Toscanas hjerte - Pensjonistforbundet

Denne delen av Italia tilbyr utallige kulturskatter, stemningsfulle middelalderbyer og karakteristiske oldtidsbyer – alt i et usedvanlig vakkert og bølgende landskap. En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter.

Vi har skreddersydd et turprogram der du vil oppleve høydepunktene i Toscana. Du kan selv velge hvilke utflukter du vil være med på, slik at du får den turen du drømmer om. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa og dagsutflukt til Pistoia er inkludert i prisen. Vi bor sentralt i den sjarmerende kulturbyen Montecatini og herfra tar vi også utfluktene. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis.

Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!

Høydepunkt:
✔ Middelalderbyen Siena
✔ Firenze og Lucca
✔ Chianti-området og San Gimignano

Turen er i samarbeid med:

Pris fra:
7 950,-
Dager:8
Inkludert:
• Fly tur retur Gardermoen-Pisa med alle skatter og avgifter
• Transport og utflukter i henhold til program
• Overnatting 7 netter i dobbeltrom med frokost
• Skandinavisktalende reiseleder i Italia

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• øvrige måltider
• Tips

Tilvalg:
7 middager på hotellet (halvpensjon) kr 570,-
(Velges ved bestilling av reisen)

Utflukter :
Disse bestilles samtidig med reisen og betales før man reiser.
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     ANKOMST
Ankomst Pisa flyplass på ettermiddagen. Her blir vi møtt av reiselederen og sammen tar vi buss til vår nye hjemby for uken: Montecatini (ca. 2 timer). Vi sjekker inn på vårt hotell og slapper av etter reisen. På kvelden møtes vi for byvandring og kanskje frister det med en gelato?
 
Dag 2     VALGFRI UTFLUKT: FIRENZE
Ekstra: Dagens utflukt går til renessansens og Toscanas hovedstad, Firenze.
Vi tar lokaltoget, og vel fremme blir vårt første stopp matmarkedet, der vi får smaksprøver på deilige oster og skinker. Vi spaserer så til San Lorenzo-kirken, og her møter vi guiden vår som vil være med oss hele dagen. Vi får mange estetiske inntrykk fra de sjarmerende smugene og den unike atmosfæren. Vi vil besøke de vakreste attraksjonene, og har du lyst til å se en kopi av David av Michelangelo, så gjør vi det. (Originalen står på Accademia-museet, og der er det lang kø)
Vi tar oss også tid til å titte i de fristende butikkene.
Tilbake i Montecatini på ettermiddagen.
 
Pris for dagstur til Firenze: kr 390,- (min. 15 deltakere)
 
Dag 3     PISTOIA
Vi setter oss på toget og nyter synet av de frodige åsene fra vinduene på vei til Pistoia. Denne byen er regnet som den mest genuine i Toscana grunnet sin autentiske sjarm. Vi spaserer i de brosteinsbelagte smågatene og merker en umiddelbar harmonisk atmosfære. Den livlige markedsplassen må bare besøkes og nytes på en av de mange gode fortauskafeene. Her blir det mulighet for å spise lunsj. Vi er tilbake i Montecatini på ettermiddagen. Resten av dagen står fritt til disposisjon, men for de mest aktive anbefales å ta en tur med kabelbanen fra 1898 opp til Montecatini Alto. Gamlebyen som det heter på norsk, inviterer til fantastisk utsikt og bugner av romantiske og gode restauranter.
 
Dag 4     VALGFRI UTFLUKT: LUCCA
Ekstra: Vi tar toget til Lucca. 
Denne sirkelformete byen er omgitt av en bred bymur som gir fornemmelsen av dramatisk storhetstid. Vi har med oss guide som forteller om byens rike historie og sammen spaserer vi rundt. Her vil du få mange vakre bildemotiver fra de pittoreske bygningene. Lunsj spiser vi på egenhånd før vi setter kursen mot Montecatini. Vi er tilbake på ettermiddagen.
 
Pris for dagstur til Lucca: kr 340,- (min. 15 deltakere)

Dag 5     FRI TIL EGEN DISPOSISJON
 
Dag 6     VALGFRI UTFLUKT: CHIANTI
Ekstra: Dagens utflukt går til vinområdet Chianti
Vår første stopp er et besøk til den lille vinbyen Greve in Chianti. I løpet av dagen spiser vi lunsj på en lokal vingård. Vi setter oss så på bussen, og oppdager at landskapet blir mer og mer eventyrlig med vinranker og gårder. Vi stopper i Castellina før vi kjører videre til middelalderbyen San Gimignano. Byen blir av mange omtalt som “Middelalderens Manhattan” grunnet sine skyhøye tårn. Vi går hver for oss på oppdagelsesferd og føler nærmest at vi er med i en gammel ridderfilm. Vi besøker Cisterne-plassen og møter verdensmesteren i hjemmelaget iskrem. Nok en gastronomisk opplevelse venter. Vi er tilbake i Montecatini sent på ettermiddagen.
 
Pris på dagstur til Chianti: kr 740,- (min. 15 deltakere)
 
Dag 7     VALGFRI UTFLUKT: SIENA
Ekstra: Dagens utflukt går til den fantastiske middelalderbyen Siena. 
Ferden bærer gjennom flotte og bølgete landskap før vi ankommer denne vakre provinshovedstaden med sine gotiske mursteins bygninger. Kombinasjonen av den frodige naturen og de skjønne byggverkene blir et minne du sent vil glemme. Det blir mulig å besøke domkirken, som omtales som den vakreste i verden. Resten av dagen brukes til å oppdage byens sjarmerende smug på egenhånd. Vi tar bussen tilbake til Montecatini på ettermiddagen.
 
