Skip to main content

Fotturer i Rovinj

Vakker utsikt, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur.

Vi bor godt i frodige omgivelser ved havet og nyter daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige, lokale reiseleder og vandreguide. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell.

Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse og kondisjon kan være med. Turene ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivåinndeling se her.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Gled deg til
 • 5 flotte vandredager
 • Strandhotell i rolige omgivelser
 • Hjemmelaget lunsj hos familien Jakovcic
 • Vinsmaking på lokal vingård

Takk for en flott tur til Garda og omgivelsene rundt. Reiseleder Monica var kunnskapsrik og formidlet alt på en imponerende måte. Hun gjorde turen til en flott opplevelse og bør påskjønnes. Ellers flott opplegg med passe blanding av opplegg og fritid.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer med fly og tar buss til hotellet i Rovinj. Vi sjekker inn og får servert middag eller koldtallerken på hotellet. Transfer fra Pula flyplass til Rovinj (ca. 1 time).

 • DAG 2: By- og skogsvandring (F, L, M)

  Etter en god frokost begir vi oss ut på en orienteringstur i skogsområdet rundt hotellet og inn mot sentrum av Rovinj. Gjennom trange gater og pittoreske torg tar vi oss opp til St. Eufemias kirke hvor vi får vakker utsikt over Rovinj. Vi fortsetter ned til byens grønnsaksmarked, hvor man kan kjøpe lokale produkter som olivenolje, honning, lavendelolje og trøffelprodukter. Vi avslutter dagens tur med felles lunsj på en lokal taverna. Ettermiddagen er fri før vi møtes igjen til middag på hotellet.

  Vandring: Ca. 8 km / +60m/-60m

  By- og skogsvandring (F, L, M)
 • DAG 3: Vandring: Istrias stolthet - fjellet Ucka (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til den østre delen av Istria-halvøya, til fjellet Ucka. Vi starter dagens vandring på 920 meters høyde, på en plass som kalles "Poklon". Turen i dag er noe mer krevende. Vi beregner ca. to timer opp til toppen, gjennom en vakker bøkeskog. Vel oppe på toppen Vojak (1396 m.o.h.) får vi en fantastisk utsikt over byen Rijeka og Kvernerbukten med øyene Krk og Cres. I klart vær kan man se helt til Dolomittene i Italia og De slovenske alpene. Herfra starter vår nedstigning. Til å begynne med går vi på åpen mark og senere gjennom skog. Felles lunsj på en lokal taverna. Transport tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

  Vandring: Ca. 9 km / +470m/ -470m

 • DAG 4: Vandring: Kamenjak og Pula (F, L, M)

  Etter frokost drar vi til Istria-halvøyas sydspiss, nærmere bestemt odden og naturreservatet Kamenjak. Her finner vi pittoreske viker og interessante kalksteinsformasjoner, og her blir det mulighet for et bad.

  Området har et mikroklima med over 590 ulike plantearter og 30 endemiske arter som er fredet. Her har man funnet spor av dinosaurer som regnes å være over 100 millioner år gamle. Underveis spiser vi medbrakt piknik-lunsj.

  Etter vandringen stopper vi for vinsmaking hos en lokal vinbonde i utkanten av Pula. Middag på hotellet om kvelden.

  Ca. 10 km, +40m/-40m

  Vandring: Kamenjak og Pula (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte området. Middag på hotellet.

  Fridag (F, M)
 • DAG 6: Vandring: Pican (F, L, M)

  Etter frokost tar vi buss ca. én time til byen Pican. Her gjør vi først en byvandring i denne godt bevarte middelalderbyen.

  Så starter en lett nedstigning gjennom typisk vegetasjon for området - lavtvoksende eik og busker. Vi går på vandrestier, grusvei og skogbunn. Vi passerer typisk kulturlandskap, små landsbyer med få hus der tiden har stått stille de siste 50 årene, men vi ser også gamle steinhus forvandlet til små utleiehus. Vi følger bakkene oppover, og er det klart vær har vi utsikt til fjellet Ucka. På en del av vandringen følger vi korsveien, med 14 stopp for bønn, symbol for Jesus lidelse.

