Singeltur til Warszawa

Bli med på en stemningsfull tur til Warszawa, Polens hovedstad – også kalt Østens Paris. 
Byen ble under andre verdenskrig nesten totalt ødelagt og er nå gjenoppbygget med en spennende blanding av gammel og moderne arkitektur. 

Sammen med vår reiseleder skal vi blant annet se det kongelige slott, St. John katedralen samt besøke Polin- Museum of the history of Polish Jews. Vi skal oppleve det polske kjøkken på en matvandring og vi skal på et tradisjonelt folkloreshow.

Gamlebyen- Stare Miasto – er Warszawas hjerte. Her finner du sjarmerende brosteinsbelagte gater, vakre og fargerike restaurerte bygninger, koselige restauranter og et yrende folkeliv. Området her gir oss et inntrykk av å være satt flere hundre år tilbake i tid, men sannheten er at bydelen ikke mer enn litt over 40 år gammel.

Vi bor fint og sentralt på 4-stjerners hotell i sentrum av Warszawa. 

Reiseleder vil samle gruppen der det ikke er program og ta godt vare på hver og en.

Bli med på dager med opplevelser – vakkert, spennende og litt annerledes!

Høydepunkter:
✔ 4 stjerners  sentralt hotell
✔ Matvandring
✔ Middag med folkloreshow
✔Besøk på Polin - Museum of the history of Polish Jews

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: AVREISE OSLO OG ANKOMST WARSZAWA (M)
Vi ankommer Warszawa og kjører direkte til hotellet. Det vil bli litt egentid her før vi sammen med en lokal guide vandrer rundt i nærområdet for å bli litt bedre kjent. Etter vandringen spiser vi en felles velkomstmiddag på en lokal restaurant. 

DAG 2: RUNDTUR WARSZAWA OG BESØK PÅ POLIN MUSEUM (F) 
Etter frokost starter vi på formiddagens rundtur både til fots og i buss. Denne vil gi oss et godt inntrykk av Polens største by. Langs Royal Way vil du se de vakreste severdighetene i gamlebyen inkludert St. John Katedralen og kongeslottet. Vi skal så besøke Polin Museum of the history of Polish Jews. Utstillingen her vil gi på en interaktiv måte gi oss innblikk i jødenes historie, kultur og religion. Etter besøket på Polin Museum vil vi ha resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon. 

DAG 3: FORMIDDAG FRI & ETTERMIDDAG MATVANDRING TASTE OF POLAND (F, M)
Frokost på hotellet. Formiddagen er til fri disposisjon. På ettermiddagen skal vi på en matvandring med en lokal guide. Her skal vi besøke forskjellige steder for å smake på og høre historien bak flere polske spesialiteter. Her vil det bli en del gåing så komfortable sko er viktig. 

DAG 4: FRIDAG OG AVSKJEDSMIDDAG MED FOLKLORESHOW (F, M)
Denne dagen er fri til egen disposisjon. På kvelden møtes vi for å gå sammen til en lokal restaurant for en avskjedsmiddag med folkloreshow. 

DAG 5: HJEMREISE (F)
Frokost på hotellet og litt fritid før vi reiser til flyplassen for retur til Norge. 


F=Frokost    M=Middag

Hotell

MERCURE WARSZAWA GRAND HOTEL ****
Krucza 28, 
00-522 Warszawa

Mercure Warszawa Grand ligger i sentrum av Warszawa ca. 1,5 km fra Łazienki-parken, nasjonalmuseet og Nowy Świat, en av de mest populære handlegatene i Warszawa. Jernbanestasjonen Warszawa Centralna er kun en 10-minutters spasertur unna. Hotellet har 24-timers resepsjon, restaurant, bar, treningsstudio, sauna og gratis wifi.  
Alle rom har eget bad/toalett med hårføner, TV, telefon, safe og kaffe/te fasiliteter.