Avreise fra med fly til Venezia. Ved ankomst blir vi hentet på flyplassen og kjørt til skipet som ligger utenfor Venezia. Etter innkvartering i lugarene møtes vi for kapteinens velkomst cocktail, presentasjon av mannskapet og middag om bord.
Dogepalasset, også kjent som Palazzo Ducale, er et av byens symbolske steder. Fundamentene til det nåværende palasset stammer fra det 12. århundre. Den imponerende bygningen med et rikt dekorert interiør regnes som et gotisk mesterverk. Her kan vi se verk av Tintoretto og Veronese mens vi spaserer gjennom de enorme hallene. Vi krysser den berømte Sukkenes bro til palassets fengsler. Broen, som ble bygget på 1600-tallet, ble en gang brukt til å bringe fanger fra cellene sine til rettssalen.
Palassets balkonger og vinduer tilbyr fantastisk utsikt over byen og kanalene. Vi får litt fritid på Markusplassen etter omvisningen.
Sen morgen cruiser vi ut i Venezia-lagunen. Vi kan nyte den fantastiske utsikten fra soldekket. Kanalene og øyene danner en gigantisk labyrint og vi glir forbi de travle båtene og det unike landskapet.
Vi kommer til øya Mazzorbo og krysser trebroen til sjarmerende Burano, kjent for sine fargerike hus og tradisjonelle blondehåndverk. Vi får tid til å utforske Burano på egen hånd.
Om ettermiddagen blir det vinsmaking på Venissa-vingården. Øya Mazzorbo har nemlig en velbevart hemmelighet; Doronadruene som Gianluca Bisol og sønnen hans, Matéo, dyrker for å lage sin Venissa-vin. I 2009, da Gianluca forlot kirken på øya Torcello, la han merke til en vingård i de tilstøtende hagene. Han snakket med eieren av hagen mens hun jobbet, og hun fortalte ham alt om vinrankene som faren hennes hadde plantet – inkludert en gammel venetiansk druesort kalt Dorona. Eieren hadde vurdert å ødelegge vinrankene før hun og Gianluca møttes. Lite visste hun at hun hadde de siste 150 doronaplantene. Familien Bisol bestemte seg for å ta stilkene, dyrke druene og produsere vinen som en gang ble servert på bankettene i Dogepalasset. Etter betydelig «forskning» lager de nå en sjelden, unik og verdifull vin basert på gamle tradisjoner.
Kvelden på egen hånd i Mazzorbo. Oppdag den tidløse atmosfæren på denne lille øya, langt fra Venezias kjas og mas.
Vil tilbringer morgenen om bord mens vi cruiser til Chioggia. Vi krysser den venetianske lagunen, som strekker seg nesten 48 km. Dens panoramautsikt har trollbundet besøkende siden tidenes morgen. Mot sør beskytter en sandbanke, kalt Lido, lagunen mot Adriaterhavet. Vi nyter dette spektakulære landskapet mens vi kanskje nipper til en forfriskning på soldekket.
Om ettermiddagen skal vi besøke Padova, hjemmet til St. Antonius. Padova er en opplevelse man bør få med seg når man i Veneto-regionen.
Byen er hjemsted for mange fornemme steder, som det middelalderske Palazzo della Ragione, Piazza delle Erbe og Prato della Valle – et stort torg omgitt av kanaler og statuer. Vi besøker basilikaen St. Antonius av Padova, kjent som et byggverk uten en presis arkitektonisk stil, men som blander romanske og bysantinske elementer med gotiske trekk.
Tilbake til skipet og vi cruiser tilbake til Venezia når solen går ned.
I dag blir det omvisning i basilikaen Santi Giovanni e Paolo i Castello-distriktet, i Venezias historiske sentrum, og som er en av de mest imponerende religiøse bygningene i byen. Kirken inneholder de siste levningene av doger og berømte personer som bidro til å forme dens historie. Deres høytidelige, monumentale graver har gitt basilikaen kallenavnet «Venezias pantheon».
På ettermiddagen får vi tid til å utforske byen på egen hånd.
Om kvelden blir det «gallamiddag» om bord.
Vi spiser frokost om bord før vi sjekker ut og setter kursen mot flyplassen for hjemreise.