  Vel fremme etter ca. to timers vandring stopper vi hos familien Jakovcic hvor vi får smake en typisk istrisk suppe og lokal vin. Buss tilbake til hotellet og middag på hotellet.

  Ca. 7 km, +175m/-135m

  Vandring: Pican (F, L, M)
 • DAG 7: Vandring: Cervar - Porec (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til Cervar, nord for Porec. Her begynner dagens vandring.

  På veien kommer vi forbi en gammel romersk fabrikk, hvor romerne produserte amfora – keramikkrukker. Disse dyktige håndverkerne produserte noen av de største krukkene i det nordlige middelhavet. Vi følger den brokete og grønne kysten gjennom skoger og forbi olivenlunder. Vi vandrer langs sjøen på stier av grus og jord - en liten del av veien er blitt asfaltert – til vi ankommer Porec. Deretter spiser vi lunsj på det sentrale bytorget. Etter lunsj blir det litt tid på egen hånd, før vi seiler tilbake til Rovinj med båten. Middag på hotellet.

  Ca. 9 km, +12/-12 m.

  Vandring: Cervar - Porec (F, L, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Frokost og fri frem til bussen henter oss for transport til flyplassen og retur til Norge.

Slik bor du

Vi bor på Hotel Eden som er et godt hotell som ligger fredelig til ved utkanten av den 100 år gamleskogen Zlatni Rt i Rovinj, bare 2 minutters gange fra stranden og 20 minutters gange fra gamlebyen i Rovinj. Hotellet er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr utendørs- og innendørs basseng samt en privat bukt med kostnadsfrie strandstoler og parasoller.

Wellness & Spa har fire behandlingsrom, en spasuite for parbehandlinger, avslapningssone, et moderne treningsstudio og en Vital-bar. I den termiske sonen finner du både vanlig og infrarød badstue, tyrkisk bad og avslapningsrom. Hotel Eden tilbyr dessuten ulike underholdningsfasiliteter, som hobby-verksted, en kroatisk språkskole og diverse idretter til lands og vanns, som vannpolo, basketball, tennis, badminton og boccia.

Alle rom har klimaanlegg, balkong, safe, minibar, hårføner, satellitt-TV og gratis wifi. De ulike restaurantene på stedet serverer smakfull kroatisk og internasjonal mat.

HOTEL EDEN ****
Luja Adamovica 33
52210 Rovinj

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Ivana Vukusic
  Ivana Vukusic

  Ivana Vukusic
  kommer fra Rijeka i Kroatia. Hun har bodd i Sverige i fire år, snakker svensk og jobber nå som reiseleder og guide for våre gjester. Ivana gjør både kulturelle og aktive turer i Kroatia og Montenegro, samtidig som hun også jobber som helsekonsulent. “Mine gjester beskriver meg som engasjert, glad, hjelpsom og kunnskapsrik. Jeg elsker natur og dyr, og brenner for å lære nye ting og besøke nye steder.”

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge kan vi være behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Pula flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo–Pula
 • 7 netter på Hotel Eden Rovinj ****
 • Frokost og middager på hotellet
 • Lunsj på restaurant eller piknik på vandringsdagene
 • Vinsmaking dag 4
 • Lokal fjellguide dag 3, 4 og 6
 • Inngang til naturparken Ucka
 • All transport og utflukter iht. program
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Tilslutning fra andre byer
 • Tips

  Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom

  kr 1 950,- (begrenset antall)

  Verdt å vite:

  • På avgangene 14/9, 21/9 og 28/9 flyr vi direkte Oslo-Pula. Bussturen til Rovinj tar ca. 1 time.
  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Kart

  Kart

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
  Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
  Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
  Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
  Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
  Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  September 2024

  14/9Oslo GardermoenFotturer Rovinj8 dagerUtsolgt17 200,-Book på ventelisteMer informasjon
  21/9Oslo GardermoenFotturer Rovinj8 dagerUtsolgt16 100,-Book på ventelisteMer informasjon
  28/9Oslo GardermoenFotturer Rovinj8 dagerFå ledige17 900,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

   2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


   Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
   Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.