Skip to main content

Fotturer i Rovinj

Vakre utsikter, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vakre vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur.

Her skal vi bo godt i frodige omgivelser ved havet og nyte daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige lokale reiseleder. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell.

Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Turene ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Gled deg til
 • 5 flotte vandredager
 • Strandhotell i rolige omgivelser
 • Hjemmelaget lunsj hos familien Jakovcic
 • Vinsmaking på lokal vingård

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Rijeka (april) Trieste (mai) og tar buss til hotellet i Rovinj. Fra Trieste er det cirka 1 time og 45 minutter kjørvei til Rovinj, og fra Trieste cirka 2 timer. Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet som alle kvelder.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: By og skogsvandring (F, L, M)

  Etter en god frokost begir vi oss ut på en orienteringstur i skogsområdet rundt hotellet og inn mot sentrum av Rovinj. Gjennom trange små gater og pittoreske små torg tar vi oss opp til St.Eufemias kirke hvor vi får vakker utsikt over Rovinj. Vi fortsetter ned til byens grønnsaksmarked, hvor man kan kjøpe lokale produkter som olivenolje, honning, lavendelolje og trøffelprodukter. Vi avslutter dagens tur med felles lunsj på en lokal taverna. Ettermiddagen er fri før vi møtes igjen til middag på hotellet.

  Vandring: Ca 8 km / +60m/-60m

 • DAG 3: Vandring: Istrias stolthet - fjellet Ucka (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til den østre delen av Istria-halvøya, til fjellet Ucka. Vi starter dagens vandring på 920 meters høyde, på en plass som kalles "Poklon“. På denne plassen tok vandrere i gamle dager farvel med den ene eller andre siden av fjellet når de vandret over fjellkammen. Turen i dag er noe mer krevende. Vi beregner ca. to timer opp til toppen, gjennom en vakker bøkeskog. Vel oppe på toppen Vojak (1396 m.o.h.) får vi en fantastisk utsikt over byen Rijeka og Kvernerbukten med øyene Krk og Cres. I klart vær kan man se helt til Dolomittene i Italia og de Slovenske alpene. Herfra starter vår nedstigning. Til å begynne med går vi på åpen mark og senere gjennom skog. Etter vandreturen inntar vi felles lunsj på en lokal taverna. Transport tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

  Vandring: Ca 9 km / +470m/ -470m

  Vandring: Istrias stolthet - fjellet Ucka (F, L, M)
 • DAG 4: Vandring: Kamenjak og Pula (F, L, M)

  Etter frokost blir vi transportert til Istria-halvøyas sydspiss, nærmere bestemt odden og naturreservatet Kamenjak. Her finner vi pittoreske viker og interessante kalksteinsformasjoner, og her blir det mulighet for et bad.

  Området har et mikroklima med over 590 ulike plantearter og 30 endemiske arter som er fredet. Her har man funnet spor av dinosaurer som regnes å være over 100 mil. år gamle. Rundt spissen finnes 11 mindre og større øyer. Underveis spiser vi medbrakt piknik-lunsj. Etter vandringen stopper vi i Pula for en kaffe. Middag på hotellet på kvelden.

  Ca 10 km, +40m/ -40m

  Vandring: Kamenjak og Pula (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte området. Middag på hotellet.

 • DAG 6: Vandring: Pican (F, L, M)

  Etter frokost tar vi buss ca 1 time til byen Pican. Her gjør vi først en byvandring i denne velbevarte middelalderbyen. Her satt biskoppene fra Byzans til slutten av 1700-tallet.

