Singeltur til Mallorca

Er det rart vi elsker Mallorca?
Den baleariske øya har alt; vakker natur, flotte strender, god mat, kultur og shopping. Vi skal selvfølgelig oppleve den sjarmerende hovedstaden Palma, med brosteinsbelagte trange gater, strålende restauranter, fine markeder med fristende varer og kulturopplevelser i fleng. Vi skal til den den pittoreske fjellandsbyen Valldemossa, beliggende i en frodig dal i Tramuntanafjellene omgitt av oliventrær og pinjeskog.

Vi kjører den sjarmerende trikken til havnebyen Puerto Sóller og ikke minst skal vi få oppleve den spektakulære naturen i nord. En av dagene besøker vi en flott herregård, hvor vi skal lære oss å lage paella! Det blir også tid til å nyte sol og varme ved bassenget eller på stranden.

Med oss har vi en norsk reiseleder som tar godt vare på gruppen og sørger for at dette blir en sosial og hyggelig tur med mange flotte opplevelser.

Høydepunkter:
✔ Lokalt marked og vingårdsbesøk
✔ Kokkekurs på flott herregård
✔ Munkekloster i Valldemossa
✔ Formentorhalvøya
✔ Sol og varme

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

Dag 1 Avreise og ankomst 
Avreise fra Oslo Gardermoen og ankomst flyplassen i Palma sent om kvelden. Transfer til hotellet

Dag 2 Lokalt marked og vingårdsbesøk (F, M)
En av de beste måtene å bli kjent med kulturen og lokalbefolkningen på Mallorca er å dra på et av de lokale markedene. I dag skal vi besøke et av de beste, som ligger i Mallorcas eldste landsby Sineu. Her kan man finne alt fra lokalt håndarbeid og mat til smykker og kunst. 
Etterpå besøker vi vingården Macia Batle hvor vi får omvisning og smaksprøver. Om kvelden spiser vi felles velkomstmiddag på hotellet.

Dag 3 Kokkekurs: Paella (F, L)
I dag skal vi besøke en av Mallorcas største herregårder, La Granja, hvor vi får delta på et kokkekurs og lære oss å lage den tradisjonelle, spanske retten Paella. Kokken demonstrerer steg for steg, og vi deles etterpå i grupper og lager vår egen paella. Til lunsj i dag spiser vi selvsagt vår selvlagde paella. Vi får en guidet tur rundt på herregården og vi får også tid til å spasere rundt og nyte den vakre hagen med dammer og fontener, og får et inntrykk av hvordan folk på øya levde og arbeidet før i tiden. Dette blir en morsom og sosial dag hvor gruppen får god mulighet til å bli bedre kjent med hverandre. 
    
Dag 4 Palma (F) 
Dagens utflukt går til Mallorcas hovedstad Palma. Vi skal begynne med panoramautsikt fra Bellverborgen. Beliggende på det lille fjellet som rager over bukten, er borgen ikke bare et fantastisk monument, men også en av de beste stedene for å se på byen. Etter dette vil vi se nærmere på byen og her får vi se mye av det denne byen har å by på, inkludert den fantastiske katedralen Le Seu, som pryder Palma med sin storslåtte prakt og drar til den flotte katedralen La Seu ligger i hjertet av Palma, så etter besøket vil vi gå rundt i gamlebyen, gater som først ble grunnlagt av romerne. Den historiske delen av byen, med de gamle murene og smale gatene, og den moderne siden full av liv og shoppingmuligheter gjør besøk i Palma til en komplett opplevelse. Vi får litt tid på egen hånd til å spise lunsj (ikke inkludert) og kanskje shoppe litt?

Dag 5 Fridag (F)
Dagen fri til å slappe av ved bassenget eller stranden og noen vil nok gjerne utforske området på egen hånd. 

Dag 6 Valldemossa og Sóller (F)
I dag går turen til den vakre landsbyen Valldemossa. Den ligger 400 meter over havet i Tramuntanafjellene på den nordvestre siden av Mallorca. Vi besøker det gamle munkeklosteret La Cartuja, som ble solgt for omlag 200 år siden og ble da utleid til utlendinger med mye penger. En av disse var den berømte polske komponisten Frédéric Chopin som sammen med sin franske kjæreste, forfatteren George Sand, bodde her vinteren 1838/1839. Vi får tid til å spasere rundt i de smale gatene med sjarmerende hus før vi reiser videre mot den hyggelige landsbyen Sóller. Vi tar en av de koselige trikkene videre ned til havnebyen Puerto de Sóller. På veien gjennom dalen passerer vi noen av sitrushagene som Sollér er kjent for. Vi besøker også en olivenoljeprodusent, hvor vi får lære litt om produksjonsprosessen. 

Dag 7 Formentor, Puerto Pollenca og Alcudia (F)
I dag går utflukten helt nord på øya, til den vakre Formentorhalvøya. Vi stopper i nydelige Puerto Pollenca, hvor vi får tid til å rusle rundt i havna og nyte den vakre utsikten. Stedet har blitt besøkt av mange kjente artister og forfattere gjennom tidene, den mest kjente er kanskje Agatha Christie som her fikk inspirasjon til å skrive boken «Problemer i Pollensa». Herfra drar vi videre til Mirador del Colomer, et utkikkspunkt med spektakulær utsikt til klippene og havet utenfor. Vi tar bussen videre til den vakre Formentorstranden hvor vi tar båt tilbake til Puerto Pollenca og kan nyte dermed den vakre kysten fra sjøsiden. 
Vi skal videre til Alcudia, en av de historiske provinsene på Mallorca. Alcudia har en vakker kyst, med mange enorme strender som har en sivilisasjon med røtter tilbake til antikken. Vi får en historisk byvandring i gamlebyen i Alcudia før vi kjøres tilbake til hotellet.  Om kvelden blir det felles avskjedsmiddag.

Dag 8 Hjemreise
Vi har formiddagen på egen hånd, før vi blir kjørt til flyplassen i Palma for hjemreise. Hjemreise.

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag

Hotell

Hotel Ola Tomir ****
Miguel de Cervantes 4
Portals Nous – Calvia

Vi skal bo på et hyggelig hotell beliggende i et rolig område i Portals Nous, bare 5 minutters gange fra stranden. Portal Nous er en koselig og elegant kystby ca 1 mil vest for Palma sentrum. Her bor vi nær strender, golfbaner, yachthavnen og her finnes boutiquer, restauranter og barer. 
Hotellet har utendørs basseng og restaurant, og rommene er romslige med balkong, tekjøkken, safe, hårføner, TV og wifi.