Skip to main content

Rovinj - Den kroatiske perlen

Bli med til vakre Kroatia og historiske Rovinj! Her skal vi nyte Adriaterhavets krystallklare vann, istrisk gjestfrihet, deilig, lokal mat og vin fra områdets vingårder. Vi bor godt på øya St. Andrea, en liten båttur fra Rovinj. To utflukter er inkludert, men det gis mulighet for flere.

Middelalderbyen Rovinj er en liten, fascinerende by med smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Her kan du gå i fred for biler, nyte utsikten, arkitekturen og sjarmerende, lokale restauranter. Med den lange historien og frodig vakker natur er Rovinj et godt utgangspunkt for spennende og interessante utflukter. 

Vår dyktige reiseleder Synnøve Langfeldt tar godt vare på hver og en. Hun tilbringer flere måneder av året her sammen med våre gjester, og hun vil tilpasse oppholdet til dine interesser og behov. 

På vårt flotte hotell har du både frokost og middag inkludert.

Slik oppsummerte en av våre gjester reisen:
«Fantastiske omgivelser på en øy uten biler og støy. Fint hotell og nydelig utsikt fra rommet. Det var herlig med den rene sjøen. Jeg drømmer meg tilbake til restauranten på den lille naboøya, den var super.»

Gled deg til
 • Rovinj – en av Adriaterhavets vakreste byer
 • Flott 4-stjerners strandhotell i rolige omgivelser
 • Båttur til Porec

Slik bor du

 • Hotel Istra ****

  På øya St. Andrea skal vi bo godt på hotel Istra. Øya St. Andrea ligger ca. 15 min. med båt fra Rovinj og hotellet kun 50 meter fra den klare blå sjøen og stranden. Det går gratis ferge fra øya og inn til Rovinj ca. hver time fra kl. 06.00 på morgenen til midtnatt i høysesong. 

  Hotellet tilbyr lyse, pene og moderne rom med aircondition, balkong, minibar, safe, telefon og TV. Badekar eller dusj og WC. Wi-Fi er gratis.

  Hotellet har to restauranter og barer. Innendørs- og utendørs saltvannsbasseng. Tennisbane, padlebåter, sauna og SPA senter.

  Mulighet til å leie strandhåndklær. Solsenger og parasoller er gratis. Ved opphold med halvpensjon er lokale viner, øl, vann og juice fra en dispenser inkludert i middagstilbudet.

 • Hotel Eden **** (kun avgang 9.-16. okt 21)

  Godt hotell som ligger fredelig til ved utkanten av den 100 år gamle skogen Zlatni Rt i Rovinj, bare 2 min. gange fra stranden og 20 min. gange fra gamlebyen i Rovinj. Hotellet er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr utendørs- og innendørs basseng samt en privat bukt med kostnadsfrie strandstoler og parasoller.

  Wellness & Spa har 4 behandlingsrom, en spasuite for parbehandlinger, avslapningssone, et moderne treningsstudio og en Vital-bar. I den termiske sonen finner du både vanlig og infrarød badstue, tyrkisk bad og avslapningsrom. Hotel Eden tilbyr dessuten ulike underholdningsfasiliteter, som hobby-verksted, en kroatisk språkskole og diverse idretter til lands og vanns, som vannpolo, basketball, tennis, badminton og boccia.

  Alle rom har klimaanlegg, balkong, safe, minibar, hårføner, satellitt-TV og gratis Wifi. De ulike restaurantene på stedet serverer smakfull kroatisk og internasjonal mat.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til Pula. Ved ankomst venter reiseleder og bussen som skal kjøre oss til Rovinj. Vi tar en kort båttur til hotellet på øya St. Andrea. Ved ankomst serveres en velkomstdrink og koldtallerken, før vi sjekker inn og får tildelt rom.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Rovinj med byvandring (F, L, M)

  Etter en god frokost møtes vi til avtalt tid for å ta båten inn til gamlebyen i Rovinj. Her møter vi vår lokale guide som tar oss med på en sightseeing til fots. Husk gode sko. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i gamle byen. Resten av dagen på egenhånd. Felles middag på hotellet.

  Rovinj med byvandring (F, L, M)
 • DAG 3: Rovinj (F, M)

  Dagen på egen hånd eller man har mulighet for å melde seg på en tilleggsutflukt.
  Middag på hotellet.

  Tilleggsutflukt: Middelalderbyen Groznjan med vinsmaking på vingården Vino Gortan Pazin.
  Pris kr 525,- pr pers (med forbehold om nok påmeldte)

  Etter frokost tar vi buss til det sentrale Istria. Underveis forteller den lokale guiden om Istria generelt, kultur og tradisjoner. Ved ankomst til Groznjan blir det felles byvandring og litt tid på egenhånd til å besøke noen av byens koselige gallerier eller til å ta en kopp kaffe. Her er det også mulighet for å smake på produkter av trøffel, ettersom Groznjan ligger i et område der "skogens gull" vokser.

  Reisen går videre til Pazin hvor vi besøker vinbonden "Gortan". Her får vi smake på både rødt og hvitt vin, og i tillegg får vi skinke, ost, brød og olivenolje. Etter en hyggelig stund på landsbygda reiser vi tilbake til Rovinj.

  Rovinj (F, M)
 • DAG 4: Rovinj (F, M)

  Dagen på egen hånd eller man har mulighet for å melde seg på en tilleggsutflukt. Middag på hotellet.

