Singeltur - Fotturer på Mallorca

Bli med oss på vandringer på vakre Mallorca! Vår dyktige og erfarne turguide og reiseleder Christian Eik legger opp til fotturer langs kysten og opp i fjellene, gjennom små landsbyer og eikeskog. Underveis blir det mulighet for et bad, det blir smakfulle lunsjer og på kvelden møtes vi for hyggelige middager. 

Vi bor godt på leilighetshotellet Vistasol i Palma Nova, med tilgang til innendørs oppvarmet basseng, gratis Wifi, treningsrom og minimarked. Hotellet ligger like ved stranden og det finnes flere restauranter i nærheten.

Vandringene er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Turene egner seg ikke for de som har problemer med rygg, hofter eller knær eller for de med høydeskrekk. Vi går til tider bratt og med ulendt underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser.

Reiseleder Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Høydepunkt:
✔ Varierte vandringer på gamle stier
✔ Flotte utsikter på toppene og bad på kysten
✔ Smaken av det genuine Mallorca, med piknik lunsjer av øyas egne råvarer

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (-)
Vi ankommer Palma på kvelden. Her møter vi reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell.

Dag 2    1.vandring: Deia – Puerto Sóller (F, L, M)
Vi spiser frokost på hotellet som alle dager, og reiseleder holder et velkomstmøte hvor han forteller om dagene som venter oss. Første vandring starter ved en av Mallorcas vakreste steder, landsbyen Deia. Etter innblikk i byens bebyggelse og tradisjoner blir det lett vandring på gamle og delvis steinlagte stier langs kysten. Her er variert terreng med korte opp- og nedoverbakker gjennom furuskog og olivenlunder. Vi stopper for en god hjemmelaget lunsj på en gammel, privat «Finca» (typisk spansk, gammel feriebolig). Med smaken av et godt måltid fortsetter vi nedover mot Puerto Sóller. Her blir det tid til et bad for de som ønsker det. På kvelden tar vi en after walk / middag på La Bodega, slik at vi blir "varme i felleskapstrøya". 

Nivå: Lett-medium /Oppover: 250 m/Nedover: 400 m/12 km/Ca 4 timers vandring. 

Dag 3    2.vandring: Mirador de ses Barques - Cala Tuent (F, L) 
I dag skal vi vandre på nordvestkysten, på gamle stier med fast underlag og med en fantastisk utsikt hele veien. En herlig bonus på turen er at vi passerer den fine gamle fincaen Balitx d’Avall (nå restaurant og hotell), bortgjemt i en dal som er omgitt av terrasser med oliventrær. Her kan vi fange opp atmosfæren i en av Mallorcas gamle landlige bedrifter. Vel nede ved kysten avslutter vi med lunsj og mulighet til et bad.

Nivå: Medium /Oppover: 450 m/Nedover: 450m /13 km/ca 4 timers vandring.

Dag 4    Fridag / Ekstra utflukt (F)
Frokost på hotellet og dagen er fri til å slappe av eller reise inn til Palma for de som ønsker det.

Ekstra utflukt: De som ønsker kan bli med reiseleder på utflukt med buss til en vingård i Banyalbufar - eneste sted på Mallorca hvor druesorten Malvasia dyrkes. Vi besøker vinmarkene, som i mai er grønne og fine. Orientering om drift og fremstilling av vin. På langbord smakes 3 ulike viner, 2 hvite og 1 rød, sammen med typiske Mallorca smaker fra Mallorca brød, sobrassada pølse, ulike oster, olivenolje, oliven, fonoll mari, coca de trampo. Til dessert sesongens frukter.  Pris kr. 390,- pr.pers. v/min. 20 deltakere.

