Avreise fra Gardermoen med direktefly til Venezia, hvor vi blir hentet på flyplassen og tatt med til hotellet i Bassano.
I dag vandrer vi gjennom et idyllisk landskap som minner om Toscana. Vi starter fra det historiske sentrum av Marostica, kjent for sin «Partita a Scacchi». Dette er et sjakkspill med levende brikker som finner sted annethvert år på torget. Vi passerer gjennom Bassanese-porten og følger bymurene. Til slutt når vi landsbyen Borgo Giara ved foten av Pauso-høydene og det imponerende San Sebastiano-klosteret fra 1400-tallet. En særdeles pittoresk tursti fører oss videre gjennom San Floriano-dalen, forbi vinmarker, olivenlunder og kirsebærplantasjer, til vi når den lille kirken Sant’Agata. Herfra vender vi tilbake via San Floriano til Marostica.
Om ettermiddagen fortsetter turen til Bassano del Grappa, med den staselige trebroen over elven, designet av Palladio. Byen er også kjent for sitt grappa-destilleri, og en smak av det berømte italienske brennevinet er selvsagt inkludert.
Effektiv vandring: ca. 3,5 timer
Høydeforskjell: ca. 300 m
I dag vandrer vi rundt i byen Vicenza, en av de rikeste byene i Italia, kjent over hele verden for bygningene til renessansearkitekten Andrea Palladio. Siden 1994 har byen vært oppført på UNESCOs verdensarvsliste som «Palladios by». Når vi passerer Teatro Olimpico, kommer vi først til Piazza dei Signori med sin spesielle basilika. Deretter fortsetter vi rundt Monte Berico til utsiktspunktet, hvorfra man får en vakker utsikt over byen Vicenza og de venetianske fjellene. Et kort stopp ved den vakre Basilica di Santa Maria di Monte Berico er et must. Deretter fortsetter vi til sentrum av Vicenza, hvor vi har litt fritid. Tilbake til Bassano del Grappa om ettermiddagen.
Effektiv vandring: ca 3 timer
Høydeforskjell:: ca 260 m
Vår guidede vandring på den sirkulære ruten «Anello del Prosecco» begynner i Prosecco-regionen Valdobbiadene. Den 10 km lange ruten tar oss gjennom landsbyene San Pietro di Barbozza, Santo Stefano og Saccol, som alle er en del av Valdobbiadene-regionen og kjent for sin lange tradisjon innen vindyrking. Vi besøker en lokal vinkjeller hvor vi vil lære interessante fakta om vinproduksjon før vi smaker på den lokale Valdobbiadene Prosecco DOCG, ledsaget av et utvalg smakfulle regionale produkter. En virkelig nytelse!
Effektiv vandring: ca 3 timer
Høydeforskjell: ca 100m
Dagen fri til egne aktiviteter.
Om morgenen tar vi toget til vakre Venezia. Sammen med vår guide og reiseleder rusler vi gjennom venezianernes Venezia, langs smale gater og kanaler, bort fra de mest travle turistløypene. Byen er fascinerende. Fra Rialto-broen kan vi beundre Canale Grande, flankert av palassene til noble venetianske familier, i all sin prakt.
Rundt middagstider nyter vi en «Bacaro-tur» til noen av byens eldste osteriaer, hvor vi kan nyte et glass med lokal vin. Vi stopper ved tre forskjellige osteriaer, og hver av dem tilbyr en forrett, en typisk spesialitet fra Veneto-regionen, sammen med glasset med vin. Det kan være varmt eller kaldt, kjøtt eller fisk – valget avhenger av sesongen og den personlige smaken til Oste (bacaro-eieren). Dette er det lokalbefolkningen kaller en cicchetto.
Dagens fottur tar oss til byen Asolo, en av «I Borghi più belli d’Italia» (de vakreste landsbyene i Italia). Åsene i Asolo ble bosatt av venetianerne på 600- og 500-tallet f.Kr., takket være deres gunstige beliggenhet og klima. Gjennom årene ble Asolo et reisemål for poeter og forfattere, kunstnere og reisende som fant inspirasjon og harmoni der. Omtrent en halv time fra Bassano, når vi startpunktet for vår fottur ved Ca’ Vescovi. Herfra følger vi en vandresti og delvis landeveier, først til festningen «Rocca» di Asolo, et kompleks bygget som en uregelmessig polygon, som dominerer sentrum av Asolo.
Felles avskjedsmiddag i Bassano om kvelden.
Effektiv vandring: ca 3 timer
Høydeforskjell: ca 210 m
Til avtalt tid kjøres vi til flyplassen i Venezia for å fly tilbake til Norge.