Singeltur - Kroatia

Hva gjør at man gang på gang kommer tilbake til Kroatia?  Svaret er enkelt; Kroatia lokker med krystallklart vann, sjarmerende byer, et mildt klima, en rik kulturarv og en skjærgård med mer enn tusen øyer og skjær. Dessuten er landet et av Europas rimeligste å feriere i. 

Denne reisen tar oss til vakre Porec, hvor vi får muligheten til å nyte late dager på stranden samtidig som vi får oppleve historien, kulturen og gjestfriheten. Prisen er basert på boende i enkeltrom, og reisen er for alle som ønsker å reise med likesinnede og som vil dele opplevelser og minner med andre reisende.  

Høydepunkt:
✔ Heldags utflukt til Rovinj og Pula
✔ Late dager på stranden
✔ Middelalderbyen Motovun
✔ Spennende trøffeljakt

Dette er en tur i samarbeid med magasinet  

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi har avreise fra Gardermoen på ettermiddagen og ankommer Pula på kvelden. Her møter vi vår guide og reiseleder og kjører buss til vårt hotell i Porec. Ved ankomst venter det oss et kaldt måltid før vi tar kvelden.

Dag 2    Bysightseeing Porec (F, L, M)
I dag skal vi bli kjent med Porec til fots. Etter frokost går vi inn til Porec sentrum og rusler rundt i byen. Porecs rikdom måles i byens historiske arv, som er dypt forankret i dette området over tusenvis av år. Den spesielle bykjernen ligger på en liten halvøy nedsenket i sjøen og dens grunnvoller ble satt på plass i løpet av tiden Romerriket regjerte. Fra da til nå har den symmetriske, geometriske utformingen av gatene blitt bevart. Den flotte Eufrasiuskirken ble bygget i det sjette århundre og står på UNESCOs liste over verdens kulturarv (inngang ca. EUR 6 som betales på stedet). Innenfor de gamle bymurene, nær det eldste torget Marafor, finner man vel bevarte fragmenter av gamle templer. De flotte monumentene stammer fra The Romanic House fra 1200-tallet, House of Two Saints fra 1400-tallet og det barokke interiøret i Istria-parlamentet. Ettersom byen vokste utenfor bymurene ble det bygget flere middelalderkirker innenfor muren og kirken Lady of Angels, bygget på 1700-tallet, troner fortsatt på Frihetsplassen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddagen er fri før vi møtes til middag på hotellet om kvelden.

Dag 3    Fridag (F, M)
Dagen er fri til å nyte solsengen og stranden eller utforske området på egen hånd. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4    Heldags utflukt til Rovinj og Pula (F, L, M)
Etter frokost møter guiden oss i resepsjonen og en heldags utflukt til den magiske Istria-halvøya venter. Vi tar bussen inn til Pula hvor det blir omvisning i amfiteatret fra Romertiden samt byvandring. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter til Rovinj, Middelhavets mest romantiske by. Den sjarmerende middelalderbyen ligger som en halvøy ute i havet, og de fargerike husene står tett i tett for å skjerme seg for vinterens kalde vinder. Byen er spesielt populær på grunn av sin varme atmosfære og arkitektoniske sjarme, kombinert med frodig og vakker natur i området rundt byen. Halvøya er fri for biltrafikk og huser mange koselige restauranter og kaffebarer, både inne i de trange smugene og langs sjøkanten. Etter å ha besøkt toppen av Rovinj hvor St. Eufemiakatedralen troner, blir det tid til å utforske byen. Retur til hotellet sen ettermiddag og på kvelden blir det middag på hotellet.

Dag 5    Fridag (F, M)
Dagen er fri til egen disposisjon. Middag på hotellet.

Dag 6    Heldags utflukt til Motovun og trøffeljakt (F, L, M)
I dag går turen til det sentrale Istria og fjellandsbyen Motovun. Middelalderbyen ligger vakkert til 277 m.o.h. med utsikt over hela Mirnadalen og trøffelområdene. Byen ble bygd under middelalderen og har blant annet en veldig godt bevart ringmur. Her gjør vi en byvandring og det blir tid til en kaffe på bymuren, før vi fortsetter til Livade, trøffelsoppens sentrum. Mitt i skogen, sammen med en jeger og hans hund, får vi en demonstrasjon på hvordan man søker etter soppen. Vi spiser så lunsj på en lokal restaurant, basert på trøffel. Retur til Porec tidlig ettermiddag. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri og vi møtes til middag på kvelden på hotellet.

Dag 8    Hjemreise via Bale og Vodnjan (F, L)   
Etter frokost sjekker vi ut. OBS! Utflukt og lunsj utgår for avreisen i september. Her kjører vi rett til flyplassen i Venezia etter frokost (ca. 3 timer med buss).

Vi forlater hotellet tidlig ettermiddag og begir oss til byen Bale. Her besøker vi en olivenoljeprodusent og får smake på olivenolje i det rette miljøet. Vi får også lære om både den moderne og tradisjonelle produksjonen. Vi fortsetter så til Vodnjan, hvor vi spiser sen lunsj hos familien Bursic på deres gård. Etter en trivelig stund på gården reiser vi til flyplassen for hjemreise. Retur til Norge.

F=frokost    L=lunsj   M=middag

Hotell

Hotel Valamar Zagreb ****
Pical 1
52440 Porec

Flott og nylig renovert hotell som ligger omgitt av furuskog, bare 130 meter fra stranden og 10 minutters gange fra gamlebyen i Porec. Hotellet tilbyr velværesenter, restaurant, utendørs basseng, tennisbaner og Wi-Fi.

Velværesenteret har et dampbad, et avslappingsområde, både infrarød og finsk badstue samt oppvarmede benker. Den moderne restauranten serverer kroatiske og internasjonale retter.

Både det fredfylte parklandskapet som omgir hotellet og stranden med sin unike utsikt over Porec, bidrar til en avslappende atmosfære. 

Alle rom har balkong, dobbeltseng eller to enkeltsenger, bad med dusj/badekar, aircondition, satellitt-tv, telefon, minibar, safe, hårtørker og teppebelagte gulv. Wifi er gratis.

      

 

Kart