Singeltur til Tallinn

Opplev stemningsfulle dager i en av Europas vakreste og best bevarte middelalderbyer - Tallinn.

Det blir byvandring gjennom brosteinslagte gater, forbi historiske bygninger, kirker og århundregamle forretninger. Det blir busstur i Tallinns omegn, og det blir utflukt til Laheema nasjonalpark og fiskerlandsbyen Altja. 
I de trange brosteinssmugene nyter vi kveldene på hyggelige restauranter og barer, og vi bor sentralt med gangavstand til det hele.

Med oss har vi vår lokalkjente og folkekjære guide og reiseleder Eva Türk, som samler gruppen og deler av sin kunnskap.
 

Høydepunkt:
✔  Flott og godt bevart gamleby
✔  Sentralt beliggende hotell
✔  Dyktig, lokalkjent reiseleder

Status:
Fullt

Hotell

SOKOS HOTEL VIRU ****
Viru väljak 4
10111 Tallinn, Estland

Hotellet ligger i Tallinn sentrum, 100 meter fra den historiske gamlebyen og i samme bygning som kjøpesenteret Viru og det populære KGB-museet. Her finner du både restaurant og bar. Rommene er moderne innredet, med flatskjerm, minibar, strykeutstyr og hårføner.

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    AVREISE/ANKOMST (ML, M)
Avreise fra Gardermoen om morgenen. Ved ankomst Tallinn venter reiseleder Eva på oss og ettersom rommene ikke er klare ennå starter vi rett på sightseeing. Vi starter med en tur forbi i Tallinns sentrale park – Kadriorg. Det betyr Katrinedal og er oppkalt etter det store slottet som Russlands tsar Peter den Stores bygde til sin kone Katarina. 
På den andre side av Kadriorg-parken gjøres et stopp ved Sangfestivalplassen, der de store nasjonale sangerfester avholdes. Herfra kan man også nyte en storslått utsikt ut over Finskebukta. Reiseleder har med en lunsjpakke vi kan nyte underveis. 

Vi kjører forbi Tallinns TV tårn som ligger i Pirita-distriktet og er det høyeste tårnet i Tallinn og Estland. Høyden på tårnet er 314 m og spilte en viktig rolle i august 1991, da Estland ble fritt igjen. Vi fortsetter med bussen ut mot Pirita med den vakre strandpromenaden. Underveis passeres messesenteret og Piritaparken med yachtklubben og det olympiske seilsportskompleks fra lekene i 1980, samt de mektige ruiner av det middelalderlige St. Birgittakloster. 
Vi sjekker inn på hotellet ca kl 15   

Hotellet vi bor på var det første vestlige hotellet i Sovjetunionen og ble overvåket av KGB-N. Nå arrangeres det omvisninger til hotellets KGB rom som ligger i 22. etasje. I ettermiddag er det vår tur til å få omvisning her. 
Om kvelden blir det felles middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

Dag 2    BYVANDRING I GAMLEBYEN (F, M)
Vi starter dagen med en byvandring i gamlebyen og begynner fra nedre by, der vi passerer det gotiske rådhuset fra det 14.-15. århundre, Helligåndskirken og en rekke originale hanseatiske kjøpmannsgårder.
Deretter går vi til Domberget og Ordensborgen - stedet hvor Tallinn (tidl. Reval) ble grunnlagt. Vi ser Alexander Nevskis Ortodokse katedral fra 1900-tallet – et praktfullt byggverk som samtidig er et sørgelig vitnesbyrd om begynnelsen på de siste hundrede års tilbakevendende russifiseringskampanjer. Like om hjørnet ligger domkirken, den eldste kirke i Tallinn, først nevnt i 1233, da Tallinn var dansk. Fra domberget kan man nyte et imponerende panorama, så vel ut over havnen og Finskebukta, som mot vest, inn over den gamle middelalderbyen. Blant andre tårn stiger Olavskirken fram, en kirke, som er oppkalt etter Olav den Hellige. Vi forlater domberget idet vi spaserer igjennom den Danske konges hage – stedet hvor det danske flagg “Dannebrog” ifølge legenden falt ned. Underveis tar vi en kaffepause på Cafe Maiasmokk, den eldste kafeen i Tallinn.
Fritid for lunsj på og eventuelt litt shopping. Felles middag om kvelden på en lokal restaurant.
     
Dag 3    LAHEMAA NASJONALPARK OG BONDE- OG HERREGÅRDSKULTUR (F, L)
Lahemaa Nasjonalpark er en viktig del av Estlands kulturarv med dens mange ville dyr og enestående landskap beliggende ved kysten til Finskebukta. Det meste av parken er urgammel myr, eng og skog. Her finnes flere naturstier og eksempler på de særlige landskaper i det nordlige Estland. 
Lahemaa Nasjonalpark er ikke bare berømt på grunn av sin flotte natur, men også på grunn av de mange vakkert renoverte slott og herregårder, som ligger som perler på en snor. Vi innleder med et besøk ved herregården Palmse (tidl. Pahlen), gjennom århundrer hovedsete for en av de mest betydningsfulle tysk-baltiske adelsfamilier von Pahlen. Herregården huser et museum (entre inkludert) i hovedbygningen, hvor man får innblikk i hvordan livet artet seg for de tyske baroner og annet godtfolk som dannet overklassen gjennom mer enn 700 år. Dessuten rommer herregårdens låve et informasjonssenter for Lahemaa Nasjonalpark med permanente utstillinger, samt en suvenirbutikk med treskjærerarbeider og strikketøy. I parken bak hovedbygningen er det et orangeri, et hotel og en nydelig parkrestaurant, idyllisk beliggende ved slottssjøen.
Vi fortsetter ut mot Finskebukta, der man finner en hyggelig fiskerlandsby langs kysten. Med sin landlige arkitektur og stråtak ved den steinete kysten er den lille landsbyen Altja en av Lahemaa Nasjonalparks absolutte perler. Vi tar en liten spasertur langs stranden før turen går innover i landet igjen, til herregården Vihula hvor vi spiser lunsj og får omvisning av en slottsrepresentant. 
Resten av ettermiddagen har vi fritid frem til vi møtes om kvelden for felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant. 

Dag 4    HJEMREISE (F)
Vi har morgenen fri frem til felles avreise til flyplassen og flyr tilbake til Norge.