Rebeckas Sicilia

Bli med vår dyktige reiseleder Rebecka og la henne vise deg sitt Sicilia! Italias største øy byr på en herlig blanding av gammel historie, flott natur, god mat og vin og et livlig folkeliv.

På denne reisen bor vi godt ved havet i den hyggelige småbyen Cefalú og vi skal bli godt kjent med den nordlige delen av den vakre øya. Cefalù er kåret til Italias kulturelle hovedstad i 2018!

Sicilia er en utrolig blanding av gresk, romersk, arabisk og normannisk historie, og alle epoker har satt sitt preg på den vakre øya.

Rebecka har en brennende lidenskap for Italiensk kultur og ikke minst det gode liv – så ikke la denne muligheten gå fra deg!

«Sicilia er et sted som blir i ditt hjerte for alltid. Ro, fred og en magisk atmosfære, ikke noe stress og aktiv avslapning – dette er mitt Sicilia»  Reiseleder Rebecka

Høydepunkter:
✔ Lunsj og vinsmaking på en fantastisk vingård
✔ Besøk ved det unike naturreservatet Saline della Laguna
✔ Den vakre byen Castelbuono
✔ Taormina – en av verdens vakreste byer

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

 

Status:
Fullt

Hotell

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL:

VICTORIA PALACE CEFALÙ ****
Lungomare Giuseppe Giardina
90015 Cefalù

Godt hotell som ligger 2 minutters gange fra stranden i Cefalù. Hotellet ligger 10 minutters gange fra katedralen i Cefalù og 5 km fra helligdommen i Gibilmanna, og kan skilte med et privat strandområde og et sesongåpent utendørs basseng.

Alle rom har balkong, flatskjerm-TV, safe, klimaanlegg, hårtørker, minibar og wifi. Hotellet har også en terrasse, bar og døgnåpen resepsjon.

   


    

 

 


 

Program

Dag 1   Ankomst (M)
Vi ankommer Palermo flyplass på ettermiddagen. Her venter vår reiseleder og bussen tar oss til vårt vakre hotell i Cefalù (ca. 30 min), bare et steinkast fra havet. På veien forteller reiseleder om dagene som venter oss. Velkomstmiddag på kvelden.

Dag 2   Monreale og Palermo (F)
Like utenfor Palermo, på fjellet Monte Caputo, finner vi katedralen Santa Maria Nuova i Monreale. Katedralen har siden 2015 stått på UNESCOs liste over verdensarven. Vi besøker katedralen og gjør en byvandring. Vi reiser så inn til Parlemo sentrum. Byen ble grunnlagt som havneby 700 år f.Kr, og det er fascinerende å kjenne atmosfæren i en by med så lang multietnisk historie. Her ser vi en miks av arkitektur og kunstskatter fra araberne, det bysantiske riket, nordmanerne og barokken. Fritid til lunsj.

Dag 3   Cefalù og vingård (F, L)
I dag tar vi en liten bytur i Cefalù på formiddagen, etterfulgt av besøk på en flott vingård med lunsj og vinsmaking. Sclafani Bagni er en av de frodigste områdene på sentrale Sicilia, og vi skal lære å kjenne "le grande vigne" - de store vinene - Rebeckas favoritter! Vi får smake på antikke oppskrifter som forteller familiens historie.

Dag 4   Fridag (F)
Dagen er fri til egne oppleveler.

Dag 5   Marsala og Lagune di Mozia (F)
Eventyret fortsetter til byen Marsala og Saline della Lagune di Mozia, et unikt naturreservat hvor naturlig havsalt har blitt produsert i mange århundrer. Vi får en guidet omvisning i denne naturlige lagunen og vi får også prøvesmake ulike salter. Fritid til lunsj i byen Marsala, kjent for sin Marsala-likør.

Dag 6   Delle Madonie og Castelbuono (F, L)
I dag går turen til regionalparken Delle Madonie, et botanisk paradis. I februar hviler naturligvis naturen og vi koser oss og spiser lunsj i den vakre middelalderbyen Castelbuono, med sin flotte panorama, 423 m. Slottet i byen ble brukt under innspillingen av filmen "Nuovo Cinema Paradiso" av Giuseppe Tornatore, en oscarbelønnet klassiker. 

Dag 7   Taormina (F)
I dag besøker vi en av verdens vakreste byer - Taormina, med sin flotte beliggenhet og sitt antikke gresk-romerske teater som fortsatt er i funksjon. "Taormina è una droga", sier et italiensk ordtak. Så vakker, så elegant - en uimotståelig liten by som man lett blir avhengig av og kommer tilbake til.

Dag 8   Hjemreise (F)
Buss til flyplassen i Palermo for retur til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag