Singeltur - Fotturer Kroatia

Dalmatia er vakre utsikter, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vakre vandringer ved strandbyene  Makarska eller Baska Voda, inneklemt mellom havet og de majestetiske Biokovo-fjellene.

Her bor vi på hyggelige hotell ved stranden. Sammen med vår populære reiseleder Christian Eik skal vi nyte varierte vandringer, både ved kysten og i fjellet. Våre lokale og erfarne guider lærer oss mer om områdets natur, historie og kultur. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt hotell.

Vandringene er på 3-5 timer og man bør være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av asfalt. Gode og stabile vandresko med kraftig såle er viktig på denne vandreturen.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Høydepunkter:
✔ Koselig hotell ved strandpromenaden
✔ 5 varierte vandringer
✔ Vandring på øya Brac
✔ Lokal mat og vin

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
14 990,-
Dager:8
Grunnprisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo – Split med alle skatter og avgifter
• 7 netter i enkeltrom (dobbeltrom til bruk som enkeltrom) på Hotel Dalmacija *** i Makarska (20.-27.apr & 02.-09.okt) // Grand Hotel Slavia **** i Baska Voda (09.-16.okt)
• 6 frokoster
• 6 middager på hotellet
• Lunsj / piknik på alle vandringene
• All transport og utflukter som nevnt i programmet
• Norsk reiseleder
• Engelsktalende vandreguide på vandringene

Grunnprisen inkluderer ikke:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider og drikke
• Tips
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell 20.-27.apr og 02.-09.okt

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL:

HOTEL DALMACIJA ***
Put Cvitacke b.b
21300 Makarska

Hotel Dalmacija ligger rett ved en rullesteinstrand og bare noen skritt fra strandpromenaden som fører til sentrum av Makarska. Hotellet har et utendørs basseng, et spa-senter og en fantastisk sjøutsikt. 

Rommene har klimaanlegg, TV, minibar, balkong og eget bad med badekar eller dusj, hårføner og gratis badeprodukter. Wi-Fi er kostnadsfritt.

Hvis været tillater det kan du spise frokost på terrassen med sjøutsikt. Bufférestauranten på hotellet serverer internasjonal mat, og i lobbybaren kan du nyte både varm og kald drikke.

Bassenget er omgitt av en stor solterrasse hvor du kan slappe av på solsenger. Bassengbaren serverer forfriskende drikke. Vær oppmerksom på at basseng og bassengbar åpnes når været tillater det.

Spa-senteret har tyrkisk bad, skjønnhetssenter og treningsstudio.

Makarska sentrum ligger en 10-minutters spasertur fra hotellet, og Split lufthavn ligger 1 time unna med bil. 

   

Hotell 09. - 16. okt

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

Grand Hotel Slavia ****
Obala Sv. Nikole 71
21320 Baska Voda

Godt hotell som ligger i en vernet bygning i sentrum av Baška Voda. Hotellet tilbyr en restaurant og et velværesenter. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig overalt, og nærmeste strand ligger kun 50 meter unna.

Alle rommene har klimaanlegg, sittehjørne med flatskjerm-TV med kabelkanaler, minibar, safe og eget bad med dusj eller badekar, kostnadsfrie badeprodukter og hårføner.

Middelhavsrestauranten Del Posto tilbyr sunne og innovative middelhavsretter og en terrasse med utsikt over Adriaterhavet, mens det omfattende spa-senteret Fontana SPA skilter med basseng og badstuer. Ulike massasjer og skjønnhetsbehandlinger er tilgjengelig etter avtale mot betaling.

Den historiske byen Makarska ligger 13 kilometer unna. Split lufthavn ligger 10 mil unna.

     

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Split flyplass tidlig formiddag og vår buss kjører oss til hotellet (ca. 1,5 timer). Innsjekk og avslapping. Middag på hotellet som hver kveld.

Dag 2    Biokovo    Srida Sela - Kotisina - Makar - Makarska (F, L, M)    * Gjelder for avreise 20.-27.apr og 02.-09.okt*
Vi spiser en god frokost og møter vår lokale guide på hotellet. Etter en kort introduksjon blir vi kjørt med buss til byen Srida Sela (ca. 250 moh.) hvor vår første vandring starter. Turen går delvis gjennom naturparken Biokovos og flere forlatte landsbyer. Vegetasjonen er typisk middelhavsvegetasjon. Matpakkelunsj underveis. Turen inkluderer også et besøk i grunnleggeren Jure Radics botaniske hage, nær Kotišina med flere hundre forskjellige arter av lokale planter. Vi fortsetter mot landsbyen Makar, hvor mange av de middelalderske steinhusene har blitt renovert nylig. Herfra begynner vår nedstigning ned til kysten og Makarska. Middag på hotellet. 

Distanse ca. 10 km / +50/-300 m.

