Skip to main content

Fotturer i Rovinj

Vakker utsikt, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur.

Vi bor godt i frodige omgivelser ved havet og nyter daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige, lokale reiseleder. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell.

Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Turene ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Gled deg til
 • 5 flotte vandredager
 • Strandhotell i rolige omgivelser
 • Hjemmelaget lunsj hos familien Jakovcic
 • Vinsmaking på lokal vingård

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Pula flyplass og tar buss til hotellet i Rovinj. Fra Pula er det cirka 1 time og 45 minutter kjørevei til Rovinj. Vi sjekker inn og får servert en koldtallerken.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: By- og skogsvandring (F, L, M)

  Etter en god frokost begir vi oss ut på en orienteringstur i skogsområdet rundt hotellet og inn mot sentrum av Rovinj. Gjennom trange gater og pittoreske torg tar vi oss opp til St. Eufemias kirke hvor vi får vakker utsikt over Rovinj. Vi fortsetter ned til byens grønnsaksmarked, hvor man kan kjøpe lokale produkter som olivenolje, honning, lavendelolje og trøffelprodukter. Vi avslutter dagens tur med felles lunsj på en lokal taverna. Ettermiddagen er fri før vi møtes igjen til middag på hotellet.

  Vandring: Ca. 8 km / +60m/-60m

  By- og skogsvandring (F, L, M)
 • DAG 3: Vandring: Istrias stolthet - fjellet Ucka (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til den østre delen av Istria-halvøya, til fjellet Ucka. Vi starter dagens vandring på 920 meters høyde, på en plass som kalles "Poklon“. Turen i dag er noe mer krevende. Vi beregner ca. to timer opp til toppen, gjennom en vakker bøkeskog. Vel oppe på toppen Vojak (1396 m.o.h.) får vi en fantastisk utsikt over byen Rijeka og Kvernerbukten med øyene Krk og Cres. I klart vær kan man se helt til Dolomittene i Italia og De slovenske alpene. Herfra starter vår nedstigning. Til å begynne med går vi på åpen mark og senere gjennom skog. Felles lunsj på en lokal taverna. Transport tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

  Vandring: Ca. 9 km / +470m/ -470m

  Vandring: Istrias stolthet - fjellet Ucka (F, L, M)
 • DAG 4: Vandring: Kamenjak og Pula (F, L, M)

  Etter frokost drar vi til Istria-halvøyas sydspiss, nærmere bestemt odden og naturreservatet Kamenjak. Her finner vi pittoreske viker og interessante kalksteinsformasjoner, og her blir det mulighet for et bad.

  Området har et mikroklima med over 590 ulike plantearter og 30 endemiske arter som er fredet. Her har man funnet spor av dinosaurer som regnes å være over 100 millioner år gamle. Underveis spiser vi medbrakt piknik-lunsj. Etter vandringen stopper vi i Pula for en kaffe. Middag på hotellet om kvelden.

  Ca. 10 km, +40m/-40m

  Vandring: Kamenjak og Pula (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte området. Middag på hotellet.

  Fridag (F, M)
 • DAG 6: Vandring: Pican (F, L, M)

  Etter frokost tar vi buss ca. 1 time til byen Pican. Her gjør vi først en byvandring i denne godt bevarte middelalderbyen.

  Så starter en lett nedstigning gjennom typisk vegetasjon for området - lavtvoksende eik og busker. Vi går på vandrestier, grusvei og skogbunn. Vi passerer typisk kulturlandskap, små landsbyer med få hus der tiden har stått stille de siste 50 årene, men vi ser også gamle steinhus forvandlet til små utleiehus. Vi følger bakkene oppover, og er det klart vær har vi utsikt til fjellet Ucka. På en del av vandringen følger vi korsveien, med 14 stopp for bønn, symbol for Jesus lidelse.

  Vel fremme etter ca. 2 timers vandring besøker vi familien Jakovcic hvor vi får smake en typisk suppe fra Istria og litt lokal vin. Vi stopper også hos enlokal vinprodusent på veien hjem. Buss tilbake til hotellet og middag på hotellet.

  Ca. 7 km, +175m/-135m

  Vandring: Pican (F, L, M)
 • DAG 7: Vandring: Vrsar - Porec (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi til fiskelandsbyen Vrsar, som ligger like nord for Limfjorden. Her begynner dagens vandring. Vi følger den brokete og grønne kysten gjennom skoger, enger og forbi campingplasser. Under vår vandring går vi gjennom byen Funtana, hvor det under den romerske perioden fantes ferskvannskilder som sprutet opp som fontener. I området Zelena Laguna (Den grønne lagunen) inntar vi vår lunsj på en lokal restaurant. Vi fortsetter gjennom Den blå lagunen (Plava Laguna) før vi til slutt kommer frem til Porec. Her får vi litt tid på egen hånd før vi returnerer til Rovinj med båt. Middag på hotellet.

  Vandring: 16 km / +40m/-40m

  Vandring: Vrsar - Porec (F, L, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Frokost og fri frem til bussen henter oss for transport til flyplassen og retur til Norge.

Slik bor du

Vi bor på Hotel Eden som er et godt hotell som ligger fredelig til ved utkanten av den 100 år gamle skogen Zlatni Rt i Rovinj, bare 2 min. gange fra stranden og 20 min. gange fra gamlebyen i Rovinj. Hotellet er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr utendørs- og innendørs basseng samt en privat bukt med kostnadsfrie strandstoler og parasoller.

Wellness & Spa har 4 behandlingsrom, en spasuite for parbehandlinger, avslapningssone, et moderne treningsstudio og en Vital-bar. I den termiske sonen finner du både vanlig og infrarød badstue, tyrkisk bad og avslapningsrom. Hotel Eden tilbyr dessuten ulike underholdningsfasiliteter, som hobby-verksted, en kroatisk språkskole og diverse idretter til lands og vanns, som vannpolo, basketball, tennis, badminton og boccia.

Alle rom har klimaanlegg, balkong, safe, minibar, hårføner, satellitt-TV og gratis Wifi. De ulike restaurantene på stedet serverer smakfull kroatisk og internasjonal mat.

HOTEL EDEN ****
Luja Adamovica 33
52210 Rovinj

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom

kr 1 950,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen. 

 • Koronavirus og reise