Sør-England

Det er ikke rart at det sørlige England omtales som en sann juvel. Området har utallige skatter å vise frem og på denne reisen gir vi deg en perlerekke av enestående opplevelser. 

Vi skal vandre i koselige gater, ta kanalbåt, få omvisning på et college, besøke Shakespeares fødehjem og drikke «afternoon tea».

Vi bor på et tradisjonelt hotell i historiske Banburry, midt i den engelske landsbyidyllen. Herfra besøker vi Shakespeares Stratford-upon-Avon, flotte Oxford samt enestående Cotswolds med sine vakre landskap. 

Rundt oss har vi det erkeengelske landskapet med grønne enger og blomstrende hager, landsbyidyller med torvtekte hus og vindskjeve puber – det er bare å la seg sjarmere i senk! 

Med oss har vi en lokalkjent og dyktig reiseleder.

Høydepunkter:
✔ Shakespeares fødehjem
✔ Sjarmerende landsbyidyll
✔ Universitetsbyen Oxford
✔ Tur med kanalbåt

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

MERCURE BANBURY WHATELY HALL HOTEL ***
17-19 Horse Fair, Banbury

Godt hotell som ligger i en bygning fra 1600-tallet, omgitt av frodige hager og med gangavstand til severdigheter, restauranter og shopping. Hotellet har egen restaurant og bar samt døgnåpen resepsjon.

Rommene varierer i størrelse og utforming grunnet den eldre bygningen. Alle rom har kaffe- og tekoker, skrivebord, TV og bad med hårføner. Wifi tilgjengelig mot gebyr.

Swift restaurant tilbyr 1600-talls innredning med eikepanel, en peis og jernlysekroner. Horton bar er hyggelig innredet og her er det også mulig å ta en liten matbit.

Hotellet ligger på det berømte Banbury Cross, 5 minutter til Broughton Castle og 15 minutter til Upton. 

    

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer London tidlig ettermiddag og tar buss videre til Banbury (ca. 1,5 time) for innsjekk. På kvelden møtes vi igjen for velkomstmiddag på den unike puben Ye Olde Reine Deer.

Dag 2    Byvandring og kanaltur (F)
Dagen starter med en guidet byvandring i Banbury. Store deler av Oxfordshire er kanaler og gjennom Banbury går Oxford Grand Canal. I Banbury ligger også englands eldste båtbyggere og de er fortsatt aktive. Etter vandringen tar vi derfor en tur med disse "narrowboats", som glir langsomt og fredfullt frem i kanalene. Resten av dagen og kvelden fri.

Dag 3    Utflukt til Stratford upon Avon (F, L)
Heldags utflukt med buss til den sjarmerende byen Stratford-upon-Avon, mest kjent som William Shakespeares fødested, vakkert beliggende ved elven Avon. Vi ser huset der Shakespeare ble født og fordyper oss i forfatterens liv. Den berømte dramatikeren ble født rundt 1564 i et vakkert bindingsverkshus og var sønn av en rådmann og hanskemaker. I 1584 startet han sin karriere på teatrene i London hvor han var aktiv til omtrent 1613. Deretter vendte han tilbake til Stratford-upon-Avon og døde tre år senere. William fikk tre barn med Anne Hathaway, men den tredje generasjonen fikk ingen barn, og derfor anses det i dag at Shakespeare ikke har noen etterkommere. Underveis spiser vi lunsj på en hyggelig restaurant.

Dag 4    Oxford (F, L)
I dag går turen med buss til Oxford, den eldste universitetsbyen i England. Themsen renner gjennom byen og er med på å danne et vakkert bybilde. Mange betegner faktisk Oxford for å være drømmebyen med flotte bygninger og god harmoni i alt man ser.

Historien til universitet i Oxford går tilbake til 1000-tallet og vi skal besøke Magdalen College hvor vi får en guidet omvisning. Videre blir det byvandring i de sjarmerende gatene og til lunsj serveres vi en klassisk Afternoon Tea.

Dag 5    Cotswold (F, M)
Heldags busstur gjennom utrolig vakre og pittoreske Cotswold, som er rene idyllen med sine klassiske engelske hager og koselige cottages. 

Vi tilegner en hel dag på å oppleve enestående landskap og typisk engelsk landsbyidyll. Turen går gjennom Cotswolds – av den engelske regjeringen utnevnt til «area of outstanding beauty». Cotswolds dekker et område på omkring 2000 km² som preges av gamle bøkeskoger og grønne enger på berg av underjordisk kalkstein. Kalk er et forholdsvis porøst materiale som med tiden har blitt formet til et aldeles enestående landskap. Tid til lunsj underveis på egenhånd og på kvelden spiser vi felles middag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet.

Dag 6    Hjemreise (F)
Etter frokost og utsjekk kjører bussen oss tilbake til flyplassen i London for retur til Norge på ettermiddagen. 

F= frokost     L= lunsj     M= middag