Vakre fotturer Tyrol

Bli med på et aktivt sommereventyr til Ötztal i Østerrike! Imponerende utsikter over fjell og isbreer, idylliske landskap med blomstrende enger, små alpine gårder og beitekyr med bjeller.

Vi går mellom store fjell, skarpe topper og blåhvite isbreer, men holder oss i et moderat og relativt enkelt terreng, på merkede turstier som snirkler seg gjennom daler, mellom enger, i skog og over fjellskråninger. Underveis slapper vi av og spiser våre matpakker på et koselig gjestehus eller i naturen ved en liten elv eller med en spesielt fin utsikt.

Vi bor fast på det hyggelige familiedrevne hotellet Zum Hirschen i Längenfeld, hvor vi også spiser middag sammen hver kveld. Med oss har vi både en lokal vandreguide samt en norsk reiseleder. På denne turen bør man være vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi rundt 3-5 timer, og turene kan være krevende da vi delvis går i terreng med mye stigning. Gode vandresko er viktig. 

Høydepunkt:
✔ 5 vandredager i spektakulære omgivelser i Ötztal-regionen
✔ Vakre Piburger See
✔ Hengebroen og fossefallet Stuibenfall
✔ Mye inkludert

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1    ANKOMST (M)
Avreise fra Oslo tidlig på morgenen, via Wien til Innsbruck. Ankomst Innsbruck tidlig formiddag og buss videre til Längenfeld (ca. 2 t). Innsjekk og velkomstdrink. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet som alle kvelder.

DAG 2    1. VANDRING (F, ML, M)
Vi starter med en lett alpinvandring til fjellene over grendene Weilfeld Burgstein og Brand, 200 høydemeter over Längenfeld. Vakre utsikter, blomstrende enger og to rustikke grender.

Ca. 2,5 timer / ca. 5,5 km. / ca. 340 høydemeter

DAG 3    2. VANDRING (F, ML, M)
Idag skal vi vandre i høyden. Vi tar oss med taubane fra Ötz til Hochötz (2 020 m) og herfra finnes det flere flotte vandreruter. Vandreguiden ser an vær, vind og gruppens nivå. Etter endt vandring tar vi taubanen ned til dalen igjen.

Ca. 2-5 timer / ca. 5-10 km. / ca. 500 høydemeter

DAG 4    3. VANDRING (F, ML, M)
Dagen starter med buss til Gries (1 569 m). Herfra følger vi en skogsti til Vorderen Sulztalalm (1 898 m). Alpinlandskapet ligger i en liten, rolig dal i utkanten av skogen, og vi nyter stillheten og naturen. Vi fortsetter til Amberger Hütte (2 136 m). Rett nedenfor hytta ligger en liten innsjø der man har mulighet for et bad. Her har du fantastiske utsikter over isbreer og fossefall.

Ca. 5 timer / ca. 12 km. / 560 høydemeter

DAG 5    4. VANDRING (F, ML, M)
Dagens vandring går langs fossefallet Stuibenfall som med sitt fall på 159 meter er Tyrols største foss. En ny sti og trinnkonstruksjon med over 700 trinn og en 80 meter lang hengebro gjør at vi kommer helt opp mot fossefallet. 

Ca. 3 timer / ca. 8 km / 400 høydemeter

DAG 6    5. VANDRING (F, ML, M)
Buss til Habichen (820 m) og vandring rundt den skjulte perlen Piburger See (920 m), også kalt «fjellenes speil». Vakkert landskap og en av de varmeste badesjøene i Tyrol.

Ca. 3 timer / ca. 9 km / 100 høydemeter

DAG 7    FRIDAG (F, M)
Dagen er fri til å slappe av eller utforske området på egenhånd.

DAG 8    HJEMREISE (F)
Transport til flyplass og retur til Norge 

F = frokost     ML = matpakke-lunsj    M = middag

Hotell

HOTEL ZUM HIRSCHEN ***
Oberlängenfeld 11
6444 Längenfeld 

Koselig familiedrevet hotell som ligger i en historisk bygning fra 1590 i sentrum av Längenfeld, 500 meter fra Aqua Dome spa-senter. WiFi er tilgjengelig uten kostnad. Hotellet tilbyr flere hyggelige fellesområder, restaurant, et spaområde med badstue, dampbad og solarium, samt panoramautsikt over Ötztal-Alpene.

Alle rom er innredet med tradisjonelle tremøbler, bad med hårtørker, safe, TV, telefon og gratis Wifi. 

Restauranten serverer østerrisk og internasjonal mat. Halvpensjon inkluderer en rikholdig frokostbuffé og buffet- eller 3 retters middag.

Gjester har også gratis adgang til Aqua Dome innendørs og utendørs bassengområde (hver dag unntatt avreisedagen).