Førjulshelg med Tone - Lampeland i Numedal

Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

    F = Frokost / L = Lunsj / B= Brunsj / M = Middag

  • DAG 1: fredag 18. november - Velkommen til Lampeland (M)

    Vi sjekker inn på Lampeland Hotell tidlig ettermiddag og finner oss til rette i de hyggelige rommene. Tone ønsker velkommen med noen ord mens vi nyter en aperitiff.

    Vi lader stemningen med musikalsk quiz før vi kan se frem til en bedre middag i restauranten. Vi får oppleve det berømte julebordet med alt både hjerte og gane kan begjære. Her venter utallige deilige varme- og kalde retter, så vel som julemat.

    Etter middag fortsetter vi kvelden med sosialt samvær i den hyggelige barsalongen eller peisestua. I peisestua vil det være orkester som spiller dansemusikk utover kvelden/natten.

    fredag 18. november - Velkommen til Lampeland (M)
  • DAG 2: Lørdag 19. november (F, L, M)

    Etter en deilig natt søvn nyter vi en god frokost, klare til en dag med mange spennende opplevelser.

    Det blir besøk av Ola Hov som flere ganger har blitt Norgesmester i Rakfisk. Vi får høre om han og fiskelagets fiske av villørret på Hardangervidda og kunsten å lage rakfisk og rogn produksjon. Det blir også en liten film om dette, som er en gammel tradisjon i utgangspunktet for å bevare fisken. Ola har også tatt initiativ til å lage Hardangervidda akevitten som det er mulig å smake under oppholdet, sammen med rakfisk. Det vil være mulig å kjøpe den deilige rakfisken for de som ønsker. Hotellet lagrer den til avreise.

    Tone gir oss reiseinspirasjon før vi får vite mer om Numedal og Middelalderdalen. Historiker og forfatter Even Tråen gir oss et godt innblikk i Middelalderdalen med spennende, nye historier og morsomme anekdoter, samt felespill. Vi nyter en nydelig lunsj med kortreist mat fra området.

    På ettermiddagen vil en vinekspert holde foredrag om viner og da også viner som passer til julemat. Vi smaker 4 ulike viner, så her har du mulighet til å velge din favoritt til middag.

    Det blir tid til en liten hvil før vi gjør oss klare til kveldens store julebord, hotellets stolthet. Vi får servert nydelig mat og det blir levende musikk og dans i peisestua.

    Lørdag 19. november (F, L, M)
  • DAG 3: Søndag 20. november (B)

    Etter en deilig brunsj og en helg med mange opplevelser, sier vi takk for oss og på gjensyn.

    Søndag 20. november (B)