Skip to main content

Opatija - Kroatias riviera - - historisk storhet i fasjonable omgivelser

Bli med til Kroatias riviera! Den vakre byen Opatija byr på deilig klima, storslagen, historisk arkitektur og helsebringende kurbadtradisjoner. 

Det er lett å finne roen i Opatija, enten du vil benytte deg av velværebehandlinger på hotellet, slappe av på stranden, bade i det krystallblå havet eller rusle rundt i byen. Vi bor i den historiske delen av Opatija, på ærverdige Imperial Hotel. Dette er et 4-stjerners hotell med privat strand, svømmebasseng og egen spa- og velværeavdeling. Alle frokoster og middager er inkludert, og nytes i den flotte spisesalen.

Beliggenheten nord-øst på Istra-halvøya er optimal for flotte utflukter. Vi drar blant annet på båttur til byen Lovran og til vingården Nada, hvor vi får lære om vinproduksjon og smake på de gode, lokale vinene. Du kan også melde deg på flere valgfrie utflukter sammen med reiseleder. 

Mellom byen og vannet snor det seg en vakker strandpromenade som byr på flotte turmuligheter forbi noen av de storslagne, historiske bygningene som finnes her. At Opatija har så mye vakker arkitektur skyldes at byen var et yndet feriested for adelen tidlig på 1900-tallet.

Gled deg til
 • Kroatias uoppdagede riviera
 • Fasjonabelt 4-stjerners historisk hotell
 • Vakker by med flotte spasermuligheter
 • Storslagen arkitektur
 • Mange valgfrie utflukter

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Oslo til Zagreb. Her møter dere reiselederen og bussen som kjører til Opatija (ca. 2,5 time), som ligger vakkert til innerst i Kvarnerbukten. Byen er kjent for sitt middelhavsklima og monumentale bygninger fra perioden hvor byen var en del av Østerrike-Ungarn. Vi ankommer Opatija og etter innsjekk på Hotel Imperial serveres det middag.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Opatija (F, M)

  Etter en deilig og rolig frokost blir det i dag en liten rundtur til fots i Opatija. Byen har mye historie som lokalguiden vil fortelle om. I tillegg får vi høre litt om dagliglivet og ikke minst praktisk informasjon om hva vi kan se og gjøre på egen hånd. Turen avsluttes ved hotellet og det blir lunsj på egen hånd. Middag på hotellet om kvelden.

  Opatija (F, M)
 • DAG 3: Opatija - båttur til Lovran (F, M)

  Etter frokost spaserer vi de få skrittene ned til marinaen, hvor vi skal ut på en båttur. Turen går vestover langs den vakre kysten med mye historisk bebyggelse, vakre badeviker og småbyer omgitt av grønn vegetasjon. Man får et helt annet inntrykk av området fra båt enn hva man gjør når man kjører langs veien. Om bord kan du nyte et glass vin, mens lokalguiden forteller om stedene som passeres. I Lovran, en liten by på ca. 2000 innbyggere, legger båten til og det blir tid til å rusle litt rundt eller ta seg en kopp kaffe. Båt tilbake til Opatija.

  Turen tar ca. 3 timer.

  Opatija - båttur til Lovran (F, M)
 • DAG 4: Opatija - eller valgfri utflukt til Rijeka (F, M)

  Etter en god frokost samles de som ønsker å være med reiseleder på en tur til Rijeka. Vi tar lokalbussen – en tur på ca. 20 minutter – inn til sentrum av Rijeka. Reiseleder tar oss med på en byvandring gjennom sentrum og forbi den gamle byporten og videre mot det flotte matmarkedet og teateret. Deretter blir det tid på egen hånd til lunsj og shopping eller kanskje du vil besøke et av byens museer? Retur til Opatija på ettermiddagen. På denne utflukten dekker gjestene kostnadene til reisen, som betales til reiseleder på stedet. Middag på hotellet.

