Vinsmaking i Chablis og Champagne

Bli med vår vinekspert Liora Levi til Frankrike og smak og lær om de fantastiske vinene fra Chablis og Champagne. Vi starter reisen i Chablis hvor vi besøker to vinprodusenter håndplukket av Liora. Deretter skal vi til Reims i Champagne hvor vi selvfølgelig skal få smake på den berømte boblende drikken. Alle vinprodusentene vi skal møte er representert på det norske markedet. Til god vin hører god mat, så vi har valgt gode restauranter til felles middager.

REISELEDER

Liora Levi er kanskje mest kjent som «vindama» på TV2’s God Morgen, Norge. Hun er også skribent for Maison Mat & Vin og har også sin egen blogg.  Hun er norsk og nordisk mester for vinkelnere. Liora er reiseglad, blid og sprudlende og deler sin kunnskap om vin på en folkelig måte. 

Status:
Fullt

Hotell

BERGERAND’S – RELAIS DE LA BELLE ETOILE
4 rue des Moulins
89800 CHABLIS

Et hyggelig, tradisjonelt hotell med vinkjeller, sentralt i Chablis. Enkle rom hvor alle har forskjellig dekorasjon og størrelse.

   

HOTEL RESTAURANT CAMPANILE REIMS CENTRE CATHEDRALE
37 Boulevard Paul Doumer
51100 Reims

Turistklassehotell som ble totalrenovert i 2011 og har moderne og komfortable rom. Hotellet ligger ca 1 km fra det historiske sentrum i Reims og fra katedralen.

   
 

Program

Dag 1 – fredag 26. mai (LB, M)
Avreise fra Gardermoen, direktefly til Paris. Vi blir hentet på flyplassen og kjøres til Chablis, ca 2,5 timer. Vi får sandwichlunsj servert om bord i bussen. Chablis er en liten by mellom Paris og Dijon og er det nordligste distriktet i vinregionen Burgund. Vi sjekker inn på hotellet. Felles middag på kvelden på en god lokal restaurant (3 glass vin inkludert). 
 
Dag 2 – lørdag 27. mai (F, L, M)
I dag blir det tidlig frokost. Ca kl 10 skal vi besøke vinprodusent Louis Moreau som har norske aner. Vi får omvisning på vinmarkene og selvfølgelig får vi smake på vinene som produseres her.
Ca kl 13.00 blir det lunsjbuffet med vin på L’Obediencerie hos vinprodusenten Laroche
Etter lunsj blir det omvisning med smaksprøver.
Vi kjører videre til Reims i Champagne-distriktet, ca 2,5 timers kjøring. Reims historie strekker seg tilbake til romertiden, og har spilt en svært viktig rolle i fransk historie. Her finner vi en av Europas vakreste bygninger fra middelalderen, den gotiske katedralen som står på Unescos verdensarvliste. Her ble de fleste franske konger kronet. Mange av de gamle husene ble ødelagt under 1. verdenskrig, og ble gjenoppbygd på 1920-tallet i Art Deco stil. Her sjekker vi inn på hotell, før vi spiser en god middag på en hyggelig restaurant. 

Dag 3 – søndag 28. mai(F, M)
I dag har vi dagen på egen hånd til å utforske byen, og du bør ta deg tid til å besøke den vakre katedralen. Det er også bra shopping for de som ønsker det. Reiselederen har tips. Lunsj ordnes på egen hånd, men vi samles til felles middag om kvelden. 

Dag 4 – mandag 29. mai (F, L)
Det blir tidlig frokost før vi sjekker ut. Vi skal besøke Champagnehuset Charles Heidsieck. Lunsj spiser vi i nærheten før vi skal videre på besøk og smaking hos Champagne Mailly. Vi kjøres deretter til flyplassen i Paris (ca 1,5 time) og flyr tilbake til Norge.

 

F=Frokost, L= Lunsj, LB= Lunsjboks, M= Middag