Skip to main content

Velkommen til støvellandet. Til det pulserende hjertet i Middelhavet. Landet som oser av historie og kultur, og med sitt fascinerende landskap åpner døren til magiske reiseopplevelser fra Piemonte i nord til Sicilia i sør. 

Italia bugner av spennende reisemål – her er det bare å velge og vrake! Fantastisk landskap og sjarmerende landsbyer i Toscana, utallige severdigheter i Firenze, er noen eksempler. Eller hva med å oppleve Venezias 176 kanaler? Romas urgamle historie og uforglemmelig opera i Verona. Kanskje vandringer i kulturlandskap på Sorrento-halvøya eller Sardinias vakre kystlandskap er noe for deg?

Som vår reiseleder Morten Bille oppsummerer det så fint: 
«Italia har så mye å by på; natur, kultur, historie, og ikke minst den fantastiske maten. Hver region er ulik, det eneste fellestrekket er at når italienerne serverer et måltid, er det alltid laget med kjærlighet. Resultatet blir perfekt.»

Velkommen til Italia!

Italias historie og kontraster
Italia er et stort. Landet ble faktisk først samlet i 1871, og er dermed historisk sett et ungt land, fylt med ulikheter.
I nord møter man det gamle Tyrol. Her er mentaliteten mer mellomeuropeisk enn italiensk. I midten finner vi Vento, Toscana, Liguria og Umbria. Her gjenspeiler kulturen mer den «typiske italienske». Sydpå finner vi det mer ukjente Italia; Napoli og Bari. Mentaliteten her er så ulik den i nord, at det kunne vært to helt ulike land.

Aller Travel tilbyr ulike typer reiser, tilpasset dine behov, og til flere regioner. Hva med en tur til Piemonte, Sicilia eller Puglia? Kanskje du heller drømmer om å besøke Toscana? Eller kanskje Umbria, Liguria, Lazio eller Veneto? Felles for alle reisene er at fly hotell, program og reiseleder er inkludert. Her er det bare å velge og vrake!

Elsker du musikk? Bli med til Verona på en operareise, eller til den berømte Puccinifestivalen som avholdes i Lucca i Toscana. Kanskje du er matinteressert? Piemonte er matelskerens mekka. Vi har også et stort utvalg av vandreturer i både Garda, på Amalfikysten og mellom de fem byene i Cinque Terre. Om du er mer interessert i kultur og historie er kanskje en reise til Pompeii og Vesuv noe for deg. På en reise til Italias hæl skal vi oppleve, smake og se alle de vakre stedene i Puglia, slik som på kulturreisen til Sicilia.

Kunstens hjem Toscana
Toscana, som er spesielt kjent for sine maleriske landskap og kunstneriske arv, er utrolig idyllisk. Grønne vinmarker ruller ut over de bølgende horisontene, og på de høye toppene troner gamle, vakre og spennende byer som Siena og San Gimignano. Firenze med sine renessansebygninger, vakre kirker og historiske museer regnes som den europeiske kulturens høyborg, og Pisa kan skryte av langt mer enn sitt berømte, skjeve tårn.
Det toskanske kjøkkenet, med sine enkle og velsmakende retter, inviterer til sanselig nytelse – rett og slett vidunderlig.

Se vår reise til Toscanas hjerte her

Den evige stad – Roma
Italias fundament er forankret i en storslått fortid, og ingen steder manifesterer dette seg tydeligere enn i Roma –landets hovedstad. Her står ikoniske monumenter som et vitne om en tid der sivilisasjonen blomstret, og arkitekturen var en hyllest til menneskets evner. Den hellige bystaten Vatikanet med Peterskirken og Det sixtinske kapell står i dag som et levende museum om kunst så vel som religion.

En reise til Roma er en reise tilbake i tid. Med sine velbevarte, historiske steder, storslåtte monumenter, kirker, enestående bygninger og fontener.
Besøk Colosseum og kjenn suset fra fortidens gladiatorkamper. Kast en mynt i Trevifontenen for lykke, og la deg forføre av, og på Spansketrappen.
Vi går ikke mange meter uten å møte minnesmerker fra antikken, renessansen og barokken. På de små torgene med fontene betrakter vi det italienske hverdagslivet, kjøper en autentisk gelato eller spiser en klassisk pasta på en fortausrestaurant med rutete duker.

Se våre reiser til Roma her

Amalfikysten
Amalfikysten ligger i Campania-regionen, og er kjent for sine vakre strender, sjarmerende kystbyer, imponerende utsikt, italienske delikatesser og herlig atmosfære.

