Skip to main content
Våre gjester gir toppscore

Kulinariske høydepunkter i Piemonte

Opplev Piemonte og området rundt med Alba og Barolo - et kjent paradis for mat- og vinelskere! 

Fra Piemonte kommer noen av verdens beste viner som Barolo og Barbaresco, men også mange andre spennende viner. Området bugner av fantastiske matprodukter og lokalbefolkningen har stor respekt for bordets gleder. De rike kjøkkentradisjonene i denne regionen tilbyr noe helt utenom det vanlige. Her har den gode italienske mattradisjonen fått en snert av fransk eleganse.

På denne reisen vil vi guide deg gjennom herlige smaksopplevelser. Vi skal smake, lære og nyte blant Barolo-viner, trøfler fra Alba, oksekjøtt, pølser, oster, grappa, og hasselnøtter - for ikke å snakke om Italias beste sjokolade! Vi bor sentralt i hjertet av området, i den lille byen Barolo.

"Høydepunkter var trøffeljakt i Roddi, søndagsbesøk i Neive, matkurs i Marrone og ikke minst åtte retters middag i Ristorante Bovio der vi også fikk smakt hvit trøffel og drakk noen helt overjordiske gode viner."
- Harald, etter turen september -23

«Er man litt glad i god mat og drikke, så har denne turen alt hva hjertet kan begjære. Takket være kunnskapsrike guider og reiseleder, lærte vi også mye nyttig som vi kan ta med oss neste gang vi skal velge noe godt å drikke til maten!»
- Githa Kristensen etter turen mars-22

Gled deg til
 • Flere spennende vinsmakinger
 • Trøffeljakt med smaksprøver
 • Matlagingskurs
 • Hotell med egen vingård
 • Nydelig mat og vin

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise - Ankomst (M)

  Ankomst Milano og buss til Barolo (ca. 2 timer). Innsjekk og en lettere velkomstmiddag med vin, vann og espresso på hotellet. Herfra kan vi nyte flott utsikt over borgen i Barolo og landskapet med de flotte vinrankene.

  Avreise - Ankomst (M)
 • DAG 2: Trøffeljakt og Barolo-produsent med matlaging (F, M)

  I dag går turen til Roddi, hvor vi skal møte en trøffeljeger og hans hund. Vi vil få en demonstrasjon om hvordan hund og jeger samarbeider for å finne trøfler, «jordens hvite gull», etterfulgt av litt smaksprøver.

  Vi returnerer til Barolo og besøker Det regionale enotek i selve borgen i Barolo. Her lærer vi om produksjon av Barolo, og avslutter med å smake på 3 forskjellige viner. Det blir litt tid på egen hånd til å spise lunsj, før turen går videre til vinhuset som oppfant Barolo. Vi besøker både deres moderne og historiske kjellere og smaker avslutningsvis en Barbaresco, samt en tradisjonell og en moderne Barolo.

  Resten av dagen og kvelden blir helt spesiell når vi skal besøke en familiedrevet Barolo-produsent. Under kyndig veiledelse av deres kokk skal vi tilberede flere spesialiteter fra Piemonte. Underveis blir det flere pauser med smaking av nye viner. Vi skal så nyte en felles middag med alle de lekre rettene vi selv har laget.

  Trøffeljakt og Barolo-produsent med matlaging (F, M)
 • DAG 3: Utflukt til Alba, Pollenzo og Cherasco (F, L)

  I dag skal vi starte med å besøke byen Alba og det ukentlige markedet her. Vi skal ta en tur rundt på markedet for å få tips og ideer til hva de forskjellige spennende råvarene som finnes her kan benyttes til. Dette skal også forberede oss litt for morgendagens opplevelser.

  Etter litt tid til å utforske på egen hånd spiser vi en felles skinke- og oste-lunsj med vin på Albas historiske vinbar. På ettermiddagen går turen videre til den lille byen Pollenzo. Her ligger verdens første universitet for gastronomisk vitenskap og det er her «Slow food»-bevegelsen har sin opprinnelse. Det neo-gotiske torget er med på UNESCOs verdensarvliste, og det er her vi finner Banca del Vino, en av verdens største samlinger av italiensk kvalitetsvin. Vi får en liten omvisning, og selvfølgelig noen smaksprøver.
  Utflukten avsluttes med et besøk i den vakre barokkbyen Cherasco. Byen er kjent for to gastronomiske ting: snegler og sjokolade. Vi skal besøke en av byens eldste sjokoladebutikker hvor vi også skal nyte noen smaksprøver. Vi returnerer til Barolo ut på ettermiddagen.

  Kvelden er fri for å utforske byen og de mange hyggelige restaurantene på egen hånd. Spør gjerne reiseleder om tips.

  Utflukt til Alba, Pollenzo og Cherasco (F, L)
 • DAG 4: Fridag (F)

  Dagen er fri til egen disposisjon, men reiseleder og sjåfør vil tilby en liten ekstra utflukt til den hyggelige by Nieve, som ligger i Barbaresco-området. Her blir det tid til små streiftog, kanskje en aperitif og en god lunsj. På ettermiddagen besøker vi enda en gang Alba, nå med langt færre mennesker enn på gårsdagens markedsdag.

