Skip to main content

Peru

Peru - fargerik kultur, storslagen natur og interessant historie

Peru er et land som lokker reiselystne fra hele verden med sin fantastiske blanding av kulturelle og naturlige underverk. Fra de tette, levende regnskogene i Amazonas til de urgamle, ruvende toppene av Andesfjellene, tilbyr Peru et spekter av naturfenomener som er sjeldne. Landet er en skattkiste av Sør-Amerikas geografisk og kulturelt mangfold, omringet av de mektige Andesfjellene og ved bredden av det stille Titicacasjøen.  Å reise gjennom Peru er å bevege seg gjennom tidslinjer, vi dykker ned i autentiske tradisjoner og smaker. 

Mektige Andesfjellende
En reise med tog gjennom Andesfjellene er intet mindre enn et mesterverk av ingeniørkunst og naturskjønnhet. Togene snirkler seg oppover fjellsidene, der man fra vindusplass kan se en verden transformere seg, fra frodige marker til snøkledde topper som når mot himmelen. Det er en stille invitasjon til å puste dypt inn, å la de skarpe konturene av det dramatiske landskapet synke inn mens det ruller forbi.

Sagnomspunne Machu Picchu
Machu Picchu, en hemmelighetsfull by som klamrer seg til fjellsidene, er selve kronjuvelen i det peruanske eventyret. Den ligger tilsynelatende isolert fra den moderne verden, og det er lett å bli oppslukt av stedets urgamle mysterier og undre seg over hvordan inkaene klarte å skape et slikt mesterverk av byplanlegging og arkitektur. Besøket blir bare mer meningsfullt når man vandrer gjennom Den Hellige Dal, et landskap så frodig og fruktbart at det slår fast hvorfor inkaene betraktet dette området som hellig.

De flytende sivøyene i Titicacasjøen
Ved Titicacasjøen oppdager man et annet Peru. De flytende øyene Uros, bygget av tett sammenvevd totorasiv, presenterer et samfunn som fortsatt holder fast ved sine urgamle levemåter. Båtturen til disse flytende landsbyene er en reise tilbake til en annen tid, der enkelhet i livet er en dyd og samhørigheten med naturen er urokkelig.

Fargerik kultur
Peruansk musikk er hjertet av landets kultur - en pulserende rytme av panfløyter og charangos som forteller historier om fortid og nåtid. Musikk gir uttrykk for landets sjel, enten det er i en festlig marinera-dans eller i de melankolske tonene av en andinsk ballade. Tradisjon kommer også til uttrykk i det peruanske kjøkkenet, som er et av verdens mest mangfoldige. Her blandes innfødte ingredienser med gamle teknikker og påvirkninger utenfra. Fra den smakfulle cevichen til det krydrede og møre kjøttet i en lomo saltado, tilbyr peruansk mat et panorama av smaker som er dypt forankret i landets regionale mangfold.

På en reise til Peru veves natur, kultur, musikk, og mat – til et mønster som reflekterer et folk og et landskap rikt på historie og stolt av sin arv. Her er turisten ikke bare en tilskuer, men en deltaker i en lang fortelling som strekker seg over årtusener.

Velkommen på en reise til Peru med Aller travel

Bestill plass i dag!

Er du kjapp på avtrekkeren, kan du sikre deg en plass på en reise til Peru i dag.

Peru - i inkaenes fotspor
Nyhet
Peru - i inkaenes fotspor
  • Kultur/historie
  • Peru
  • Pris: Fra 47 990,-

Bestill plass i dag!

Er du kjapp på avtrekkeren, kan du sikre deg en plass på en reise til Peru i dag.

Eksotiske reiser til Peru
Peru - i inkaenes fotspor
Nyhet
Peru - i inkaenes fotspor
  • Kultur/historie
  • Peru
  • Pris: Fra 47 990,-
Kultur/historie til Peru
Peru - i inkaenes fotspor
Nyhet
Peru - i inkaenes fotspor
  • Kultur/historie
  • Peru
  • Pris: Fra 47 990,-