Singeltur - vandring i Dolomittene

Bli med på vandreturer i de naturskjønne Dolomittene, med storslagne utsikter, spisse tinder og frodige alpeenger.

Med kabelbaner går turene opp i fjellene – i et imponerende naturlandskap. Uansett rute kan vi love flotte vandringer i et av verdens vakreste fjellområder. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide som vil berike oss ytterligere med informasjon om området.

Vi bor på et enkelt men særdeles hyggelig og genuint familiedrevet hotell i Fassa-dalen, omringet av noen av Dolomittenes mest spektakulære topper. Hotellet ligger i en historisk bygning, har tradisjonell innredning og tilbyr en solid frokost og god middag på kvelden. 

Våre vandringer er relativt krevende og man må være ved god fysisk helse og være godt vant til å gå i fjellet. Under vandringene blir det mulighet for å spise lunsj på de fjellrestaurantene vi passerer.

Denne vandreturen ligger på nivå 4. For mer informasjon om vår nivå indeling klikk her.

Bli med oss på dette aktive eventyret!

Høydepunkt:
•    Vandringer i et imponerende landskap
•    Stopp på alpehytter underveis
•    Utflukt til Bolzano

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

HOTEL RIZZI *
Piazza de Salin 6
38036 Pera di Fassa

Hotel Rizzi er et enkelt, men hyggelig og genuint familiedrevet hotell i Fassa-dalen. Hotellet har vært i familien Rizzis hender i snart 150 år, men dokumenter viser at bygningen eksisterte i 1512. Hotellets historiske verdi har gjort det vanskelig med store renoveringer, og derfor er hotellet ganske så enkelt. Den tradisjonelle innredningen med tre gir hotellet et fint særpreg. Familien Rizzi vet hvordan de tar hånd om sine gjester, ikke minst med en solid frokost og god mat på kvelden.

Hotellet har bar og restaurant, og alle rom har parkettgulv, eget bad/toalett og tv.

   

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1  Ankomst (M)    
Vi ankommer Venezia flyplass midt på dagen. Her venter reiseleder på oss og bussen tar oss til vårt hotell i Dolomittene (ca. 2,5 timers busstur). Underveis forteller reiseleder om dagene som venter oss. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet, som alle kvelder.

Dag 2  Vandring (F, M)
Dagens vandring er med begrenset nivåforskjell. Bussen tar oss til Passo Pordoi mellem Sella og Marmoladamassivene. Med utsikt over disse to massivene og glimt mot Cristallo ved Cortina d’Ampezzo, blir dagens vandring ca. 10 km, med ca. 200 høydemeter.

Under alle våre vandringer blir det mulighet til å spise lunsj på de fjellrestaurantene vi passerer under dagen.

Turen avsluttes med kabelbane til Sass Pordoi på 3 000 meter, hvor vi har 360 graders utsikt over Dolomittenes topper. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 3 Vandring (F, M)
Dagens vandring er med utgangspunkt i Vigo di Fassa, hvor togbanen fører oss til Ciampedie på 2 000 meter. Herfra vandrer vi opp mot Rosengarten, et av de aller flotteste fjellene i Alpene. Dagens vandring er på ca. 10 km og ca. 300 høydemeter. Middag på hotellet.

Dag 4 Utflukt til Bolzano (F, M)
I dag tar vi fri fra vandringer og besøker Bolzano. Dette er en sjarmerende italiensk by, som bærer preg av å ha tilhørt Østerrike frem til 1919. Her blir det blant annet mulighet til å besøke Òtzi, ismumien! Ut på ettermiddagen tar vi kabelbanen til Renon, en hyggelig liten fjellby rett overfor Bolzano, med storslåtte utsikter! Middag på hotellet.

Dag 5 Vandring (F, M)
Dagens vandring går fra Passo Costalunga. Vakre utsikter mot Rosengarten og Latemar følger oss og vi går også forbi den vakre lille Lago di Carezza. Dagens vandring er på ca. 8 km og ca. 250 høydemeter. Middag på hotellet.

Dag 6 Vandring (F, M)
Bussen kjører oss til Passo Sella på ca. 2 200 meter. Dagens vandring foregår med helt eventyrlige utsikter mot Sassolungo, Sella, Seizeralm og Plan de Corones. Dagens vandring er ca. 8 km og med ca. 300 høydemeter. Middag på hotellet.

Dag 7 Fridag (F, M)
Dagen er fri til å slappe av og utforske området på egenhånd. Reiseleder er behjelpelig med forslag. Middag på hotellet.

Dag 8 Hjemreise (F)
Etter frokost sjekker vi ut og bussen henter oss for avreise mot flyplassen i Venezia og hjemreise til Norge.

F= frokost     L= lunsj     M= middag