  Fridag (F)
 • DAG 5: Vingård, hotellets vinkjeller og festmiddag (F, L, M)

  Etter frokost besøker vi Grinzane Cavour, en av Barolos 11 kommuner. Her oppstod tanken om kvalitetsvin i området på 1800-tallet, og vi skal besøke borgen som i dag fungerer som landbruks- og vinmuseum.

  Vi fortsetter med å besøke en fantastisk liten familie-produsent av Barolo. Her skal vi gå blant vinrankene og lære om produksjonen av en god flaske Barolo. Det blir vinsmaking akkompagnert av en lett lunsj.

  Etter lunsj drar vi tilbake til Barolo og besøker hotellets egen vinkjeller. De produserer nemlig også sin egen Barolo og vi få smake flere av disse.
  Om kvelden skal vi ha en 8 retters festmiddag med vin, vann, espresso og grappa. Restauranten er reiseleders favorittrestaurant og har flott utsikt over området.

  Vingård, hotellets vinkjeller og festmiddag (F, L, M)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Etter frokost begir vi oss til flyplassen i Milano for retur til Norge.

Slik bor du

Dette familiedrevne hotellet ligger sentralt i byen med korte avstander til det meste. De har en egen restaurant, vinkjeller, salong og sesongåpent utendørs basseng. Gratis wifi i resepsjonen.

Rommene har eget bad med dusj eller badekar, hårføner, klimaanlegg, skrivebord, safe, telefon og TV.

HOTEL BREZZA BAROLO *** (italiensk standard)
Via Lomondo 2,
12060 Barolo

 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Charlotte Elmroth
  Charlotte Elmroth

  Charlotte Elmroth, eller Lotta som de fleste kaller henne, er født og oppvokst på Ekerö utenfor Stockholm. Etter språkstudier på Stockholms universitet begynte Charlotte å arbeide som reiseleder. Charlotte drømte om å lære seg italiensk og bestemte seg derfor til å flytte til Firenze i Toscana. Det har snart gått 35 år siden hun kom hit og hun har ingen planer på å flytte herfra. I mange år har hjemmet og barna vært hennes første prioritet, men hun har også jobbet som lærer, tolk og oversetter. I de senere år har Charlotte videreutdannet seg, slik at hun nå også jobber som autorisert guide i Firenze. Toscana har blitt Charlottes hjem og regionen har alt hun ønsker seg; en flott natur, et fantastisk landskap, mengder av kunst og historie, god mat og herlige viner! Som autorisert guide får hun mulighet til å vise våre gjester alt det fantastiske som finns i regionene Umbria & Toscana. Hun er en høyt verdsatt og dyktig guide og reiseleder, med stor kjærlighet for Italia.

 • Monica Bjerke
  Monica Bjerke
  Monica Bjerke
  er en erfaren og dyktig reiseleder, som entusiastisk formidler sin kunnskap til de reisende. Monica er inkluderende og behagelig og passer på at alle har det bra på tur. En av våre reisende oppsumerer Monica fint: "Jeg vil virkelig anbefale å reise på Italiatur med Monica, hun er så kunnskapsrik, i møtekommenende, interessant og hyggelig. Tusen takk til Monica for den flotte reisen"
 • Morten Bille
  Morten Bille
  Morten Bille
  er en lett forståelig danske på 50 år som har reist mye i hele sitt liv. Av alle land han har besøkt har han en spesiell forkjærlighet til Skottland, Italia og Asia. Han er en av våre mest populære reiseledere og en fantastisk forteller som er flink til å finne de spennende historiene og vinklingene som gjør at man husker reisene hans. Humor og hygge er viktige elementer i Mortens formidling. Han er også veldig flink til å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Morten har en bakgrunn i det danske forsvaret og har også jobbet for både danske og amerikanske firmaer på ledernivå. Han er til daglig bosatt i Danmark sammen med sin kone og barn.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Milano flyplass

Varighet
ca.2,5 t
Flyselskap
SAS eller Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Milano flyplass

Varighet
ca.2,5 t
Flyselskap
SAS eller Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Milano inkl. flyskatter
 • 5 netter på Hotel Brezza Barolo***, med frokost
 • 1 fireretters middag med vin, vann og espresso
 • 1 åtteretters middag med aperitiff, vin, vann, espresso og grappa
 • 1 ost- og skinkelunsj med vin, vann og espresso
 • Flere vinsmakinger, hvorav en med lett lunsj
 • 1 matlagingskurs med med middag og vinsmaking
 • Trøffeljakt med etterfølgende smaksprøver og lokal vin
 • Sjokoladesmaking
 • Museumsbesøk i Grinzane Cavour
 • All transport i programmet
 • Skandinavisk reiseleder under oppholdet

 

Reiseleder 9. mai: Charlotte Elmroth

Reiseleder 6. juni: Monica Bjerke

Reiseleder 12. september: Morten Bille

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 1 750,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2024

9/5Oslo GardermoenKulinariske høydepunkter i Piemonte6 dagerUtsolgt19 550,-Book på ventelisteMer informasjon

Juni 2024

6/6Oslo GardermoenKulinariske høydepunkter i Piemonte6 dagerLedige plasser19 550,-BestillMer informasjon

September 2024

12/9Oslo GardermoenKulinariske høydepunkter i Piemonte6 dagerLedige plasser20 950,-BestillMer informasjon