Dag 2    Baska Voda - Makarska (F, L, M)    * Gjelder for avreise 09.-16.okt*
Vi spiser en god frokost og møtes vi for en kort presentasjon av byen Baska Voda. Vi starter så vår første vandring. Navnet Baska Voda har sine røtter i gresk mytologi. Allerede for tusenvis av år siden var stedet en viktig kilde til ferskvann for nærliggende bosetninger, og man har funnet rester av beskyttelsesmurer fra bronsealderen rundt høyden som heter Gradina. Vi vandrer sørover der den ene steinstranden følger den andre - typisk for denne delen av kysten. På veien passerer vi grønnsaksavlinger og olivenlunder, samtidig som vi hele turen kan se øya Brac. Vi når til slutt vårt mål - Makarska. Her spiser vi lunsj  og det blir litt tid på egen hånd før vi på ettermiddagen hentes med buss og kjører tilbake til hotellet. Middag på hotellet. 

Distanse ca. 10 km / +50/-50 m.

Dag 3    Øya Brac    Sumartin - Povlja - Makarska  (F, L, M)
Tidlig frokost før vi tar båt til øya Brac (ca. 1,5 t).  Vi går i land i den lille fiskelandsbyen Sumartin, som ligger vakkert til i en vik. Her ligger også et kloster som ble bygget av Fransiskanermunkene på 1600-tallet, når de rømte fra tyrkerne ut på øyene. Dagens vandring går fra Sumartin. Mange av olivenlundene her er flere hundre år gamle. Vi passerer det kjente steinbruddet i Povlja, og går på små stier kantet av vakre steinmurer med flott utsikt. I den pittoreske byen Povlja blir det litt tid til en kaffe og kanskje et besøk i den lokale kirken hvor man kan se freskaer fra romertiden. Lunsj på vei tilbake på båten.

Distanse ca. 7 km / +100/-100 m.

Dag 4    Biokovo    Vosac - Sveti Jure (F, L, M)
Buss til toppen Sveti Jure på Biokovofjellet. Vi ferdes på den høyest beliggende asfalterte vei i hele Middelhavet, med en spektakulær utsikt over øyene Brac, Hvar, Korcula og halvøya Peljesac. Veien ble bygget under Napoleons tid på begynnelsen av 1800-tallet. Vi gjør et kort stopp på utkikkspunktet Ravna Vlaska (1228 moh.) og ca. en time etter start når vi med bussen den høyeste toppen Sveti Jure (1762 moh.). Her tar vi en liten runde før bussen tar oss ned til ca. 1300 moh. hvor dagens vandring starter. Vi begynner på en stigning med ca. 100 høydemeter til toppen Vosac og videre gjennom et interessant kalklandskap. Vi spiser lunsj på en fjellstasjon som tilbyr lokale spesialiteter. Buss tilbake til hotellet, og middag på kvelden.

Distanse ca. 7 km / +120/-120 m.

Dag 5    Fridag (F, M)
Dagen er fri til egne aktiviteter. De som ønsker kan bli med reiseleder. Middag på hotellet.

Dag 6    Lokva Rogoznica – Sveti Vid – Imber – Cecuci – Omis (F, L, M)
Buss til byen Lokva Rogoznica (ca. 300 moh.) Vi går langs den gamle romerske handelsveien fra havet til innlandet. Etter ca. 300 høydemeter tar vi en pause ved kirken Sveti Vid med utsikt over havet. Turen fortsetter over et platå til neste høyde og et av områdets vakreste utsiktspunkt – Imber. Her nyter vi vår matpakke, før vi begynner nedstigningen. I begynnelsen ganske så bratt, til byen Cecuci og videre på asfalt til piratredet Omis. Litt fritid her før bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på hotellet. 

Distanse ca. 10 km / +300 / -600 m.

Dag 7    Biokovo    Bast – Veliko Brdo – Vepric (F, L, M)
Buss til byen Bast (ca. 300 moh.), ved foten av de loddrette fjellveggene til fjellet Sveti Ilija. Vi går på stier langs fjellveggen til byen Zlib. Her blir vi servert piknik-lunsj. Videre til Veliko Brdo og ned til Pilegrimsplassen Vepric. Middag på hotellet.

Distanse ca. 11 km / +50 / -300 m.

Dag 8    Hjemreise (F)
Frokost og utsjekk før bussen tar oss til flyplassen i Split for hjemreise.  

F= frokost     L= lunsj     M= middag

Avganger & priser - Singeltur - Fotturer Kroatia

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
2/10Oslo GardermoenSingeltur - Fotturer Kroatia - Vi over 60 -14 990,-Book på ventelisteMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
9/10Oslo GardermoenSingeltur - Fotturer Kroatia - Vi over 60 Mer enn 815 590,-BestillMer informasjon

Informasjon

Flytider med Norwegian 20. - 27. apr:

Oslo Gardermoen - Split     07:10 - 10:00

Split - Oslo Gardermoen     10:40 - 13:30

Flytider med Norwegian 02. - 09. okt og 09. - 16. okt:

Oslo Gardermoen - Split     07:50 - 10:40

Split - Oslo Gardermoen     11:25 - 14:15

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.