Singeltur til Mallorca

Er det rart vi elsker Mallorca? Den baleariske øya har alt; vakker natur, flotte strender, god mat, kultur og shopping. 

Vi skal selvfølgelig oppleve den sjarmerende hovedstaden Palma, med brosteinsbelagte, trange gater, strålende restauranter, fine markeder med fristende varer og kulturopplevelser i fleng. Vi skal til den den pittoreske fjellandsbyen Valldemossa, beliggende i en frodig dal i Tramuntanafjellene omgitt av oliventrær og pinjeskog. Vi kjører den sjarmerende trikken til havnebyen Puerto Sóller og ikke minst skal vi få oppleve det lokale markedet i landsbyen Sineu. Det blir også tid til å nyte sol og varme ved bassenget eller på stranden. 
Med oss har vi en norsk reiseleder som tar godt vare på gruppen og sørger for at dette blir en sosial og hyggelig tur med mange flotte opplevelser. 

Høydepunkter    
✔ Sjarmerende Palma
✔ Lokalt marked og vingårdbesøk
✔ Alfabias hager

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

Dag 1 Avreise og ankomst (L, M)
Avreise fra Oslo Gardermoen tidlig om morgenen. Vi blir hentet på flyplassen i Palma og ettersom rommene ikke er klare før ca kl 15, stopper vi og spiser lunsj på en hyggelig restaurant i Palma. Deretter videre til Portal Nous hvor vi sjekker inn på hotellet. Vi har ettermiddagen på egen hånd frem til felles velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2 Palma (F) 
Dagens utflukt går til Mallorcas hovedstad Palma. Vi skal begynne med panoramautsikt fra Bellverborgen. Beliggende på det lille fjellet som rager over bukten, er borgen ikke bare et fantastisk monument, men også en av de beste stedene for å se på byen. Etter dette vil vi se nærmere på hva denne byen har å by på, inkludert den fantastiske katedralen Le Seu, som pryder Palma med sin storslåtte prakt. Den historiske delen av byen, med de gamle murene og smale gatene, og den moderne delen full av liv og shoppingmuligheter gjør besøk i Palma til en komplett opplevelse. Vi får tid på egen hånd til å spise lunsj (ikke inkludert) og kanskje shoppe litt? 

Dag 3 Valldemossa og Sóller (F)
Vi reiser opp i fjellene til den vakre landsbyen Valldemossa. Byen ligger på den nordvestre siden av Mallorca, i åsen opp mot Tramuntanafjellene og har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2011. Landsbyen er nok mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene. Vi spaserer litt rundt i Valldemossa i de smale gatene med de sjarmerende husene før vi reiser videre mot den hyggelige landsbyen Sóller. Vi skal ta en av de koselige trikkene videre ned til havnebyen Puerto de Sóller. På veien gjennom dalen passerer vi noen av sitrushagene som Sollér er kjent for. Underveis får vi tid på egen hånd til å spise lunsj (ikke inkl). Vi skal også besøke Jardin de Alfabia, en flott mallorcansk herregård omgitt av appelsinlunder og nydelige hager. Dette fantastiske anlegget har en historie som strekker seg helt tilbake til 1200-tallet og den arabiske æra på Mallorca. Vi er tilbake på hotellet tidlig kveld. 
   
Dag 4 Lokalt marked og vingårdsbesøk (F)
En av de beste måtene å bli kjent med kulturen og lokalbefolkningen på Mallorca er å besøke et lokalt marked. I dag skal vi besøke et av de beste, som ligger i Mallorcas eldste landsby Sineu. Her finner man alt fra lokalt håndarbeid og mat til smykker og kunst. Dette markedet avholdes hver onsdag i Plaza del Mercat; her kan man se kyllinger, sauer og til og med esler. 
Etterpå besøker vi vingården Bodega Miquel Oliver hvor vi får omvisning – vi starter i den eldste vinkjelleren som ligger midt i landsbyen Petra før vi ser den nye som er omgitt av vinranker. Det blir selvfølgelig vinsmaking også.

Dag 5 Fridag (F, M)
Dagen fri til å slappe av ved bassenget/stranden eller kanskje du vil utforske området på egen hånd?
Om kvelden kjøres vi til Palma by for felles avskjedsmiddag. Transport tilbake til hotellet på egen hånd, reiseleder kan hjelpe med buss eller taxi.

Dag 6 Hjemreise (F)
Vi har formiddagen på egen hånd, før vi blir kjørt til flyplassen i Palma for hjemreise. 

F= Frokost  L= Lunsj  M= Middag
 

Hotell

Hotel Tomir Portal Suites ****
Miguel de Cervantes 4
Portals Nous – Calvia

Vi skal bo på et hyggelig hotell beliggende i et rolig område i Portals Nous, bare 5 minutters gange fra stranden. Portal Nous er en koselig og elegant kystby ca 1 mil vest for Palma sentrum. Her bor vi nær strender, golfbaner, yachthavnen og her finnes boutiquer, restauranter og barer. 
Hotellet har utendørs basseng og restaurant, og rommene er romslige med balkong, tekjøkken, safe, hårføner, TV og wifi.