Amalfikysten med Sorrento appellerer til den eventyrlystne og kulturinteresserte reisende. Mens Amalfikystens robuste stier, som blant annet Gudenes sti, byr på uforglemmelige vandreturer, utstråler Sorrento en idyllisk sjarm med sine pittoreske pizzaer og trange smug. Fra Sorrentos terrasser kan du nye utsikten over det spektakulære Middelhavet og Golfo di Napoli. Lokale delikatesser og den italienske solen forgyller det hele, og gjør ferien komplett. En tur til disse to destinasjonene tilbyr en perfekt balanse mellom fysisk utfoldelse og avslappende kultur.

Se vår vandretur til Amalfikysten her

Liguria
Liguria med hovedbyen Genova ligger vakker til med kyststrekningen og de liguriske fjellene i bakgrunnen. Den lille kystbyen Sestri Levante – en liten perle glemt av omverdenen, inviterer til det perfekte oppholdet og gir utgangspunkt for en flott og uforglemmelig ferie. Historisk har byen vært en liten fiskerby, hvor befolkningen har passet på seg selv og tjent til livets opphold med enkelt arbeid.

Byens historiske sentrum stammer helt tilbake til 1133. Under pest- og koleraepidemier på 1300 tallet flyktet rike kjøpmenn og handelsfolk ut av storbyen Genova og bygde palasser og store villaer i Sestri.
Disse palassene og villaene tjener i dag som hoteller og pensjonater for turister. I 1833 besøkte den danske forfatteren Hans Christian Andersen byen og han døpte byens to bukter til Eventyrbukten og Måneskinnsbukten. Dette vitner om byens romantiske side. Sestri Levante blir hovedsakelig besøkt av lokale italienske turister.

Se vår reise til Cinque Terre og Ligurias perler her

Piemonte – vinens og gastronomiens hjerte
Nord-Italia byr på mange herlige opplevelser. Piemonte, for eksempel. Regionen ligger i det nordvestlige hjørnet av Italia, ved foten av Alpene.
Regionen er kjent som vinens- og trøflenes land, og lokker også med fantastisk natur og kulinariske fristelser.

Dessuten er Piemonte hjemsted for noen av verdens mest anerkjente viner. Barolo og Barbaresco, to majestetiske rødviner laget av Nebbiolo-druen, er så å si kongene av denne vinregionen.
Vinmarkene som strekker seg ut over det kuperte landskapet, utgjør et malerisk syn, ikke minst i regionen Langhe, som er et UNESCO-verdensarvsted.

Er du glad i mat, er Piemonte uten tvil et paradis. Trøflene, spesielt den ettertraktede hvite trøffelen, er en integrert del av regionens italienske kjøkken. Prøv noen lokale retter – vi anbefaler tajarin-pasta med trøfler - en enkel, men helt herlig rett.

Se vår reise til Piemonte her

Sicilia
Sicilia er en stor øy som ligger i det sørlige Italia, adskilt fra den italienske støvelen av Messinastredet. Øya er den største i Middelhavet og har en rik historie og kultur som strekker seg over flere tusen år. Sicilia har gjennom tiden vært hjem for ulike sivilisasjoner, inkludert grekere, romere, arabere, normannere og spansk-aragonere, noe som har etterlatt seg en mangfoldig arv.

Geografisk er Sicilia preget av et varmt klima med lange, varme somre og vintre med milde temperaturer. Øyas vakre landskap varierer fra frodige daler og fjellrike områder som Etna, Europas høyeste og mest aktive vulkan, til maleriske kystlinjer og gylne, nydelige strender.

Sicilia er kjent for sin rike gastronomiske arv, som inkluderer retter som pasta alla Norma (pasta med aubergine), arancini (risbolle) og cannoli (fylte sicilianske kaker). Den lokale matkulturen er preget av det fruktbare jordbrukslandet og det nære forholdet til havet.
I tillegg kommer øyas imponerende samling av historiske og arkitektoniske skatter frem – i tillegg til Sicilias betydelige rolle i litteraturen og kunsten gjennom tidene frem. Blant annet er filmen Gudfaren filmet på øya.

Se vår reise til Sicilia her

Puglia
Pugliaer en region i Sør-Italia som utgjør hælen på den italienske støvelen. Regionens geografiske beliggenhet ved Adriaterhavet og Det joniske hav gir adgang til en lang kystlinje med varierte landskaper.

Puglia er preget av et varmt middelhavsklima med lange, tørre somre og milde, våte vintre. Landskapet varierer fra flate kyststrøk til bølgende landskaper. Regionen er også kjent for sine olivenlunder, vinmarker og fruktplantasjer.

