Praha - opera og kultur

Dette er reisen for deg som er glad i opera og kultur! Vi skal oppleve Richard Wagners berømte opera «Lohengrin» på byens ikoniske Nasjonalteater og bli kjent med den fortryllende tsjekkiske hovedstaden.

Vakre Praha skuffer aldri – fra flott middelalderarkitektur, koselige brosteinsbelagte gater, til historie og kultur i fleng!

Den gamle kulturbyen er uten tvil en av Europas vakreste hovedsteder og vi skal oppleve dens høydepunkter. Det blir blant annet middagscruise på Moldau, byvandring, hyggelige måltider, gode musikkopplevelser og utflukt til den sagnomsuste Karlstejn-borgen.

Vi bor godt og sentralt og reiser med en norsk reiseleder.

Høydepunkter:
✔ Gode billetter til operaen Wagners Lohengrin

✔ Middagscruise med musikk

✔ Utflukt til Karlstejn-borgen

✔ Direktefly fra både Bergen og Oslo

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

NH Praha City ****
Mozartova 1/261
150 00 Praha

Godt hotell som ligger i det moderne forretningsstrøket Anděl, på grensen til gamlebyen. Hotellet består av to separate bygninger som ligger i tilknytning til hverandre ved hjelp av en taubane. Wi-Fi er gratis i begge bygningene.

Alle rom har klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler, minibar og gratis te og kaffe. 

Du kan spise god mat i restaurantene eller på terrassen, som gir deg utsikt over hele Praha. Du kan også slappe av i baren etter en koselig dag.

Helseområdet på stedet har badstue, dampbad, massasjetilbud og treningssenter. NH Prague ligger ved siden av et underholdnings- og shoppingsenter og 5 minutters gange fra Andel trikkeholdeplass og T-banestasjon.  

   

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (L, M)
Vi ankommer Praha på formiddagen og vår buss tar oss inn til byen og til hotellet. Etter en deilig lunsj på hotellet blir det tid til en pust i bakken. På ettermiddagen går turen inn til sentrum for middagscruise med musikk på Moldau. Vi får se den flotte byen fra vannet, og nyt stemningen ombord med god mat og drikke (drikke ikke inkl). Buss tilbake til hotellet etter cruiset.

Dag 2    Praha - den gylne by (F, L)
Etter en god frokost på hotellet, er det tid for å utforske Praha. Med lokal ekspert går turen inn til sentrum for en guidet bysightseeing i gamlebyen. Hør historier fra fordums tid til i dag, se den berømte astronomiske klokken på Rådhustårnet på Gamlebytorget, lær om byens jødiske fortid og vandre over Karlsbroen til Mala Strana – Lillebyen. Etter lunsj i sentrum er resten av dagen til egen disposisjon. Transport tilbake til hotellet på egenhånd.

Dag 3    Karlstein-borgen (F, M)
Fra Praha går turen til den sagnomsuste Karlstein-borgen, en liten halvtime utenfor hovedstaden. Bygd som Keiser Karl IV’s skattkammer på 1300-tallet, har borgen en lang og dramatisk historie. I sin tid ble kronregaliene oppbevart her, og i dag regnes slottet som et av landets mest besøkte og berømte slott. Vel tilbake i Praha, avsluttes dagen med middag i nærheten av hotellet.

Dag 4    Richard Wagner’s Lohengrin på Nasjonalteateret (F, M)
Formiddagen er fri til egen disposisjon. På ettermiddagen møtes vi til en bedre felles middag før det er tid for turens høyepunkt - opera på Nasjonalteateret.

Lohengrin foregår i hertugdømmet Brabant i dagens Belgia og Nederland på 900-tallet og er en romantisk opera i 3 akter. Kongen har kommet for å verve soldater til sin hær, men blir satt til å dømme den mistenkte Elsa i forbindelse med forsvinningen av hennes bror. Lohengrin ankommer, og renvasker Elsa gjennom en duell. Lohengrin og Elsa gifter seg, men Elsa er av sine fiender blitt lurt til å stille Lohengrin tre spørsmål. Disse spørsmålene hadde Lohengrin stilt som krav hun ikke skulle stille, og konsekvensen er at han nå må forlate Elsa og Brabant.

Dag 4    Hjemreise (F)
Buss tilbake til flyplassen og hjemreise til Norge midt på dagen.

F= frokost   L= lunsj    M= middag