Skip to main content
Kroatia

Kroatia - Europas vakreste kyststripe

Kroatia -  krystallklart vann og middelalderbyer
Mange nordmenn har funnet veien til Kroatia, et land som uten tvil gir varierte og minneverdige ferieopplevelser. Kroatia byr på alt du trenger for en ferie; krystallklart vann, vakker natur, sjarmerende middelalderbyer, god lokal vin og et godt kjøkken. Langs kysten ligger vakre storbyer som Split og Dubrovnik, med vakre, historiske bygninger og trange smug. I regionen Istria kan du utforske vakker natur, rikdom av historie og kultur, samt nyte godt av smakfulle lokale retter og viner. Byer som Pula, Rovinj og Motovun er fylt med sjarm og inviterer til dager ved de fine strendene og i det klare havvannet.

Kroatia har en av Europas vakreste skjærgårder, med kalksteinklipper, sandstrender og små vakre byer. 
Det ideelle tidspunktet for å besøke Kroatia er i månedene fra april til oktober. Sommermånedene bringer med seg varme dager og lune kvelder, perfekte for bading og utendørs aktiviteter. For å unngå de største folkemengdene, men fortsatt kunne nyte godt vær, er september, oktober, april og mai gode alternativer for de som søker et rolig opphold.

Rovinj - den kroatiske perlen
Rovinj er en liten by beliggende på vestkysten av Istria-halvøya i Kroatia. Byens sjarmerende atmosfære reflekteres i de brosteinsbelagte gatene og de tettpakkede, pastellfargede husene som strekker seg opp langs åsene. Rovinj er ikke bare et postkort-vennlig sted; det er også rik på historie, noe som kommer til uttrykk i den gamle bykjernen og klatringen opp til kirken Sankt Eufemia, hvor besøkende kan nyte en panoramautsikt over Adriaterhavet.

Sjømat dominerer mange av menyene i de lokale restaurantene, hvor det legges vekt på friskhet og lokale råvarer. Markedene i Rovinj bugner av friske grønnsaker, frukt, olivenolje og trøfler, som er noen av regionens spesialiteter.
Aktivitetsmuligheter i og rundt Rovinj er mange. Man kan for eksempel leie en sykkel og utforske Istria’s landlige landskap eller ta dykkerkurs for å oppdage Middelhavets undervannsverden. For naturelskere byr Punta Corrente-parken på skyggefulle stier og krystallklare vann, perfekt for svømming.

Opatiaja - Kroatias riviera
Opatija, perlen i Kvarnerbukten i Kroatia, er kjent for sin rolige eleganse og som et historisk kursted. En spasertur langs den berømte kystpromenaden Lungomare avdekker utsøkte gamle villaer og hoteller som vitner om byens glanstid som feriested for europeisk adel.
Det milde middelhavsklimaet gjør Opatija til et behagelig reisemål året rundt. Byens parker er fulle av frodig, sub-tropisk vegetasjon, og bidrar til en atmosfære av avslappet ro.
Opatijas kulturarv er også bemerkelsesverdig, med severdigheter som den nygotiske St. Jakov-kirken og den sjarmerende Villa Angiolina som står i kontrast til de moderne fasilitetene og kulturliv. Kunstutstillinger, konserter og festivaler fyller byens kalender, tilbyr noe for enhver smak.

Maten i Opatija reflekterer dens geografiske plassering, hvor lokale sjømatretter fanger essensen av Adriaterhavet, mens innflytelsen fra det nordlige Kroatias kjøkken kan nytes i de hjemmelagde pastaene og gulasjene.

Fjellturer og alpine sportsmuligheter ligger ikke langt unna, og gir aktive reisende en sjanse til å balansere bylivets komfort med naturens utfordringer.

Dubrovnik - arkitektur og historisk gamleby
Dubrovnik, en by som ofte er hyllet for sin skjønnhet, er mer enn bare et ytre. Byen, innringet av massive steinmurer fra middelalderen, byr på en bemerkelsesverdig historisk reise. De brosteinsbelagte gatene i gamlebyen, Stari Grad, er stille vitner til fortidens hendelser, fra storslåtte barokkirker til statlige renessansepalasser.

Når man utforsker byens fortid, kan man merke et pulserende nåtidsliv. Lokale håndverksbutikker og gallerier viser både tradisjonelt og moderne håndverk. Mens turiststrømmen kan være merkbar, finnes det fortsatt lommer av stillhet i de smale sidegatene hvor det daglige livet i Dubrovnik utfolder seg.
Naturlig skjønnhet er aldri langt unna i Dubrovnik. Et steinkast fra byens murer ligger det krystallklare Adriaterhavet, en invitasjon til bading, kajakkpadling eller båtturer til de nærliggende øyene. Kontrastene mellom de skarpe steinformasjonene, det dypblå havet og det grønne landskapet skaper en slående ramme for enhver form for naturutforskning.