Som så mye annet i Italia strekker Pugliashistorie seg tilbake til antikken. Regionen har vært hjem for ulike sivilisasjoner, inkludert grekere, romere, bysantinere og normannere, noe som har formet dens kulturelle og arkitektoniske arv. Ikke minst i byen Alberobello, som er kjent for sine karakteristiske kjegleformede trulli-hus, som er anerkjent som en del av UNESCOs verdensarv.

Gastronomien i regionen er preget av enkelhet og bruk av lokale råvarer. Olivenolje fra regionen er spesielt kjent, og kjøkkenet inkluderer deilig mat som orecchiette, fiskespesialiteter og brød som frisella og taralli. Vinproduksjon er også viktig i Apulia, som produserer en rekke utmerkede viner, inkludert Primitivo og Negroamaro.

I tillegg til Alberobello er det mange andre attraksjoner i Apulia. Bari, regionens hovedstad, har en imponerende gammel by og en katedral med en blanding av arkitektoniske stiler. Matera, som strengt tatt ligger i Basilicata-regionen, er et annet UNESCO-verdensarvsted nær Apulia, kjent for sine huleboliger.

Se vår reise til Puglia her

Italienere og religion
Italienerne har 4 religioner; Katolisismen, mamma, fotball og maten! Den viktigste av disse er mamma! Hun er det naturlige samlingspunkt. Familiefølelsen er sterk og fordommene om at italienerne bor hjemme er ikke uten grunn, ofte flytter man først hjemmefra i 30-35 års alderen.

De øvrige 3 er vel stort sett like viktige der katolisismen stadig har et kraftig grep om folket og kirkene er fylt til bristepunktet søndag formiddag. Fotball kommer man aldri utenom og er det store samtaleemne når man treffes på de ulike kaffebarene.

Italia og mat
Maten er et helt kapittel for seg selv. Mellom landets 20 regioner er det også store forskjeller innenfor gastronomien. Det italienske kjøkken er ikke bare pizza, pasta og lasagne. Italienerne har stor respekt for det kulinariske, og det bugner av tradisjoner og lekre, friske råvarer. Her krever man virkelig for å spise, og måltidene er dagens høydepunkter. Hver enkelt region, provins og kommune har sine egne retter, hver lille landsby har sine særegne pølser, skinker og oster, og det er ikke tilfeldig at så vel Slow Food- som Kilometer Zero-bevegelsene er oppstått nettopp i Italia.

Til de mange gode matrettene hører jo et godt glass vin! Italia er i dag verdens største vinprodusent. På dette området var landet tidligere kjent for ganske billig, masseprodusert vin, men nå er Italia blitt en reell konkurrent til de franske årgangsviner. Det lages riktig mange gode og spennende viner i Italia, som kan kjøpes til overkommelige priser!

Kultur i Italia
På det kulturelle området kan ingen andre land sammenlignes med Italia. Her finnes mer enn halvparten av verdens kulturelle og historiske bygninger og monumenter. Det er kunst og historie på hvert eneste gatehjørne! Dermed blir man aldri helt ferdig med Italia så fort man er grepet! Det er alltid nye severdigheter, områder, matretter og vin som venter på å bli oppdaget.

Som nevnt tidligere – Italia har alt! Finn din region og hva du vil oppleve – Aller Travel har reisen! Med reiseledere som får toppscore, vet vi at du vil oppdage, nyte og fascineres av dette fantastiske landet. Uansett hvor i Italia du velger å reise, kan vi garantere at du vil oppleve lokal kultur og det beste av italiensk mat- og vinkultur.
Du kan reise fra tidlig om våren til sent på høsten, dette er et reisemål som er vakkert hele året.

Velkommen til Italia med Aller Travel.

