Påsken i Toscana

Dette er ikke uten grunn en av våre mest populære turer. En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter. At turen går i påsken gjør dette til en enda mer spennende opplevelse. Sett sammen din egen drømmetur - med utallige kulturskatter og stemningsfulle byer – i et vakkert og bølgende landskap.

Vi har skreddersydd et turprogram der du vil oppleve høydepunktene i Toscana. Du kan selv velge hvilke utflukter du vil være med på, slik at du får den turen du drømmer om. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa og dagsutflukt til Pistoia er inkludert i prisen. Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini og herfra tar vi også utfluktene. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis.

Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!

Høydepunkt:
✔ Middelalderbyen Siena
✔ Firenze og Lucca
✔ Chianti-området og San Gimignano - med lunsj på vingård

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     ANKOMST
Ankomst Pisa flyplass på ettermiddagen. Her blir vi møtt av reiselederen og sammen tar vi buss til vår nye hjemby for uken: Montecatini (ca. 1 time). Vi sjekker inn på vårt hotell og slapper av etter reisen. På kvelden møtes vi for byvandring og kanskje frister det med en gelato?
 
Dag 2     VALGFRI UTFLUKT: FIRENZE
Ekstra: Dagens utflukt går til renessansens og Toscanas hovedstad, Firenze.
Vi tar lokaltoget (ca. 1 time) og spaserer så til San Lorenzo-kirken hvor vi møter guiden vår som vil være med oss hele dagen. Vi får mange estetiske inntrykk fra de sjarmerende smugene og den unike atmosfæren. Vi vil besøke de vakreste attraksjonene, og har du lyst til å se en kopi av David av Michelangelo, så gjør vi det (originalen står på Accademia-museet, og der er det lang kø). Vi tar oss også tid til å titte i de fristende butikkene. Tilbake i Motecatini på ettermiddagen.
 
Pris for dagstur til Firenze: kr 390,-
 
Dag 3     PISTOIA
Vi setter oss på toget (ca. 15 min.) og nyter synet av de frodige åsene fra vinduene på vei til Pistoia. Denne byen er regnet som den mest genuine i Toscana grunnet sin autentiske sjarm. Vi spaserer i de brosteinsbelagte smågatene og merker en umiddelbar harmonisk atmosfære. Den livlige markedsplassen må bare besøkes og nytes på en av de mange gode fortauskafeene. Her blir det mulighet for å spise lunsj. Vi er tilbake i Montecatini på ettermiddagen. Resten av dagen står fritt til disposisjon, men for de mest aktive anbefales å ta en tur med kabelbanen fra 1898 opp til Montecatini Alto. Gamlebyen som det heter på norsk, inviterer til fantastisk utsikt og bugner av romantiske og gode restauranter.
 
Dag 4     VALGFRI UTFLUKT: LUCCA
Ekstra: Vi tar toget til Lucca (ca. 30 min.). 
Denne sirkelformete byen er omgitt av en bred bymur som gir fornemmelsen av dramatisk storhetstid. Vi har med oss guide som forteller om byens rike historie og sammen spaserer vi rundt. Her vil du få mange vakre bildemotiver fra de pittoreske bygningene. Lunsj spiser vi på egenhånd før vi setter kursen mot Montecatini. Vi er tilbake på ettermiddagen.
 
Pris for dagstur til Lucca: kr 340,-

Dag 5     FRIDAG 
Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller til bare å slappe av. Reiseleder vil være behjelpelig med forslag.
 
Dag 6     VALGFRI UTFLUKT: CHIANTI MED LUNSJ PÅ VINGÅRD
Ekstra: Dagens utflukt går med buss til vinområdet Chianti (ca. 1 time)
Vår første stopp er et besøk til den lille vinbyen Greve in Chianti. I løpet av dagen spiser vi lunsj på en lokal vingård. Vi setter oss så på bussen, og oppdager at landskapet blir mer og mer eventyrlig med vinranker og gårder. Vi stopper i Castellina før vi kjører videre til middelalderbyen San Gimignano. Byen blir av mange omtalt som “Middelalderens Manhattan” grunnet sine skyhøye tårn. Vi går hver for oss på oppdagelsesferd og føler nærmest at vi er med i en gammel ridderfilm. Vi besøker Cisterne-plassen og møter verdensmesteren i hjemmelaget iskrem. Nok en gastronomisk opplevelse venter. Vi er tilbake i Montecatini sent på ettermiddagen.
 
Pris på dagstur til Chianti: kr 740,-
 
Dag 7     VALGFRI UTFLUKT: SIENA
Ekstra: Dagens utflukt går med buss til den fantastiske middelalderbyen Siena (ca. 1,5 timer). 
Ferden bærer gjennom flotte og bølgete landskap før vi ankommer denne vakre provinshovedstaden med sine gotiske mursteins bygninger. Kombinasjonen av den frodige naturen og de skjønne byggverkene blir et minne du sent vil glemme. Det blir mulig å besøke domkirken, som omtales som den vakreste i verden. Resten av dagen brukes til å oppdage byens sjarmerende smug på egenhånd. Vi tar bussen tilbake til Montecatini på ettermiddagen.
 
Pris på dagstur til Siena: kr 630,-
 
Dag 8     HJEMREISE
Vi spiser frokost på hotellet og tar bussen tilbake til Pisa. Vi spaserer til torvet med det skjeve tårnet i Pisa, domkirken og dåpskapellet. Visste du for eksempel at det var her Galileo Galilei oppdaget pendelens prinsipp? Vi setter så kursen for flyplassen og takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Hotell

HOTEL BIONDI 
Viale IV Novembre, 83
51016 Montecatini Terme

Et enkelt, men hyggelig og godt turistklassehotell beliggende sentralt i den termiske byen Montecatini. Hotellet har hage med terrasse, utendørs svømmebasseng (åpent fra ca. mai - oktober), restaurant og bar. Det tilbys gratis Wi-Fi i fellesområdene. Alle rom har klassisk innredning, klimaanlegg og dusj/WC, telefon, TV, safe, minibar, hårføner og internettilgang.

Hotellrestauranten serverer lokale spesialiteter på kveldstid og en frokostbuffét med søtt og salt hver morgen.