Pris på dagstur til Siena: kr 630,- (min. 15 deltakere)
 
Dag 8     HJEMREISE
Vi spiser frokost på hotellet og tar bussen tilbake til Pisa. Vi spaserer til torvet med det skjeve tårnet i Pisa, domkirken og dåpskapellet. Visste du for eksempel at det var her Galileo Galilei oppdaget pendelens prinsipp? Vi setter så kursen for flyplassen og takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Hotell

HOTEL BIONDI **** (Italiensk standard)
Viale IV Novembre, 83
51016 Montecatini Terme

Et enkelt, men hyggelig og godt turistklassehotell beliggende sentralt i den termiske byen Montecatini. Hotellet har hage med terrasse, innendørs svømmebasseng, restaurant og bar. Det tilbys gratis WiFi i fellesområdene. Alle rom har klassisk innredning, klimaanlegg (kun i høysesong) og dusj/WC, telefon, TV, safe, minibar, hårføner og internettilgang.

Hotellrestauranten serverer lokale spesialiteter på kveldstid og en frokostbuffét med søtt og salt hver morgen. 

    

 

Generell informasjon

Italia, landets tradisjoner og kuriositeter, betraktninger fra vår reiseleder i Italia, Ole Dyck Madsen.

Det å beskrive Italia og italienerne med få linjer er vanskeligere enn man tror. Landet er så fullt av ulikheter at man egentlig forundres over at det er ett land. Men det var det heller ikke før samlingen i 1861, hvor man flyttet hovedstaden fra Torino kortvarig via Firenze og så til Roma i 1871. Intil det var Italia oppdelt i mange små stater. Dette har nok medvirket til de store forskjellene fra en region til en annen, både kulturelt og også mentaliteten hos italienerne. Landets geografiske utstrekning med Alpene i nord, de vinkledde bakkelandskaper og den herlige kysten har også hatt en innflytelse på ulikhetene.

Felles for alle italienere er at det er det folk, som historisk har kraftigst påvirket Europas kulturelle utvikling fra etruskerne, romerne over Renessansen og opp til det moderne Europa. Således et kulturelt folk, men også et folk med stor livsglede!

Når man som fremmed turist kommer til Italia oppdager man at italienernes språkkunnskap ikke er så stor. På de tradisjonelle turiststeder snakkes både engelsk og ofte også tysk eller fransk, men utenfor allfarvei er det ganske begrenset. Dette blir likevel sjeldent en hindring for å kommunisere eller få nye venner. Ved hjelp av smil, imøtekommenhet og et imponerende gestikulert tegnspråk løses alle hverdagens store og små utfordringer. Ja, man sier at den eneste måte å få en italiener til og tie stille på, er å tvinge ham til å holde hendene i lommen! Selv når de snakker i mobiltelefonen, som de gjør både titt og ofte, understreker de deres uttalelser med kraftige håndbevegelser.

Italienerne har 4 religioner; Katolisismen, mamma, fotball og maten! Den viktigste av disse er mamma! Hun er det naturlige samlingspunkt. Familiefølelsen er sterk og fordommene om at italienerne bor hjemme er ikke uten grunn, ofte flytter man først hjemmefra i 30-35 års alderen.
De øvrige 3 er vel stort sett like viktige der katolisismen stadig har et kraftig grep om folket og kirkene er fylt til bristepunktet søndag formiddag. Fotball kommer man aldri utenom og er det store samtaleemne når man treffes på de ulike kaffebarene. Maten er et helt kapittel for seg selv. Liksom landet så er det innenfor gastronomien store forskjeller mellom Italias 20 regioner. Det italienske kjøkken er ikke bare pizza, pasta og lasagne, men bugner av tradisjoner, lekre og friske råvarer og en utrolig respekt for det kulinariske. Her lever man virkelig for å spise og måltidene er dagens høydepunkter. Hver enkelt region, provins og kommune har sine egne retter, hver lille landsby har sine særegne pølser, skinker og oster, og det er ikke tilfeldig at så vel Slow Food- som Kilometer Zero-bevegelsene er oppstått nettopp i Italia. Til de mange gode matrettene hører jo et godt glass vin! Italia er i dag verdens største vinprodusent. På dette området var landet tidligere kjent for ganske billig masseproduserende vin, men nå er Italia blitt en reell konkurrent til de franske årgangsviner. Det lages riktig mange gode og spennende viner i Italia! Og kan kjøpes til overkommelige priser!

På det kulturelle området kan ingen andre land sammenlignes med Italia, her finnes mer enn halvdelen av verdens kulturelle og historiske bygninger og monumenter. Det er kunst og historie på hvert eneste gatehjørne! Så når man en gang er blitt grepet av Italia og alt det italienske, så blir man aldri ferdig! Det er alltid nye severdigheter, områder, matretter og vin, som bare venter på å bli oppdaget!

Dette er La Dolce Vita, livsnyternes eget hjemland!

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
1/5Oslo GardermoenToscanas hjerte 87 950,-BestillMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
4/9Oslo GardermoenToscanas hjerte Mer enn 87 950,-BestillMere informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 0,- for medlemmer av Pensjonistforbundet. OBS! Begrenset antall. Medlemsnummer må oppgis ved bestilling.
Tillegg for enkeltrom for ikke medlemmer av Pensjonistforbundet er på kr. 1 600,-

Flytider med Norwegian:
Oslo-Pisa     13:30-16:25
Pisa-Oslo     17:05-20:00

Tilvalg:
7 middager på hotellet (halvpensjon) kr 570,- (Velges ved bestilling av reisen).

Utflukter :
Disse bestilles samtidig med reisen og betales før man reiser. 

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.