Temperatur og vær Italia

Under finner du gjennomsnittlig maks- og minimumstemperatur målt pr. måned og by

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Milano 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 17 28 / 17 24 / 13 18 / 8 11 / 4 6 / -1
Verona 5 / -2 8 / 0 13 / 3 17 / 7 22 / 11 26 / 15 29 / 18 28 / 17 24 / 14 18 / 8 11 / 3 6 / -1
Firenze 9 / 1 11 / 2 14 / 5 18 / 7 23 / 11 26 / 14 30 / 17 30 / 17 26 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 2
Pisa 10 / 2 12 / 3 14 / 5 18 / 8 22 / 11 25 / 14 29 / 17 29 / 17 25 / 15 21 / 11 15 / 6 11 / 3
Cinque Terre 9 / 3 10 / 4 12 / 6 15 / 8 19 / 12 22 / 15 26 / 18 26 / 18 23 / 15 18 / 12 13 / 8 10 / 5
Roma 12 / 3 13 / 4 16 / 5 18 / 8 23 / 11 27 / 15 30 / 17 30 / 18 27 / 15 22/ 11 17 / 7 13 / 4
Napoli 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 8 23 / 12 26 / 15 29 / 18 30 / 18 26 / 16 22 / 12 17 / 8 14 / 5
Sorrento 12 / 5 12 / 5 14 / 7 17 / 9 22 / 13 25 / 16 28 / 19 28 / 19 25 / 17 21 / 13 16 / 9 12 / 7
Bari 12 / 4 13 / 5 15 / 6 18 / 9 23 / 12 26 / 16 29 / 19 29 / 19 26 / 16 21 / 12 17 / 9 13 / 6
Sardinia 14 / 6 15 / 6 16 / 7 19 / 9 23 / 12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 23 / 14 18 / 10 15 / 7
Sicilia 13 / 8 13 / 8 15 / 9 18 / 11 22 / 14 25 / 18 29 / 21 29 / 22 26 / 19 22 / 16 18 / 13 14 / 10

Bestill plass i dag!

Er du kjapp på avtrekkeren, kan du sikre deg en plass på en reise til Reiser til Italia i dag.

Vandringer på vakre Ischia
Populær reiseleder
Vandringer på vakre Ischia
 • Aktive reiser
 • Italia
 • Pris: Fra 22 390,-
Kulinariske høydepunkter i Piemonte
Våre gjester gir toppscore
Kulinariske høydepunkter i Piemonte
 • Kultur/historie
 • Italia
 • Pris: Fra 19 550,-
Singeltur til Italia
Nyhet
Singeltur til Italia
 • Singelturer
 • Italia
 • Pris: Fra 19 980,-
Toscanas hjerte
Klassiker
Toscanas hjerte
 • Kultur/historie
 • Italia
 • Pris: Fra 15 950,-

Alle reiser til Reiser til Italia

Vi har over 30 reiser til Reiser til Italia som passer de aller fleste!
Singelturer til Reiser til Italia
Singeltur til Italia
Nyhet
Singeltur til Italia
 • Singelturer
 • Italia
 • Pris: Fra 19 980,-
Singeltur - Roma
Uten enkeltromstillegg
Singeltur - Roma
 • Singelturer
 • Italia
 • Pris: Fra 18 450,-
Aktive reiser til Reiser til Italia
Vandringer på vakre Ischia
Populær reiseleder
Vandringer på vakre Ischia
 • Aktive reiser
 • Italia
 • Pris: Fra 22 390,-
Vandringer i Umbria
Nyhet
Vandringer i Umbria
 • Aktive reiser
 • Italia
 • Pris: Fra 17 550,-
Vandreturer i Cinque Terre
Klassiker
Vandreturer i Cinque Terre
 • Aktive reiser
 • Italia
 • Pris: Fra 19 990,-
Vandringer Gardasjøen
Våre gjester gir toppscore
Vandringer Gardasjøen
 • Aktive reiser
 • Italia
 • Pris: Fra 16 550,-
Musikkreiser til Reiser til Italia
Bocelli i Toscana - ekstra avgang
Bestselger
Bocelli i Toscana - ekstra avgang
 • Musikkreiser
 • Italia
 • Pris: Fra 24 900,-
Bocelli i Toscana
Utsolgt
Bocelli i Toscana
 • Musikkreiser
 • Italia
 • Pris: Fra 24 490,-
Bocelli i Toscana - ekstra jubileumskonsert
Avgang fra Bergen
Bocelli i Toscana - ekstra jubileumskonsert
 • Musikkreiser
 • Italia
 • Pris: Fra 24 900,-
Opera i Verona
Opera i Verona
 • Musikkreiser
 • Italia
 • Pris: Fra 13 490,-
Sommerlige reiser til Reiser til Italia
Sommerlige Amalfikysten
Nyhet
Sommerlige Amalfikysten
 • Sommerlige reiser
 • Italia
 • Pris: Fra 24 990,-
Kultur/historie til Reiser til Italia
Kulinariske høydepunkter i Piemonte
Våre gjester gir toppscore
Kulinariske høydepunkter i Piemonte
 • Kultur/historie
 • Italia
 • Pris: Fra 19 550,-
Singeltur til Italia
Nyhet
Singeltur til Italia
 • Singelturer
 • Italia
 • Pris: Fra 19 980,-
Toscanas hjerte
Klassiker
Toscanas hjerte
 • Kultur/historie
 • Italia
 • Pris: Fra 15 950,-
Singeltur - Roma
Uten enkeltromstillegg
Singeltur - Roma
 • Singelturer
 • Italia
 • Pris: Fra 18 450,-

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.