av Verdi. Etter forestillingen spiser vi avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant.

Dag 6   Hjemreise (F)
Tidlig avreise mot Zagreb for fly hjem til Norge.

F = frokost     L = lunsj     M = middag