Singeltur - Roma

Dette er en godt planlagt tur hvor vi på kort tid får med oss alle storhetene i selveste Roma!

Den beste måten å se byen på er å tusle gatelangs. Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj; et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. På denne turen må derfor gode gå-sko på, og vår guide tar oss med på en reise gjennom historien, vakre monumenter og flotte bygninger.

Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Romaelsker vil du garantert få øynene opp for noe nytt ved byen.

Vi bor godt og sentralt, med gangavstand til de fleste store severdigheter. Vår lokale reiseleder vil legge til rette for at gruppen samles, også når det ikke er program, for de som ønsker det.

Roma er en spennende by og en kulturskatt. Dette blir en opplevelse du sent vil glemme!

Høydepunkt:

  • Alle de største severdighetene
  • Du kommer tett på byen til fots
  • Sentralt hotell
  • Mye inkludert

Dette er en tur i samarbeid med magasinet

Status:
Fullt

Hotell

HOTEL ROMANICO PALACE ****
Via Boncompagni 37
00187 Roma

Et godt førsteklasses hotell, beliggende i sentrum av Roma med gangavstand til Termini togstasjon, hovedgaten Via Veneto, Villa Borghese og severdigheter som Spanske trappen og Trevi fontenen. Hotellet har en terrasse med 360 graders utsikt over Roma. Alle rom har dusj/WC, air condition, minibar, safe, TV, telefon, internett tilgang og hårtørrer. 

   

Program

Vær oppmerksom på at programmet er veiledene og endringer kan forekomme. 

Dag 1 Ankomst (-)
Avreise på ettermiddagen og ankomst Roma på kvelden. Her møter vi vår reiseleder og kjører buss til hotellet for innsjekk. 

Dag 2 Byvandring i det historiske Roma (F, L, M)
Etter frokost viser vår guide oss de mest kjente severdighetene i sentrum av Roma. Vi besøker bl.a. Spansketrappen, Trevifontenen, Pantheon og Piazza Navona, og vi spiser lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen blir det fritid til å vandre i shoppinggatene eller å bare ta et glass vin på en lokal trattoria. Ta deg tid til å spasere i Via Condotti eller Via Veneto, to av de mest berømte gatene i byen, eller ta en kaffe på Antico Caffè Greco, en av de eldste kafèr i hovedstaden. På kvelden møtes vi igjen for velkomstmiddag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

Dag 3 Det antikke Roma – omvisning på Colosseum og Forum Romanum (F, L)
Dagen bringer oss tilbake til det antikke Roma og vi starter dagen i det imponerende Colosseum. Dette amfiteateret ble bygget for å markere seieren over Jerusalem og her ble romerne underholdt av både voldsomme og mere fredelige sirkus-forestillinger. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter med et besøk i det gamle Romas politiske og religiøse sentrum, Forum Romanum, og lærer om livet i det gamle Roma. Ettermiddagen er din til å utforske på egen hånd.

Dag 4 Fridag (F)
Dagen er fri til å fordype seg i Roma og slappe av etter et par intensive dager.

Dag 5 Vatikanet (F, M)
Dagen står i Katolisismens og kunstens tegn når vi besøker verdens minste land, Vatikanet. Bussen henter oss tidlig på hotellet og vi innleder vårt besøk i det imponerende Vatikan-museumet med dets unike kunstsamlinger. Underveis besøker vi også Det Sixtinske Kapel, vakkert utsmykket av Michelangelo og rommet hvor man velger de nye pavene. Etterfølgende besøker vi Kristendommens sentrum, Peterskirken. Avskjedsmiddag på lokal restaurant ved hotellet på kvelden. 

Dag 6 Hjemreise (F) 
Transport til flyplass og retur til Norge.

F=frokost     L=lunsj       M=middag