Nyttår i Roma

Bli med å ta del i nyttårsfeiringen i Roma sammen med vår reiseleder Nils Krister Larsen og hans kone Siri Holst Larsen, som er kunsthistoriker. De har arrangert mangfoldige turer hit gjennom de siste 20 årene, og de gleder seg veldig til å dele sine kunnskaper med deg.

Det vil bli daglige vandringer for å se de mest kjente stedene og samtidig oppleve noe av den fantastiske kunsten, kulturen og historien som Roma rommer. Vi besøker også Campo di Fiori, blomster- og frukttorget som ingen bør gå glipp av, spaserer rundt i Trastevere og ser selvsagt den imponerende julekrybben på Petersplassen hvor vi også skal oppleve pavens messe 1. nyttårsdag.  Reiseleder vil også foreslå og legge til rette for felles måltider på hyggelige steder på de dagene der middag ikke er inkludert for de som ønsker å spise i felleskap. 
Det er alltid spesielt å være i Roma og å ta del i nyttårsfeiringen i den "evige stad" er for mange en sterk og betydningsfull opplevelse.    

Vi skal bo i Birgittasøstrenes klosterhotell på Piazza Farnese. Sentralt beliggende med kun få minutters gange til Campo di Fiori, Piazza Navona, Pantheon og mange andre historiske severdigheter, kan vi ikke være bedre plassert. Her skal vi få høre Birgittasøstrens usedvanlige historie om den hellige Birgitta som kom til Roma på 1300 - tallet. Og ikke minst vil vi bli invitert til å ta del i deres sang og messer i et av Romas vakreste kirkerom, om man selv ønsker. 

Vi hører klokkene ringe inn det nye året mens vi skåler i champagne på klosterets tak og lar oss rive med av et praktfullt fyrverkeri.

Velkommen til en ny og innholdsrik tur til Roma!

  

‘Det er våre kunnskaper og vår kjærlighet til Roma vi vil dele med dere, slik at vi kan gi dere glade og minnerike opplevelser og en flott feiring inn i det nye året.’

Høydepunkt:

•    Bo sentralt i Birgittasøstrenes vakre klosterhotell
•    Pavens messe 1. nyttårsdag
•    Lokalkjent guide og reiseleder
•    Festlunsj hos Birgittasøstrene

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: AVREISE (M)
Avreise fra Oslo med Norwegian via Stockholm til Roma. Ankomst i Roma hvor vi blir møtt av vår reiseleder i ankomsthallen. Vi tar buss fra flyplassen til klosterhotellet for innsjekk. For de som ønsker vil det være mulighet for en hyggelig spasertur i nærområdet før vi har felles middag i klosteret på kvelden.   

DAG 2: BYVANDRING I NÆRMILJØET (F)  
Etter frokost utforsker vi området rundt der vi bor. Klosteret ligger midt i det historiske sentrum og har kort avstand til flere kjente severdigheter som f.eks Pantheon og Piazza Navona. Det ligger også flere kirker på vår vei der vi kan vie litt tid til å se arbeider av Bernini, Rafael og Caravaggio. Vi finner et hyggelig sted for lunsj underveis (ikke inkl.).  Ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 3: BYVANDRING I NORDMENNENES FOTSPOR (F, M)
Etter frokost vandrer vi for å se etter spor av de nordmennene som har vært her før oss som blant annet Bjørnson, Ibsen og Undset. Vi finner et hyggelig sted for lunsj underveis (ikke inkl.). Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon. Felles middag i klosteret på kvelden.

DAG 4: UTFLUKT TIL MIDDELHAVET (F, M)
Etter frokost tar vi turen ut til sjøen, Middelhavet. Vi spaserer til lyden av bølgene og tar en aperitiff før vi vender tilbake til byen. Vi vil få litt tid på egenhånd før felles nyttårsaften middag i klosteret. Vi vil så få tilbud om å være med på en musikalsk stund i søstrenes klosterkirke før vi spretter champagnen og skåler det nye året inn fra klosterets flotte takterrasse.

DAG 5: FESTLUNSJ OG HØYMESSE (F, L)
Etter frokost går vi til Peterskirken for å overvære høymessen som ledes av paven. Vi går tidlig fra klosteret for å sikre oss gode plasser. Dette er en stor opplevelse. Etter høymessen inviterer Birgittasøstrene til festlunsj. På ettermiddagen vil vi tilby en vandring til Trevifontenen for å ta farvel med byen for denne gang. For de som vil kan vi finne et koselig sted for litt kveldsmat og kanskje noe godt i glasset før vi spaserer hjem. 

DAG 6: HJEMREISE (F)
Frokost og utsjekk. Avreise med buss fra klosteret til flyplassen for hjemreise til Norge. 


F=Frokost    L=lunsj        M=Middag

Hotell

HOTEL CASA DI SANTA BRIGIDA
Piazza Farnese, 96, 
00186 Roma 

Dette hotellet blir drevet av nonnene i Brigitta klosteret. Det ligger veldig sentralt til rett på Piazza Farnese med gangavstand til mange historiske severdigheter. Huset er fra 1300-tallet og oser av historie. Klosteret har en restaurant/spisesal, bibliotek og en takterrasse. Rommene har air-condition, telefon, bad/toalett og wifi er tilgjenglig.
          

Kart

Kart