  Vi starter vår vandring med en lett nedstigning gjennom typisk vegetasjon for området - lavt voksende eik og busker. Vi går på vandrestier, grusvei og skogbunn. Vi passerer typisk kulturlandskap, små landsbyer med få hus der tiden har stått stille de siste 50 årene, men vi ser også gamle steinhus forvandlet til små utleiehus. Vi følger bakkene oppover, og er det klart vær har vi utsikt til fjellet Ucka. På en del av vandringen følger vi korsveien, med 14 stop for bønn, symbol for Jesus lidelse. For oss er dette mest en avslappet vandring. Underveis stopper vi for evt. medbragt snacks og fotografering. Vel fremme etter ca. 2 timers vandring, besøker vi familien Jakovcic hvor vi får smake en typisk suppe fra Istria og litt lokal vin. Bussen vår henter oss og vi kjører videre til en lokal vinprodusent på veien hjem. Buss tilbake til hotellet og middag på hotellet.

  Ca 7 km, +175m/ -135m

 • DAG 7: Vandring: Vrsar - Porec (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til fiskelandsbyen Vrsar, som ligger like nord for Limfjorden. Her begynner dagens vandring. Vi følger den brokete og grønne kysten gjennom skoger, enger og forbi campingplasser. Under vår vandring går vi gjennom byen Funtana, hvor det under den romerske perioden fantes ferskvannskilder som sprutet opp som fontener. I området Zelena Laguna (Den Grønne Lagunen) inntar vi vår lunsj på en lokal restaurant. Vi fortsetter gjennom den Blå Lagunen (Plava Laguna) før vi til slutt kommer frem til Porec. Her får vi litt tid på egenhånd før vi returnerer til Rovinj med båt. Middag på hotellet.

  Vandring: 16 km / +40m/-40m

 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen og retur til Norge.

Slik bor du

Vi bor på Hotel Eden som er et godt hotell som ligger fredelig til ved utkanten av den 100 år gamle skogen Zlatni Rt i Rovinj, bare 2 min. gange fra stranden og 20 min. gange fra gamlebyen i Rovinj. Hotellet er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr utendørs- og innendørs basseng samt en privat bukt med kostnadsfrie strandstoler og parasoller.

Wellness & Spa har 4 behandlingsrom, en spasuite for parbehandlinger, avslapningssone, et moderne treningsstudio og en Vital-bar. I den termiske sonen finner du både vanlig og infrarød badstue, tyrkisk bad og avslapningsrom. Hotel Eden tilbyr dessuten ulike underholdningsfasiliteter, som hobby-verksted, en kroatisk språkskole og diverse idretter til lands og vanns, som vannpolo, basketball, tennis, badminton og boccia.

Alle rom har klimaanlegg, balkong, safe, minibar, hårføner, satellitt-TV og gratis Wifi. De ulike restaurantene på stedet serverer smakfull kroatisk og internasjonal mat.

HOTEL EDEN ****
Luja Adamovica 33
52210 Rovinj

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Karina Jurman
  Karina Jurman
  Vår populære og aktive reiseleder Karina er født og oppvokst i Sverige, men flyttet hjem til sine foreldres hjemland Kroatia på slutten av 90-tallet. Karina har lang erfaring både som lokalguide og reiseleder, hun er interessert i både historie og kultur og er nysgjerrig av natur. Karina elsker å være ute i naturen, og hennes største hobbyer er vandring og sykling. «De som reiser med meg føler seg trygge og ivaretatt. Jeg er opptatt av service og jeg byr ofte på litt latter! Mitt livsmotto: Lev, le og reis!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Rijeka/Trieste med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Hotel Eden Rovinj ****
 • Frokost og middager på hotellet
 • Lunsj på restaurant eller piknik på vandringsdagene
 • Vinsmaking dag 6
 • Lokal fjellguide dag 3, 4 og 6
 • Inngang til naturparken Ucka
 • All transport og utflukter som nevnt i program
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Tilslutning fra andre byer
 • Tips

  Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom

  kr. 1 350,- (sep) (begrenset antall)

  kr. 1 450,- (mai) (begrenset antall)

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Kart

  Kart

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
  Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
  Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
  Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
  Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
  Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

  April 2022

  30/4Oslo GardermoenFotturer i RovinjLedige plasser12 450,-BestillMer informasjon

  Mai 2022

  14/5Oslo GardermoenFotturer i RovinjLedige plasser13 650,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Koronavirus og reise

  • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

   Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

   Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

   2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


   Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
   Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.