Skip to main content

Portugal - orientering POM 2024

Vi har i 2024 valgt å lage en ny tur til Portugal og de tidlige vårløpene. I år går løpene ved den stjerneformede gamle festningsbyen Almeida og ved landsbyen Amoreira sydøst for Porto. Kjell Magne Nordvi er reiseleder på turen og han har besøkt disse løpene flere ganger opp gjennom årene. Under oppholdet skal vi bo på Colmeal Countryside Hotel i Quinta do Colmeal som ligger ca 25 km nord for Almeida og ca 45 km nord for Amoreira.
Vi tror dette blir en hyggelig tur til den nord østlige delen av Portugal, med spennende løp i ukjente terreng og mange hyggelige sosiale stunder. Velkommen på tur til Potugal.

Gled deg til
 • ✓ Løp i terreng uten snø
 • ✓ 7 orienterings konkurranser
 • ✓ Orientering i spennende portugisisk terreng
 • ✓ Reiseleder Kjell Magne Nordvi

Dagsprogram

 • Dag.1-8.feb: Avreise Oslo – Porto – Almeida (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med Lufthansa 08.feb kl.06:00 vi Frankfurt til Porto kl.11.40. Her møter bussen og kjører til Almeida – en tur på ca.240 km – og Colmeal Countryside Hotel i Quinta de Colmeal, hvor vi skal bo under hele oppholdet. På kvelden serveres felles middag.

 • Dag.2-9.feb: Sprintstafett Almeida (F)

  Etter frokost er det avreise til sprintstafetten i Almeida med retur etter løpene. Middag på egenhånd

 • Dag.3-10.feb: Mellomdistanse og nattsprint(F)

  Etter frokost er det avreise til mellomdistanse i Amoreira. På kvelden blir det nattsprint i Miuzela do Coa, så da er det viktig å ha ladet hodelykten. Middag på egenhånd.

 • Dag.4-11.feb: Langdistanse Amoreira (F)

  Etter frokost er det avreise til langdistanse løpene med retur etter løpene. Middag på egenhånd.

 • Dag.5-12.feb: Mellomdistanse Amoreira (F)

  Etter frokost er det avreise til mellomdistanse i Amoreira skogen. Middag på egenhånd.

 • Dag.6-13.feb: Jaktstart og hjemreise (F)

  Etter frokost er det avsluttende jaktstart i Amoreiraskogen med langdistanse. Deretter transfer til Porto Airport og avreise med Lufthansa kl. kl.16:35 via Frankfurt til Oslo Gardermoen med ankomst kl.23:35.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo og Gøteborg
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Porto flyplass

Varighet
ca.5.timer og 40 min
Flyselskap
Lufthansa

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Lisboa flyplass

Varighet
ca.6.timer og 50 min
Flyselskap
Lufthansa

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom 

kr. 3 500,- (begrenset antall) 

 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.