Skip to main content
Bestselger

Elvecruise på Douro

La deg rive med av den portugisiske sjarmen på dette flotte elvecruiset på Douro. Vi seiler fra vakre Porto mot den spanske grensen. 

Vi besøker fargerike Porto med sin vakre gamleby som finnes på UNESCOs verdensarvliste. Vi lærer om den berømte portvinen og naturligvis smaker vi på ulike varianter. Det blir utflukt til den historiske byen Guimarães, også kjent for skoproduksjon, Lamego med sin berømte pilegrimkirke, Vila Real og de vakre småbyene i Duoro-dalen. Det blir heldagsutflukt til den vakre middelalderbyen Salamanca i Spania. 

Douro-elven bukter seg gjennom hjertet av Portugals vindistrikt, av mange omtalt som Europas aller vakreste, faktisk så spektakulært at dalen står på UNESCOs liste over spesielt naturskjønne områder i verden. Om bord på 4-stjerners skipet MS Infante Don Henrique seiler vi langs den majestetiske elven til Nord-Portugals unike vinregion. Det er her druene til den berømte portvinen dyrkes. Her er dype kløfter omgitt av terrasser med nesten uendelige vingårder. Underveis opplever vi historiske landsbyer, smaker på den lokale vinen, og det blir også tid for en avstikker inn i Spania, hvor vi opplever universitetsbyen Salamanca. Elvecruiset starter og slutter i portvinhovedstaden Porto, som fremstår som både elegant og idyllisk med sine bratte gater og fargerike hus.
 

Gled deg til
 • Vakre Dourodalen
 • Portvinshovedstaden Porto
 • Historiske landsbyer
 • En hyggelig båt med god mat og drikke - all inclusive inkludert
 • En særdeles dyktig reiseleder

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst Porto (M)

  Avreise fra Oslo med fly til Porto. Ved ankomst blir vi hentet på flyplassen og kjørt til Ms Infante Don Henrique Henrique som ligger utenfor Porto. Etter innkvartering i lugarene blir det sen middag om bord.

 • DAG 2: Porto (F, L, M)

  Vi utforsker Portugals nest største by, magiske Porto. Byen stiger pittoresk fra bredden av elven Douro og er en av Europas mest stemningsfulle. Fra balkongene til de fargerike husene henger blomster og klesvask, veggene på husfasadene er ofte dekket av vakre fliser, azulejos. Byens historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser byen på omvisning i buss da det er svært bratt fra Douro og opp til de øvre delen av sentrum. Vi opplever også den imponerende katedralen og den overveldende Børsen før vi krysser elven og fortsetter over til Vila Nova de Gaia. Her finner vi området hvor alle portvinshusene ligger langs promenaden ved Douro-elven på rekke og rad. Det blir også portvins-smaking i et av de mange portvinhusene. Vi spiser lunsj om bord og ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Om kvelden er det middag og Fado-underholdning, Portugals egenartede musikktradisjon.

  Porto (F, L, M)
 • DAG 3: Om bord (F, L, M)

  Vi har hele dagen om bord. Det er deilig å slappe av på soldekk og bare nyte seilasen og de vakre omgivelsene mens vi seiler mot Regua.

  Om bord (F, L, M)
 • DAG 4: Vila Real og Solar de Mateus (F, L, M)

  I dag tar vi utflukt til Vila Real, byen hvor aristokrater bygde store palasser i løpet på 1600- og 1700-tallet. Arkitekturen til de religiøse bygningene her er veldig variert. Vi får litt tid til en kort spasertur i byen og kanskje mulighet til å smake av det lokale bakverket, Cristas de Galo. Deretter skal vi utforske Solar de Mateus, den flotteste herregården i hele det nordlige Portugal. Bak herregården er det en herlig hage med bokshekker, flere statuer og en spektakulær sedertre-tunnel på 115 meter.
  Vel tilbake om bord seiler vi mot Vega de Terron.

  Vila Real og Solar de Mateus (F, L, M)
 • DAG 5: Salamanca (F, L, M)

  Dagens utflukt går til en av Spania eldste byer. Vi kjører over den spanske høysletten til Salamanca, hvor vi forlater bussen. På vår byvandring ser vi bykjernen og det berømte Plaza de Major, Spanias eldste universitet, den barokke kirken La Clereria, katedralen og "skjellhuset" Casa de las Conchas, som var hjemmet til dronning Isabellas livslege. Vi spiser lunsj og har litt tid på egen hånd før vi returnerer til båten. Etter middag blir det flamenco-show om bord.

  Salamanca (F, L, M)
 • DAG 6: Portvinsruten (F, L, M)

  Vi tar en vakker busstur langs de svingete veiene, der vi ser en del av den berømte «Portvinruten». Vi opplever det vakre utsiktspunktet Miradouro de São Salvador do Mundo og passerer gjennom de små idylliske landsbyene som ligger i vinregionen Rio Torto. Det er druestokker så langt øyet kan se, og i de bratteste skråninger vokser druestokker og oliventrær. I området besøker vi en tradisjonell portugisisk vingård hvor vi skal smake på portvinen. Vi nyter ettermiddagen om bord på skipet.

