Singeltur til Rovinj

Kroatia lokker med krystallklart vann, sjarmerende byer, et mildt klima, en rik kulturarv og en skjærgård med mer enn tusen øyer og skjær. Dessuten er landet et av Europas rimeligste å feriere i.

Denne reisen tar oss til den vakre middelalderbyen Rovinj, og vi får muligheten til å nyte late dager på stranden samtidig som vi får oppleve historien, kulturen og den gjestfrie befolkningen.

Vi bor på flotte Hotel Istra, som ligger på øya St. Andrea, ca. 15 min båttur fra Rovinj.

Høydepunkter:
✔ Spennende trøffeljakt i Livade
✔ Båttur til Porec med byvandring
✔ Besøk på olivenolje-gård
✔ Flott hotell på en hyggelig øy

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

HOTEL ISTRA ****
Crveni Otok - St. Andrea
52210 Rovinj

Godt hotell som ligger på øya St. Andrea, ca. 15 min. med båt fra Rovinj og kun 50 meter fra den klare blå sjøen og stranden. Det går gratis ferge fra øya og inn til Rovinj ca. hver time fra kl. 06.00 på morgenen til midtnatt i høysesong. 

Hotellet tilbyr lyse, pene og moderne rom med aircondition, balkong, minibar, safe, telefon og TV. Badekar eller dusj og WC. Wi-Fi er gratis.

Hotellet har to restauranter og barer. Innendørs- og utendørs saltvannsbasseng. Tennisbane, padlebåter, sauna og SPA senter.

Mulighet til å leie strandhåndklær. Solsenger og parasoller er gratis. Ved opphold med halvpensjon er lokale viner, øl, vann og juice fra en dispenser inkludert i middagstilbudet.

     

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Ankomst Pula på kvelden. Transport til vårt hotell på øya St. Andrea utenfor Rovinj. Koldtbord ved ankomst.

Dag 2    Rovinj (F, L, M)
Etter frokost gjør vi oss kjent med hotellet før det blir byvandring med reiseleder i Rovinj. Vi ser den gamle og pittoreske bydelen og avslutter med felles lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddagen er fri. Middag på hotellet.

Dag 3    Fridag (F, M)
Dagen er fri til å nyte solsengen eller å utforske området på egen hånd. Middag på hotellet.

Dag 4    Motovun og trøffeljakt (F, L, M)
Etter frokost begir vi oss til fjellandsbyen Motovun - en velbevart middelalderby beliggende på 277 moh. Her gjør vi en byvandring og får litt tid til  en kopp kaffe ved bymuren. Turen går videre til Livade, trøffelsoppens sentrum. Midt i skogen, sammen med en jeger og hans hund, får vi en demonstrasjon i hvordan man søker etter trøffel. Vi serveres så lunsj på en lokal restaurant, basert på trøffel. Retur til hotellet tidlig ettermiddag. Middag på hotellet.

Dag 5    Fridag (F, M)
Dagen er fri. Middag på hotellet.

Dag 6    Båtutflukt til Porec (F, M)
Båtutflukt til Porec med byvandring og litt fritid til lunsj og shopping. Transport tilbake til Rovinj og middag på hotellet.

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri. Middag på hotellet.

Dag 8    Hjemreise - Pula og Bale (F, M)
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet. Lunsj på egenhånd. På vei til flyplassen stopper vi i Bale og besøker familien Grubics olivenoljeproduksjon. Vi får høre om selve produksjonen og får prøvesmake ulike typer olivenolje. Vi fortsetter til Pula for guidet omvisning blant gamle romerske monumenter. Vi ser blant annet verdens sjette største amfiteater, Augustustemplet og Sergius triumfbue. Felles middag før avreise til Norge på kvelden.