Skip to main content

Elvecruise på Douro

Elven Douro renner fra Spania og gjennom norddelen av Portugal, der den munner ut i Atlanterhavet ved byen Porto. Det er også her, i selve portvinshovedstaden at vi går om bord og tar utgangspunkt i vår reise. De mange slusene langs elven gjør vårt elvecruise til en harmonisk og behagelig båttur.

Med vår elvecruiseekspert og reiseleder Tone Mjøberg i spissen, skal vi la oss guide gjennom det unike landskapet i Dourodalen. Vi blir underholdt av Fado-sang og skal smake på gode viner og portvin, så vel som andre lokale spesialiteter. Vi skal besøke flotte katedraler, herregårder og byer med en rik arv som Lamego, Salamanca og Vila Real. Den frodige og grønne Duoro-dalen har et så spektakulært og vakkert landskap at den er oppført på UNESCOs liste over spesielt naturskjønne områder i verden. Dette blir et unikt elvecruise og en vakker reise, hvor et rikt utfluktsprogram og helpensjon med drikke er inkludert.

Porto er en utrolig sjarmerende by med sine vakre og fargeglade hus som strekker seg fra elven og opp i høyden. Det historiske sentrum er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Duoroelven deler byen i to, Vila Nova de Gaia og gamlebyen. I Vila Nova de Gaia finner vi alle portvinshusene på rekke og rad, det er her de tradisjonelle båtene «Rabelos» la til kai med alle druene som ble fraktet fra vinområdene lenger opp langs elven og ned hit til selve portvinshusene.

Vi skal bo ombord på skipet MS Infante Don Henrique som regnes som et 4 stjerners skip. Alle lugarer er utvendige og ligger over vannlinjen, lugarene på mellomdekk og øvre dekk har vinduer som kan åpnes. Rederiet er velkjent for sine dyktige kokker og nydelige mat. Vi kan vente oss 3-4 retters lunsjer og middager med ulike tema. Fra skipets soldekk har vi et førsteklasses skue over den majestetiske elven i hjertet av Nord-Portugals unike og berømte vinregion.

Her ser du de dypeste kløfter omgitt av terrasser med nesten uendelige vingårder. Det er her druene til portvinen stammer fra og hvor de edle dråpene ble laget allerede tilbake i 1756. Portvinsprodusenter ligger langs hele dalen og innehar kjente navn som Cockburns, Taylors og Sandeman. Vi skal oppleve historiske landsbyer langs dalen, men manges favoritt vil nok være sjarmerende Porto. Det blir også tid til en avstikker inn i Spania, hvor vi opplever den berømte universitetsbyen Salamanca.

La deg rive med av sjarmen av Portugals bankende hjerte for tradisjoner og arkitektur, samt en bemerkelsesverdig historie som i dag gir oss all sin sjarm. Gled deg til å oppleve Douroelven som bukter seg gjennom vindistriktet og 200km langs Dourodalen, som mange kaller Europas vakreste.

Gled deg til
 • Vakre Dourodalen
 • Portvinshovedstaden Porto
 • Historiske landsbyer
 • En hyggelig båt med god mat og all inclusive inkludert
 • En særdeles dyktig reiseleder

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst Porto (M)

  Avreise fra Oslo med fly til Porto. Ved ankomst blir vi hentet på flyplassen og kjørt til Ms Infante Don Henrique Henrique som ligger utenfor Porto. Etter innkvartering i lugarene blir det presentasjon av kaptein og mannskap med velkomstdrink, videre serveres første middag i skipets stemningsfulle restaurant.

 • DAG 2: Porto (F, L, M)

  Vi utforsker Portugals nest største by, magiske Porto. Byen stiger pittoresk fra bredden av elven Douro og er en av Europas mest stemningsfulle. Fra balkongene til de fargerike husene henger blomster og klesvask, veggene på husfasadene er ofte dekket av vakre fliser, azulejos. Byens historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser byen på omvisning i buss da det er svært bratt fra Duoro og opp til de øvre delen av sentrum. Vi opplever også den imponerende katedralen og den overveldende Børsen før vi krysser elven og fortsetter over til Vila Nova de Gaia. Her finner vi området hvor alle portvinshusene ligger langs promenaden ved Douro-elven på rekke og rad. Det blir også portvins-smaking i et av de mange portvinhusene. Vi spiser lunsj om bord og ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Om kvelden er det middag og Fado-underholdning; Portugals egenartede musikktradisjon (svært melankolske sanger vanligvis om kjærlighet, sorg, smerte, tristhet og lengsel).

  Porto (F, L, M)
 • DAG 3: Guimarães (F, L, M)

  Vi reiser med buss fra Porto til Guimarães. Sammen med vår guide begynner vi besøket til fots for å oppdage dens historiske skatter. Vi får oppdage Nossa Senhora de Oliveira-kirken (går gjennom), den viktigste religiøse bygningen i byen. Det middelalderske hjertet av Guimarães er en labyrint av gater og pittoreske torg innrammet av bygninger fra 1300-tallet. Vi fortsetter forbi palasset til hertugene av Braganza, som vi ser fra utsiden. Palasset er en middelaldergård og tidligere residens for de første hertugene av Braganza, og har en slående arkitektur. Byen har et sjarmerende sentrum med trange gater og flotte fasader i azulejos, Portugals berømte fliser. Byen er kjent for sin skoproduksjon, her har du mulighet for å gå til innkjøp av kvalitetsko til svært rimelige priser. Tilbake om bord starter vi seilingen mot til Regua hvor skipet ligger til kai over natten.