  Tilleggsutflukt: Trieste (Italia) og Piran (Slovenia)
  Pris kr 690,- pr pers (med forbehold om nok påmeldte)
  Vi kjører fra Rovinj nordover mot den kroatisk/slovenske grense, nyter det istriske landskapet og får høre mer om Istrias historie og forbindelsene mellom Kroatia, Slovenia og Italia gjennom historien.

  Ved ankomst Trieste gjør vi en kort rundtur med buss før vi stopper ved den fine plassen Piazza Unita. Denne plassen ligger ut mot Triestebukten og er omringet av fantastiske palasser, samt rådhuset som ofte er scenen for konserter under åpen himmel. Vi går en rundtur forbi restene av et romersk teater og de travle gatene i sentrum hvor det er mange butikker og kaffebarer. Det blir pause til en god kopp kaffe fra Trieste før vi reiser til Piran – en liten koselig by i Slovenia med historie og arkitektur fra tiden med venetiansk styre.

  Vi nyter en felles lunsj og utforsker byen før vi reiser tilbake til Rovinj (På turen tilbake kjører vi gjennom turistbyen Portoroz. Dersom det er tid til det, gjør vi en kort stopp her før turen går tilbake til Rovinj.)

  Rovinj (F, M)
 • DAG 5: Rovinj (F, M)

  Dagen på egen hånd. Frokost og middag på hotellet.

  Rovinj (F, M)
 • DAG 6: Båttur til Porec (F, M)

  Etter frokost blir det en fin båttur i den istriske skjærgården. Turen går til en annen flott venetiansk by – nemlig Porec, som ligger 20 km nord for Rovinj. Turen går langs en vakker kystlinje og man nyte båtturen til Porec. Her blir det tid på egen hånd, både for å gjøre seg litt mer kjent med byen og man kjøpe seg litt å spise. Middag på hotellet.

  Båttur til Porec (F, M)
 • DAG 7: Rovinj (F, M)

  Dagen på egen hånd. Middag på hotellet. Mulighet for å melde seg på en middag på klosteret i stedet.

  Tilleggsutflukt: Middag på klosteret
  Pris kr 315,- pr pers
  For de som ønsker en litt spesiell middag siste kvelden, kan du bli med på middagen som holdes på Restaurant Lanterna – på klosteret. Dette er en stilfull avslutningsmiddag i vakre omgivelser.

  Rovinj (F, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  På ettermiddagen sier vi takk for oss og tar fatt på hjemturen. Til avtalt tid tar vi båten inn til sentrum hvor bussen venter og vi kjører til Pula for å fly hjem til Norge.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Synnøve Langfeldt
  Synnøve Langfeldt

  Skal du feriere på Istra-halvøya i Kroatia, vil Synnøve ta godt vare på deg. Synnøve Langfeldt har rikelig med erfaring og ser på Kroatia som sitt andre «fedreland». Hun tilbringer flere måneder av året her sammen med gjester som vil oppleve denne middelhavsperlen. Hennes base er i Rovinj, hvor hun tar vel imot de reisende. Synnøve er flink til å tilpasse opplevelsene til dine interesser og behov, slik at du får mest mulig ut av din tur. Hun sørger for at alle gjester har en super ferie, så det er bare å glede seg! Synnøve sier: «Jeg synes det er så herlig å bli kjent med alle de fantastiske menneskene som bare er en flyreise unna!» !

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Transport og utflukter iht program
 • 7 netter på Hotel Istra / Kun avgang 9.-16. okt: Hotel Eden ****
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • Hotel Istra: Drikke til middag på hotellet (lokal øl, vin, brus, vann og jus)
 • Sightseeing Rovinj til fots inkludert lunsj
 • Båttur til Porec
 • Skandinavisk reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikke som ikke er i programmet
 • Hotel Eden 9.-16. okt: Drikke til middag på hotellet (lokal øl, vin, brus, vann og jus)
 • Tilleggsutflukter

Tillegg for enkeltrom

Hotel Istra kr. 0,- (begrenset antall)  
Hotel Eden Kr 1500,- (gjelder kun 9.-16. okt 21)

Tilvalg/Utflukter

Utflukt til Groznjan med vinsmaking og enkel lunsj - kr. 525,- (med forbehold om nok påmeldte).
Utflukt til Trieste i Italia og middelalderbyen Piran i Slovenia inkl. lunsj - kr. 690,- (med forbehold om nok påmeldte).
Avskjedsmiddag på Klosteret, en stemningsfull avslutning i historiske omgivelser - kr. 315,- .

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Avgangen 11.-19.juni har 1 dag ekstra.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

13/10Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenUtsolgt8 350,-BestillMer informasjon

April 2022

27/4Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser8 350,-BestillMer informasjon

Mai 2022

4/5Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser8 450,-BestillMer informasjon
11/5Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser8 550,-BestillMer informasjon
18/5Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser9 150,-BestillMer informasjon
25/5Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser9 850,-BestillMer informasjon

Juni 2022

1/6Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser10 450,-BestillMer informasjon
8/6Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser10 950,-BestillMer informasjon
15/6Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser11 500,-BestillMer informasjon
22/6Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser11 850,-BestillMer informasjon
29/6Oslo GardermoenRovinj - Den kroatiske perlenLedige plasser12 850,-BestillMer informasjon