Singeltur - Levadavandring Madeira

Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs levadaene.

På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap, på øya med sommer og blomstring året rundt. Vi bor sentralt i Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program. 

Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer og mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers. Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Naturen er dog dramatisk, så man bør ikke ha høydeskrekk!  

Her reiser du med en liten, eksklusiv gruppe på maks 20 personer!

Denne vandreturen ligger på nivå 3. Se oversikt over våre nivåer her.

Høydepunkt:
✔ Vakkert landskap og storslått natur
✔ Sentralt hotell
✔ Dyktig og lokal reiseleder
✔ Liten gruppe

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer Madeira tidlig ettermiddag og blir møtt av vår guide og reiseleder. Bussen tar oss til vårt hotell (ca. 25 min.) for innsjekk før vi møtes igjen til middag på kvelden. 

Dag 2     1.vandring: Levada Vale Paraiso og den botaniske hagen (F) / Ca. 09:00-13:00
Vår første vandring, som en introduksjon av levadaene, blir langs Levada do Paraiso til Moises Bar. Etter fotturen besøker vi den flotte botaniske hagen før vi returnerer til hotellet.

Nivå 1 - lett / ca 1 times vandring / Avstand 4 km. / Høydemeter min/max: 750 - 800 m.

Dag 3     2.vandring: Marocos Valley (F) / Ca. 09:00-13:00
Dagens vandring vil foregå i dalen Machico, på levadaen Vermelha, også kjent som Levada das Mimosas. Vi følger en sti omgitt av mimosa-trær. Dalen byr på vakkert landskap og vi får innsikt i hvor hardt det er å jobbe på de små landbruks-terrassene. Vandringen starter ved Canical-tunellen og avslutter med en bratt nedoverbakke (ca 10 min.) før vi når bussen vår.

Nivå 2 - flatt terreng med bratt avslutning / ca 2,5 timers vandring / Avstand 4 km. / Høydemeter min/max: 220 - 250 m.

Dag 4     3.vandring: Boa Morte - Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F) /Ca. 08:00-13:30
Dagens vandring starter tidlig og foregår på den lengste vanningskanalen på øya; Levada do Norte. På denne stien får vi vakre utsikter over sørvest-kysten. Løypen er veldig behagelig og kan gåes året rundt ettersom den ligger på den sørlige delen av øya, hvor klimaet er mildere. Et kort stop på klippen Cliff Cabo Girão (inngang ikke inkl.), før vi fortsetter ned til landsbyen Câmara de Lobos for en lett snacks.

Nivå 2 - moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand 4 km. / Høydemeter min/max: 520 - 870 m.

Dag 5     Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske øya på egenhånd. Besøk gjerne markedet "Mercado dos Lavradores", gamlebyen, katedralen eller bare nyt livet på en fortauskafe. 

Dag 6     4.vandring: Ponta S. Lourenco - Cais do Sardinha (F) / Ca. 09:00 - 13:00
Som en del av Madeiras naturreservat ligger denne løypa helt på østspissen av øya, i Canical. Underveis nyter vi flott havutsikt mot den nordlige og sørlige delen av øya. 

Nivå 2 - moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand 8 km. / Høydemeter min/max: 5 - 110 m.

Dag 7     5.vandring: Levadavandring ved Lamaceiros (F, M) / ca. 09:00 - 16:00
Dette er en flott levada som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz. På denne turen har vi flotte utsikter over dalen Riberia da Janela. Flotte omgivelser, den frodige vegetasjonen og det unike landskapet byr på flotte fotoøyeblikk. Vi går til første tunell så tilbake samme vei.

Etter turen kjører vi til Seixal hvor vi besøker en familiedrevet vingård, og det blir både vinsmaking og lokale spesialiteter. Middag på kvelden.

Nivå 1 - lett / Ca. 2,5 timers vandring / Avstand ca. 4 km. 

Dag 8      Hjemreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen for hjemreise til Norge.

F=frokost      M=middag 

Hotell

Hotel do Carmo ***
Travessa do Rego, 10
9050 018 Funchal

Enkelt og pent hotell som ligger bare 9 minutters gange fra stranden. Do Carmo har et basseng på taket med utsikt over Funchal og Atlanterhavet. Hotellet ligger i nærheten av katedralen, gamlebyen og marinaen i Funchal, og har et biljardrom hvor du kan nyte late ettermiddager.

Rommene på Do Carmo har møbler og innredning i 60-tallsstil, kabel-TV, safe og eget bad med hårføner.

Du kan nyte frokost i restauranten på hotellet. Hotellets bar serverer tradisjonelle drinker fra Madeira og tilbyr kostnadsfri Wi-Fi.

Hotel do Carmo ligger bare 5 minutters gange fra det største shoppingstrøket i byen.

    

Kart Maderia