 • DAG 7: Lamego (F, L, M)

  Vi skal oppleve den vakre, historiske byen Lamego, som ligger midt i vindistriktet Beira Alta. Kjøreturen byr på en uforglemmelig utsikt over landskapet, og i byen ser vi den berømte pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remédios, hvor en vakker barokktrapp med 700 trinn fører opp til inngangen. Hit kommer pilegrimer fra hele landet og krabber på knærne opp de over 700 trinnene som er avbrutt av de vakreste azulejos som forteller sine historier. Vi nyter vår siste ettermiddag om bord på skipet mens vi seiler gjennom vakkert landskap mot Porto.

  Lamego (F, L, M)
 • DAG 8: Guimarães - hjemreise (F)

  Vi sjekker ut av båten etter frokost og reiser med buss fra Porto til Guimarães. Sammen med vår guide begynner vi besøket til fots. Vi ser Nossa Senhora de Oliveira-kirken, den viktigste religiøse bygningen i byen. Det middelalderske hjertet av Guimarães er en labyrint av gater og pittoreske torg innrammet av bygninger fra 1300-tallet. Vi fortsetter forbi palasset til hertugene av Braganza, som vi ser fra utsiden. Palasset er en middelaldergård og tidligere residens for de første hertugene av Braganza, og har en slående arkitektur. Byen har et sjarmerende sentrum med trange gater og flotte fasader i azulejos, Portugals berømte fliser.
  Tilbake i Porto sentrum får vi litt fritid til å spise lunsj før vi til avtalt tid kjøres til flyplassen for hjemreise

Slik bor du

MS Infante Don Henrique ****

MS Infante Don Henrique ble bygget i 2003, og i 2014 ble skipet renovert. Om bord er det 71 utvendige lugarer fordelt på 3 dekk. Skipet har en koselig panoramarestaurant, resepsjon, heis, salongbar med dansegulv og solterrasse med solsenger. Det finnes også et lite basseng å duppe seg i.  Hoveddekket ligger rett over vannlinjen. Alle lugarene er innredet med TV, bad med dusj og toalett, safe, klimaanlegg og 220 volt strømforsyning. Lugarene på hoveddekk og mellomdekk er 8 m² og øvre dekk er 9 m². Lugarene på hoveddekk har mindre vinduer enn de øvrige lugarene og kan ikke åpnes. Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.
Det er wi-fi om bord, men det kan være begrenset kapasitet på visse strekninger. 
Det er helpensjon om bord. Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner. Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl. 10-24
 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Karl-Gunnar Fjellestad
  Karl-Gunnar Fjellestad
  Karl-Gunnar Fjellestad
  har vært fastboende i Málaga de siste 18 årene. Han har utdannet seg innen statsvitenskap og kulturstudier, og har arbeidet som reiseleder siden 2000. Han er lommekjent i Andalucía og har jobbet i hele Spania, samt Marokko, Portugal, Italia, Mexico, Kina, Russland og mange flere land. Dette har gitt han en enorm erfaring og lært utrolig mye om flere forskjellige land. Denne kunnskapen deler han gjerne med gjester, og elsker å vise og fortelle om sine favoritt- destinasjoner. Karl-Gunnar både snakker og skriver flytende spansk og engelsk.
 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Vi kan dessverre ikke tilby tilslutningsbilletter på denne reisen. 

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Porto flyplass

Varighet
ca 3,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Porto flyplass

Varighet
ca 3,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 

Pris inkluderer:
 • Direktefly Oslo – Porto tur/retur inkl flyskatter
 • 7 overnattinger i dbl lugar på hoveddekk
 • All inclusive om bord
 • Vinsmaking
 • Utflukter nevnt i programmet
 • Norsk, erfaren reiseleder
Ikke inkludert:
 • Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 euro pr pers/pr dag – 2 euro pr uflukt)

Karl-Gunnar Fjellestad er reiseleder i juni og Tone Mjøberg er i september. 

Pris fra kr 29.990,- pr person i dobbeltlugar (hoveddekk)

Tillegg mellomdekk: kr 2 000,- pr person
Tillegg øvre dekk:    kr 3 500,- pr person

Tillegg enkel lugar hoveddekk: kr 6 500,- 

Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

Pass/visum

Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Passet må være gyldig under hele reisen.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • Elver er naturbaserte og uforutsette endringer i vannstanden kan skje. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 • Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juni 2024

17/6Oslo GardermoenElvecruise på Douro8 dagerUtsolgt29 990,-Book på ventelisteMer informasjon

September 2024

9/9Oslo GardermoenElvecruise på Douro8 dagerFå ledige30 450,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

  På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  Se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Nei, deverre er ingen av våre elvecruise egnet for de som er dårlig til bens.