Kulinariske høydepunkter i Piemonte

Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

    F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1: Avreise - Ankomst (M)

    Ankomst Milano og buss til Barolo (ca. 2 timer). Innsjekk og en lettere velkomstmiddag med vin, vann og espresso på hotellet. Herfra kan vi nyte flott utsikt over borgen i Barolo og landskapet med de flotte vinrankene.

    Avreise - Ankomst (M)
  • DAG 2: Trøffeljakt og Barolo-produsent med matlaging (F, M)

    I dag går turen til Roddi, hvor vi skal møte en trøffeljeger og hans hund. Vi vil få en demonstrasjon om hvordan hund og jeger samarbeider for å finne trøfler, «jordens hvite gull», etterfulgt av litt smaksprøver.

    Vi returnerer til Barolo og besøker Det regionale enotek i selve borgen i Barolo. Her lærer vi om produksjon av Barolo, og avslutter med å smake på 3 forskjellige viner. Det blir litt tid på egen hånd til å spise lunsj, før turen går videre til vinhuset som oppfant Barolo. Vi besøker både deres moderne og historiske kjellere og smaker avslutningsvis en Barbaresco, samt en tradisjonell og en moderne Barolo.

    Resten av dagen og kvelden blir helt spesiell når vi skal besøke en familiedrevet Barolo-produsent. Under kyndig veiledelse av deres kokk skal vi tilberede flere spesialiteter fra Piemonte. Underveis blir det flere pauser med smaking av nye viner. Vi skal så nyte en felles middag med alle de lekre rettene vi selv har laget.

    Trøffeljakt og Barolo-produsent med matlaging (F, M)
  • DAG 3: Utflukt til Alba, Pollenzo og Cherasco (F, L)

    I dag skal vi starte med å besøke byen Alba og det ukentlige markedet her. Vi skal ta en tur rundt på markedet for å få tips og ideer til hva de forskjellige spennende råvarene som finnes her kan benyttes til. Dette skal også forberede oss litt for morgendagens opplevelser.

    Etter litt tid til å utforske på egen hånd spiser vi en felles skinke- og oste-lunsj med vin på Albas historiske vinbar. På ettermiddagen går turen videre til den lille byen Pollenzo. Her ligger verdens første universitet for gastronomisk vitenskap og det er her «Slow food»-bevegelsen har sin opprinnelse. Det neo-gotiske torget er med på UNESCOs verdensarvliste, og det er her vi finner Banca del Vino, en av verdens største samlinger av italiensk kvalitetsvin. Vi får en liten omvisning, og selvfølgelig noen smaksprøver.
    Utflukten avsluttes med et besøk i den vakre barokkbyen Cherasco. Byen er kjent for to gastronomiske ting: snegler og sjokolade. Vi skal besøke en av byens eldste sjokoladebutikker hvor vi også skal nyte noen smaksprøver. Vi returnerer til Barolo ut på ettermiddagen.

    Kvelden er fri for å utforske byen og de mange hyggelige restaurantene på egen hånd. Spør gjerne reiseleder om tips.

    Utflukt til Alba, Pollenzo og Cherasco (F, L)
  • DAG 4: Fridag (F)

    Dagen er fri til egen disposisjon, men reiseleder og sjåfør vil tilby en liten ekstra utflukt til den hyggelige by Nieve, som ligger i Barbaresco-området. Her blir det tid til små streiftog, kanskje en aperitif og en god lunsj. På ettermiddagen besøker vi enda en gang Alba, nå med langt færre mennesker enn på gårsdagens markedsdag.

    Fridag (F)
  • DAG 5: Vingård, hotellets vinkjeller og festmiddag (F, L, M)

    Etter frokost besøker vi Grinzane Cavour, en av Barolos 11 kommuner. Her oppstod tanken om kvalitetsvin i området på 1800-tallet, og vi skal besøke borgen som i dag fungerer som landbruks- og vinmuseum.

    Vi fortsetter med å besøke en fantastisk liten familie-produsent av Barolo. Her skal vi gå blant vinrankene og lære om produksjonen av en god flaske Barolo. Det blir vinsmaking akkompagnert av en lett lunsj.

    Etter lunsj drar vi tilbake til Barolo og besøker hotellets egen vinkjeller. De produserer nemlig også sin egen Barolo og vi få smake flere av disse.
    Om kvelden skal vi ha en 8 retters festmiddag med vin, vann, espresso og grappa. Restauranten er reiseleders favorittrestaurant og har flott utsikt over området.

    Vingård, hotellets vinkjeller og festmiddag (F, L, M)
  • DAG 6: Hjemreise (F)

    Etter frokost begir vi oss til flyplassen i Milano for retur til Norge.

Prisen inkluderer:
  • Fly t/r Oslo – Milano inkl. flyskatter
  • 5 netter på Hotel Brezza Barolo***, med frokost
  • 1 fireretters middag med vin, vann og espresso
  • 1 åtteretters middag med aperitiff, vin, vann, espresso og grappa
  • 1 ost- og skinkelunsj med vin, vann og espresso
  • Flere vinsmakinger, hvorav en med lett lunsj
  • 1 matlagingskurs med med middag og vinsmaking
  • Trøffeljakt med etterfølgende smaksprøver og lokal vin
  • Sjokoladesmaking
  • Museumsbesøk i Grinzane Cavour
  • All transport i programmet
  • Skandinavisk reiseleder under oppholdet