Dag 5    3.vandring: Talaia D`Alcudia (440 m) (F, L)
Dagens vandring foregår helt nord på øya, på den vakre halvøya ved Alcudia. Her har vi sjøutsikt nesten hele turen. Vi starter ved havet og vandrer oppover gjennom et vakkert landskap med furuskog. Skogen erstattes av steinet og nakent terreng med ville geiter langs bratte skrenter. Fjellets topp gir oss en fantastisk utsikt over den dramatiske kysten med ideelt bilde av det typiske middelhavslandskapet. Nedover fra toppen går vi på gode stier, og avslutter nede ved havet med et bad og en deilig spansk piknik.

Nivå: Medium+ /Oppover: 350 m /Nedover: 350 m /12 km /ca 4 timers vandring.

Dag 6    4.vandring: Orient – Castell d`Alaró – Alaró (F, L)
Vi starter dagens vandring i Orient-dalen, lett oppover på gode stier blant vakre olivenlunder.  Vi fortsetter litt brattere gjennom helårsgrønn eikeskog før vi kommer til en gammel steinlagt vei som fører oss videre oppover til de flotte ruinene av det gamle Alaro Slott. Herfra har vi panoramautsikt over nesten hele Mallorca. Etter å ha inntatt pikniklunsjen fortsetter vi nedover på gamle stier og veier til Alaro. 

Nivå: Medium /Oppover: 350 m /Nedover: 650 m /13 km/ca 5 timers vandring.

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri til egen disposisjon. På kvelden møtes vi igjen for felles avskjedsmiddag.

Dag 8    Hjemreise (F)
Frokost på hotellet og utsjekk. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Norge på ettermiddagen.

F=frokost   L=lunsj   M=middag

Hotell

VISTASOL ***
Alta Pineda s/n
07181 Magaluf
Mallorca

Leilighetshotell som ligger på en liten høyde mellom Palma Nova og Magaluf. Palma Nova ligger ca 18 km vest for Palma by og ca 28 km fra Palma flyplass.

Hotellet har restaurant, bar, trimrom, oppvarmet innendørs svømmebasseng, utendørs basseng (kun åpent i sesong som vil være væravhengig), petanque bane og lokal dagligvarehandel. Gratis trådløst internett på hele anlegget. Leilighetshotellet har heis og det er 9 etasjer. Det er totalt 176 leiligheter på resorten, og de har myntvaskeri i underetasjen.

Alle leilighetene er nyrenoverte vinteren 16/17 og har separat soverom. Kjøkkenet er utstyrt med både mikroovn, kokeplater, kaffetrakter, vannkoker og brødrister. I tillegg finnes det strykejern og air condition med varm temperatur. Leiligheten består av oppholdsrom, 1 soverom, balkong/ terrasse og TV. Rengjøring av leilighetene tre ganger i uken, skifte av sengetøy/håndklær en gang i uken. 

Det finnes noen restauranter ca 4-5 minutters gange fra resorten. Det finnes en nærbutikk med det meste av dagligvarer i underetasjen på hotellet og et stort supermarked / kjøpesenter 10 minutters gange fra resorten. Kun 200 meter unna finner du en bussholdeplass med forbindelser til Palma. Det tar ca 50 minutter inn til sentrum av Palma og koster ca 1-2 Euro. Taxi inn til Palma tar ca 20 minutter og koster ca 22-25 Euro en vei. Det er ca 200 meter til nærmeste strand og ca 5 minutters gange. 

   

 

 

Kart Mallorca

Temperatur og Klima

Temperatur og Klima

Mallorca er kjent for sin middelhavsvarme, sol og strand. Dette ser vi spesielt i sommermånedene, hvor temperaturen gjerne går over 27 grader, og i vintermånedene går temperaturen sjeldent under 10 grader på dagtid. 

Palma de Mallorca

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

15

4

5

Februar

16

4

5

Mars

17

5

5

April

19

7

5

Mai

23

11

4

Juni

27

15

2

Juli

31

17

1

August

31

18

2

September

28

16

4

Oktober

23

12

6

November

19

8

6

Desember

16

5

6