Wien - Musikkens og romantikkens hovedstad

Vakre Wien er en raffinert perle med mye å se og gjøre. Klassisk musikk, imponerende arkitektur og den sjarmerende kafékulturen er bare noe av det vi får oppleve.  

Donau deler byen i to og skaper idylliske turstier og grøntarealer. Severdighetene ligger nært hverandre, med gangavstand til det meste. Selve bykjernen, den gamle delen av byen, er på UNESCOs verdensarvliste og fremtoner som et stort utendørs museum.

Vi skal få med oss det beste av Wien og omegn: byvandring, klassisk konsert, god mat og drikke,  fyrstelige og overdådige palasser samt UNESCO listede og vakre Wachau. Med oss fra ankomst har vi vår svensktalende og dyktige guide og reiseleder Andrea.

Opplev våren med oss i romantikkens og musikkens hovedstad!

Høydepunkt:
✔ Bykjerne på verdensarvliste
✔ Guidet omvisning på Schönbrunn Palass
✔ Godt hotell og gode restauranter
✔ Privatkonsert i Mozart House

Dette er en reise i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Wien midt på dagen hvor vi møter vår guide og reiseleder Andrea. Vi tar så buss til hotellet for velkomstmøte og innsjekk. På kvelden rusler vi ut i nærområdet og spiser middag på en lokal restaurant.

Dag 2    Byvandring i Wien (F)
I dag vil Andrea vise oss høydepunktene i byen til fots. Vi går gjennom de gamle smale gatene for å se de historiske severdighetene. Vi passerer blandt annet Imperial palasset, Operahuset og Loos Hus.  Vi vil også bli kjent med den berømte shopping gaten i Wien med sine eksklusive og tradisjonelle butikker. Midt i shopping gaten ved Kärnterstrasse passerer vi også det mest kjente landemerket av alle, Stephansdom. Vi har et stopp på en av de berømte cafeene her for en kaffe og en kake. 

Dag 3    Fridag. Ekstra: Heldagsutflukt til UNESCO listede Wachau (F)
Dagen er fri til å utforske byen på egenhånd.

For de som ønsker kan man være med på en utflukt til UNESCO listede Wachau. Vi reiser med buss fra hotellet etter frokost for å besøke denne vakre regionen. Vi besøker noen av de flotte gamle byene her, har en guidet omvisning på Abbey Melk, byvandring i Dürnstein eller Krems og spiser også lunsj på en tradisjonell restaurant i Melk eller Spitz. 

Pris kr. 890,- per person inkl. lunsj (min. 15 pers.) 

Dag 4    Busstur i Wien og besøk på Schönbrunn Palass (F, M)
Etter frokost hentes vi med buss for bysightseeing samt en omvisning på flotte Schönbrunn palass. På ettermiddagen blir det avskjedsmiddag med påfølgende klassisk privatkonsert i Mozart House. 

Dag 5    Hjemreise (F)
Transport til flyplass for retur til Norge på ettermiddagen.

F=frokost       M=middag

Hotell

HOTEL WANDL ****
Petersplatz 9, Innere Stadt (bydel 1)
1010 Wien

Godt hotell som ligger i Wien sentrum, bare 200 meter fra Stefansdomen og 250 meter fra handlegaten Kärntner Straße. Hotellet ligger i en bygning som kan dateres tilbake til 1850, og har heis og en døgnåpen resepsjon. Her tilbys gratis Wi-Fi overalt og moderne rom med flatskjerm-TV med satellittkanaler.

Alle rommene har tregulv og bad med hårføner og gratis badeprodukter. Våre rom har en fin og rolig beliggenhet, inn mot en indre bakgård med glasstak over.

Wandl Hotel har en bar som byr på et bredt utvalg av varme og kalde drikker, og hver morgen får du servert en frokostbuffé på hotellet.

Stephansplatz undergrunnsstasjon (linje U1 og U3) kan nås på 2 minutter til fots.