Gastronomien i Dubrovnik speiler dens kystnære beliggenhet med et rikelig utvalg av fersk sjømat, mens lokale vingårder byr på vinsmaking og gir innsikt i regionens vinkultur.
I Dubrovnik kan man forvente en blanding av historiefortelling, samtidskultur og naturopplevelser som tilsammen skaper en rik og variert reiseerfaring.
Split, Kroatias nest største by, er en urban mosaikk som fletter sammen århundrer av historie med livlig moderne kultur. Byen vokste opp rundt det imponerende Diokletians palass, et UNESCO-verdensarvsted som fortsatt pulsérer av liv, med sine undergrunnskammer og gamle vegger som inneholder alt fra bolighus til barer og butikker.

Split sjarm og strender
Split er mer enn bare sin gamle urbane kjerne. Byen har en uanstrengt sjarm, der lokale innbyggere tar sine daglige kaffepauser på solfylte piazzaer og forbereder ferske delikatesser på byens fargerike markeder. Splits maritime sjel er tydelig i dens travle havn og palmekledde Riva-promenaden, hvor folk samles for å sosialisere.
Byens geografiske posisjon er også ideell for de som søker en kombinasjon av urban utforsking og naturlige utflukter. Med en rekke strender innen gåavstand fra sentrum, og enkel tilgang til øyene i Adriaterhavet, tilbyr Split en god balanse mellom avslapning og eventyr.
Matkulturen i Split bringer frem det beste av Dalmatisk kjøkken, med en kjærlighet for grillet sjømat, olivenolje og vin produsert i de omkringliggende regionene.
Split er en by som ikke hviler på historiske laurbær, men stadig fornyer seg og tilbyr besøkende en autentisk opplevelse av dagens Kroatia, rotfestet i sin rike fortid.

Gruppereise med Aller travel til Kroatia
En gruppereise med Aller travel til Kroatia er en passende måte å bli kjent med dette mangfoldige landet på. Med en ferie som er klappet og klar, hvor fly og hotell av høy kvalitet er nøye utvalgt, kan du lene deg tilbake og nyte reisen fra start til slutt. En reiseleder sørger for å guide gruppen og ta vare på alle deltakerne, mens inkluderte utflukter berikende opplevelser. Slike organiserte reiser sikrer at man får med seg de beste høydepunktene landet har å tilby, sammen med innblikk man kanskje ikke ville funnet på egen hånd.

Velkommen på en reise til Kroatia med Aller travel

Temperatur og vær i Kroatia

Under finner du gjennomsnittlig maks- og minimumstemperatur målt pr. måned og by

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Bestill plass i dag!

Er du kjapp på avtrekkeren, kan du sikre deg en plass på en reise til Kroatia i dag.

Kroatias beste
Kroatias beste
 • Kultur/historie
 • Kroatia
 • Pris: Fra 19 950,-
Rovinj - Den kroatiske perlen
Sol & Bad
Rovinj - Den kroatiske perlen
 • Sommerlige reiser
 • Kroatia
 • Pris: Fra 12 900,-
Fotturer i Rovinj
Fotturer i Rovinj
 • Aktive reiser
 • Kroatia
 • Pris: Fra 16 100,-
Opatija - Kroatias riviera
Opatija - Kroatias riviera
 • Kultur/historie
 • Kroatia
 • Pris: Fra 18 900,-

Alle reiser til Kroatia

Vi har over 33 reiser til Kroatia som passer de aller fleste!
Aktive reiser til Kroatia
Fotturer i Rovinj
Fotturer i Rovinj
 • Aktive reiser
 • Kroatia
 • Pris: Fra 16 100,-
Fotturer i Makarska
Populær reiseleder
Fotturer i Makarska
 • Aktive reiser
 • Kroatia
 • Pris: Fra 19 900,-
Sommerlige reiser til Kroatia
Rovinj - Den kroatiske perlen
Sol & Bad
Rovinj - Den kroatiske perlen
 • Sommerlige reiser
 • Kroatia
 • Pris: Fra 12 900,-
Sommerlige Porec
Sommerlige Porec
 • Sommerlige reiser
 • Kroatia
 • Pris: Fra 13 950,-
Kultur/historie til Kroatia
Kroatias beste
Kroatias beste
 • Kultur/historie
 • Kroatia
 • Pris: Fra 19 950,-
Opatija - Kroatias riviera
Opatija - Kroatias riviera
 • Kultur/historie
 • Kroatia
 • Pris: Fra 18 900,-