  Opatija - eller valgfri utflukt til Rijeka (F, M)
 • DAG 5: Opatija eller valgfri utflukt til Moscenice (F, M)

  Denne dagen kan du benytte til egen disposisjon. Men reiseleder har også i dag et forslag til en utflukt med rutebuss – nemlig til den gamle koselige byen oppe i åssiden som heter Moscenice. Dette er en typisk kroatisk landsby med smale gater og steinhus. Moscenice fikk bystatus i 1637. Utflukten betales på egen hånd. Middag på hotellet.

  Opatija eller valgfri utflukt til Moscenice (F, M)
 • DAG 6: Øya Krk, Vrbnik og vingårdsbesøk (F, L, M)

  Turen går østover forbi storbyen Rijeka langs kysten og over broa til øya Krk, som er den største øya i Adriaterhavet. Terrenget er flatt og veien bukter seg gjennom landbruks- og beitemarker, med en del tett vegetasjon. På veien passeres så byer og ikke minst disse små særegne steinhyttene, som ble brukt av gjeterne til å søke ly og beskytte dyrene.

  Byen Vrbnik ligger på øyas vestside, oppe på en topp. Byen er bygd opp med steinhus og smale gater. Enkelte steder er det så smalt at to personer nesten ikke kan møtes.

  Derfra går turen videre til vingården Nada, hvor vi får innføring i vinproduksjon, samt en smaksprøve på både hvit- og rødvin samt grappa. I tillegg serveres vi en enkel lunsj bestående av tradisjonell og lokal ost, spekeskinke, brød og olivenolje. Deretter går turen tilbake til Opatija.

  Øya Krk, Vrbnik og vingårdsbesøk (F, L, M)
 • DAG 7: Opatija - fridag (F, M)

  Denne dagen kan du benytte til egen disposisjon. Reiseleder kommer gjerne med tips til hva du kan finne på.

  Opatija - fridag (F, M)
 • DAG 8: Opatija – Zagreb – Oslo (F)

  Tidlig utsjekk fra hotellet og transfer til Zagreb for videre hjemreise til Oslo.

Slik bor du

Hotel Imperial ligger vakkert til med utsikt over Kvarnerbukta og Adriaterhavet, hvor vi ser øyene Krk og Cres i horisonten. Det er bare ca. 100 meter ned til strandpromenaden som går langs kystlinjen flere kilometer i begge retninger. Her finnes det mange badeplasser for de som ønsker et forfriskende bad i det asurblå vannet. I tillegg har hotellet et innendørs svømmebasseng med oppvarmet havvann.

Alle rom har airconditioning, minibar, wifi og hårtørker. Hotellet har både restaurant, kafe og bar, treningsrom og SPA-fasiliteter. 

Hotel  Imperial ****
Ul. Maršala Tita 124/3
51410 Opatija 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Ivana Vukusic
  Ivana Vukusic

  Ivana Vukusic
  kommer fra Rijeka i Kroatia. Hun har bodd i Sverige i fire år, snakker svensk og jobber nå som reiseleder og guide for våre gjester. Ivana gjør både kulturelle og aktive turer i Kroatia og Montenegro, samtidig som hun også jobber som helsekonsulent. “Mine gjester beskriver meg som engasjert, glad, hjelpsom og kunnskapsrik. Jeg elsker natur og dyr, og brenner for å lære nye ting og besøke nye steder.”

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Når det gjelder bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Zagreb flyplass

Varighet
ca. 6,5 timer
Flyselskap
Polish Airlines

Mellomlanding i Warsawa. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Zagreb flyplass

Varighet
ca. 6 timer
Flyselskap
Polish Airlines

Mellomlanding i Warsawa. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo-Warzawa-Zagreb
 • Transport og utflukter iht. program
 • 7 netter på Hotel Imperial **** m/frokost
 • 7 middager
 • Sightseeing Opatija til fots
 • Båttur til Lovran inkl. et glass vin
 • Vingårdsbesøk med vinsmaking og lett lunsj
 • Erfaren reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikke som ikke er i programmet
 • Tilleggsutflukter - betales på stedet

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 950,- (begrenset antall)

Tilvalg/Utflukter

- Byvandring i Rijeka. 

- Moscenice.

Tilleggsutflukter bestilles og betales på stedet.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2024

26/5Oslo GardermoenOpatija - Kroatias riviera8 dagerLedige plasser19 800,-BestillMer informasjon