 • DAG 4: Vila Real og Solar de Mateus (F, L, M)

  I dag tar vi utflukt til Vila Real, byen hvor aristokrater bygde store palasser i løpet på 1600- og 1700-tallet. Arkitekturen til de religiøse bygningene her er veldig variert. Vi får litt tid til en kort spasertur i byen og kanskje mulighet til å smake av det lokale bakverket, Cristas de Galo. Deretter skal vi utforske Solar de Mateus, den flotteste herregården i hele det nordlige Portugal. Bak herregården er en herlig hage med bokshekker, flere statuer og en spektakulær sedertre-tunnel på 115 meter.
  Vel tilbake om bord seiler vi mot Vega de Terron.

  Vila Real og Solar de Mateus (F, L, M)
 • DAG 5: Salamanca (F, L, M)

  Dagens utflukt går til en av Spania eldste byer. Vi kjører over den spanske høysletten til Salamanca, hvor vi forlater bussen. På vår byvandring ser vi bykjernen og det berømte Plaza de Major, Spanias eldste universitet, den barokke kirken La Clereria, katedralen og "skjellhuset" Casa de las Conchas, som var hjemmet til dronning Isabellas livslege. Vi spiser lunsj og har litt tid på egen hånd før vi returnerer til båten. Etter middag blir det flamenco show om bord.

  Salamanca (F, L, M)
 • DAG 6: Portvinsruten (F, L, M)

  Vi tar en vakker busstur langs de svingete veiene, der vi ser en del av den berømte «Portvinruten». Vi opplever det vakre utsiktspunktet Miradouro de São Salvador do Mundo og passerer gjennom de små idylliske landsbyene, som ligger i vinregionen Rio Torto. Det er druestokker så langt øyet kan se, og i de bratteste skråninger vokser druestokker og oliventrær. I området besøker vi en tradisjonell portugisisk vingård hvor vi skal smake på portvinen. Vi nyter ettermiddagen om bord på skipet.

 • DAG 7: Lamego (F, L, M)

  Vi skal oppleve den vakre, historiske byen Lamego, som ligger midt i vindistriktet Beira Alta. Kjøreturen byr på en uforglemmelig utsikt over landskapet, og i byen ser vi den berømte pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remédios, hvor en vakker barokktrapp med 700 trinn fører opp til inngangen. Hit kommer pilegrimer fra hele landet og krabber på knærne opp de over 700 trinnene som er avbrutt av de vakreste azulejos som forteller sine historier. Vi nyter vår siste ettermiddag om bord på skipet mens vi seiler gjennom vakkert landskap mot Porto.

  Lamego (F, L, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Vi tar avskjed med besetningen om bord og blir kjørt til flyplassen i Porto for hjemreise.

Slik bor du

MS Infante Don Henrique ble bygget i 2003, og i 2014 ble skipet renovert. Om bord er det 71 utvendige lugarer fordelt på 3 dekk. Skipet har en koselig panoramarestaurant, resepsjon, heis, salongbar med dansegulv og solterrasse med solsenger. Det finnes også ett lite basseng å duppe seg i.  Hoveddekket ligger rett over vannlinjen. Alle lugarene er innredet med TV, bad med dusj og toalett, safe, klimaanlegg og 220 volt strømforsyning. Lugarene på hoveddekk og mellomdekk er 8 m² og øvre dekk er 9 m². Lugarene på hoveddekk har mindre vinduer enn de øvrige lugarene og kan ikke åpnes. Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.
Det er wi-fi om bord, men det kan være begrenset kapasitet på visse strekninger. 
Det er helpensjon om bord. Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner. Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

MS INFANTE DON HENRIQUE ****

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller Travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Vi kan dessverre ikke tilby tilslutningsbilletter på denne reisen. 

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Porto flyplass

Varighet
 
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Porto flyplass

Varighet
 
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 

Pris inkluderer:
 • Fly Oslo – Porto tur/retur inkl flyskatter
 • 7 overnattinger i dbl lugar på hoveddekk
 • Velkomstdrink om bord
 • All inclusive om bord
 • Vinsmaking
 • Utflukter nevnt i programmet
 • Norsk, erfaren reiseleder
Ikke inkludert:
 • Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 euro pr pers/pr dag – 2 euro pr uflukt)

Pris fra kr 24.750,- pr person i dobbeltlugar (hoveddekk)

Tillegg mellomdekk: kr 1 600,- pr person
Tillegg øvre dekk:    kr 2 100,- pr person

Tillegg enkel lugar mellomdekk: kr 6 500,- 

Begrenset antall av alle lugarer.

Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

Pass/visum

Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Passet må være gyldig under hele reisen.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2023

8/5Oslo GardermoenElvecruise på Douro8 dagerFå ledige24 750,-BestillMer informasjon

August 2023

21/8Oslo GardermoenElvecruise på Douro8 dagerLedige plasser24 750,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  På Douro elvecruise gjelder følgende: 
  Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
  Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

  For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.