Skip to main content

Trygg reiseopplevelse

Nå gleder vi oss til å få lov å reise igjen, og til å utforske verden sammen. Vi merker stor pågang på våre reiser både i Norge og til utlandet, hvilket er veldig gledelig.

Vi i Aller travel setter våre gjesters trygghet i første rekke. Det er viktig for oss at du føler deg trygg - selv i en verden med koronavirus. Vi legger vekt på personlig service før, under og etter reisen og det vil alltid være en voksen og erfaren reiseleder med våre grupper.

Situasjonen rundt koronaviruset endrer seg fra dag til dag, og vi følger situasjonen tett. Under har vi samlet en del spørsmål som våre gjester lurer på i forbindelse med reise i koronatiden. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, er du hjertlig velkommen til å ringe oss på telefon 23 89 64 70 (mandag-fredag 09-13).

Reise - hva gjelder i dag?
Vi forholder oss til reiseråd utstedt av Utenriksdepartementet. UD har opphevet reiserådet for EU/EØS-landene, Sveits og Storbritannia. Opphevingen av reiserådet for disse landene er et signal fra norske myndigheter om at risikoen for å reise til disse landene er mindre enn før. Vi kan derfor endelig si at alle reiser til EU/EØS, Sveits og Storbritannia med Aller travel foreløpig vil gå som oppsatt. 

UDs reiseråd gjelder fortsatt for resten av verden, men det blir gjort unntak for enkelte land og områder som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning. Dette reiserådet gjelder til 10. august 2021. Foreløpig går alle oppsatte reiser etter 10. august til resten av verden som planlagt.

Det er ikke lengre noe reiseråd for innenlandsreiser, så alle reiser i Norge kan gjennomføres. 

Hva betyr fargekoder på land
Norge følger nå de Europeiske terskelverdiene for koronasmitte, og har på bakgrunn av dette laget regler for å beskytte oss mot importsmitte. Land har fått ulike fargekoder og dertil regler for karantene og tester. Listen over de ulike land og farger blir oppdatert hver uke, og vi må nok påberegne endringer fremover. Da reiserådet er opphevet for Europa, innebærer dette at vi kan reise - uavhengig av fargekode.

Gratis endring 
I lys av dagens situasjon står du nå fritt til å endre din reise gratis, frem til 65 dager før avreise.

Dersom du ønsker å avbestille etter innbetalt depositum
Reiserådene oppdateres fortløpende og hvis du er usikker er vårt råd å ha tålmodighet og avvente situasjonen. Ønsker du å avbestille din reise er det våre ordinære avbestillingsvilkår som gjelder. Husk at du helt frem til 61 dager før avreise kan avbestille og bare tape innbetalt depositum.  

Dersom din reise blir avlyst
Dersom Aller travel må avlyse en reise refunderes alle innbetalte beløp. Beløpet vil være på din konto innen 14 dager. 

Må jeg ha koronasertifikat for å reise?
Dersom du er fullvaksinert (siste dose satt for mer enn 14 dager siden) eller har gjennomgått covid-19 de siste 6 månedene, vil du finne ditt personlige koronapass hos Helsenorge. Med dette koronapasset er du per nå unntatt regler om karantene, testkrav eller innreise registrering tilbake til Norge. 

Ved å ha et gyldig koronapass fra Helsenorge, vil du også ha et Europeisk koronapass å vise til, som betyr at du kan reise fritt innenfor EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Det er bare de personlige forhold, som vaksine/gjennomgått covid smitte, som avgjør hvilke regler som gjelder for innreise til et land. Vi anbefaler derfor våre kunder å være fullvaksinert ved avreise, ellers vil en reise i disse tider være svært vanskelig å gjennomføre sammen med oss. Vi kan dessverre ikke bistå med testing og/eller karantenehotell, verken i Norge eller i utlandet. Ta kontakt med oss dersom du ikke blir fullvaksinert før utreise.

Hva ser du i koronasertifikatet?
Du kan logge deg inn på tjenesten via www.helsenorge.no og få oversikt over;

*  vaksinasjonsstatus (vaksinert, antall doser eller uvaksinert) 
*  den siste negative koronatesten som er registrert på deg de siste sju dagene
*  om du er immun etter å ha hatt koronasykdom

Sertifikatet kan lastes ned, skrives ut og vises fram både digitalt og på papir.

Hva gjelder for landet jeg skal reise til?
Det er fortsatt mye som ikke er helt klart når det kommer til lokale smittevernregler, restriksjoner og innreisebestemmelser. Vi følger med og holder deg oppdatert om hva som gjelder din tur når vi nærmer oss avreise.

Du finner også oppdatert informasjon om hva som gjelder hvert land her: Re-open EU

Pakkereiseloven og Reisegarantifondet
Alle våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vi er medlem av det norske Reisegarantifondet. 

Reiseforsikring
Alle våre reisende må ha gyldig reiseforsikring på reise. Vi anbefaler alle å sette seg inn i hvilke forhold som dekkes av reiseforsikringen, både før, under og etter reisen.

Når du skal ut å reise anbefaler Utenriksdepartementet alltid at du registrerer reisen din, slik at du kan få tilsendt informasjon på SMS eller e-post av Utenriksdepartementet dersom en alvorlig hendelse vil oppstå. Det kan du gjøre her: https://www.reiseregistrering.no/

Viktig å huske på 
Det er viktig å vite at du selv har ansvar for å fremskaffe gyldig koronapass, ha reiseforsikring og gyldig reisedokumenter i orden, men vi er her for å bistå og informere. Du bør se på din reiseforsikring og sette deg inn i hvilke forhold som dekkes både før, under og etter reisen.  

For mer informasjon:
- For å finne ditt koronapass: https://www.helsenorge.no/ 
- Generelle EU regler og spesielle nasjonale lands regler: https://reopen.europa.eu/
- Regjeringens koronainformasjon: https://www.regjeringen.no/no/tema/Koronasituasjonen/id2692388/  

For ordens skyld vil vi si at dersom et nytt reiseråd fra UD skulle komme på din destinasjon mindre enn 14 dager før avreise, vil vi måtte kansellere og alle innbetalte beløp vil bli tilbakebetalt. At et land skifter farge fra grønt til rødt, betyr ikke at det er et reiseråd. 

Aller travel nødtelefon
Hvis noe oppstår eller du trenger hjelp under reisen, kan du alltid kontakte din reiseleder. Hvis du unntaksvis ikke når reiseleder, kan du ringe Aller travel nødtelefon. Vi vil gjøre vårt aller ytterste for å hjelpe deg. Telefonnummeret vil være oppgitt i dine reisedokumenter. 

Hva kan jeg gjøre?
Sørg for at du følger retningslinjer oppgitt for smittevern, slik at vi alle hjelper hverandre med å få en god og trygg reiseopplevelse:

Hold avstand og ta hensyn
Unngå håndtrykk og klemmer
Host og nys i ermet
Vask hendene ofte eller bruk håndsprit
Lytt til rådene fra reiseleder og andre ansatte
Unngå kontanter så langt det er mulig
Avbryt turen hvis du blir syk

Vi gleder oss til å reise igjen.

Oppdatert 14.07.21